Zdravím, pořídil jsem si nové PC s procesorem AMD Phenom II X4 955, ale vůbec se mně nelíbí, že ten jeho větrák hučí jako kdyby startovala stíhačka Proto potřebuju doporučit nějaký tichý chladič do těch 500 KČ. V bedně mám od desky místo plus mínus 14 cm.
Já sám mám Cooler Master Hyper 212+ a mám na něm 2 ventilátory (To Gelid nedokáže) a chladí opravdu pěkně, i5 jsem přetaktoval o 1 GHz a teploty se téměř nezměnily.
CPU / AMD Ryzen 7 5800X + Be quiet! DARK ROCK 4 MB / MSI MAG B550 TOMAHAWK RAM / G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Trident Z RGB Neo GPU / ASROCK Radeon RX 6800 XT 16G PSU / Corsair RM750x (2018) SSD / Samsung 970 EVO 1TB HDD / Seagate IronWolf 2TB Case / Fractal Design Meshify C Tempered Glass + Fractal Design Prisma AL-14 ARGB 3-Pack
Tak, koupil jsem si ten Arctic Freezer 13 a hluk se zmenšil o 80% :) Opravdu jsem rád, ale zajímá mě jestli je v pořádku, že teď je teplota CPU v zátěži 58 - 58 stupňů, přitom při starém chladiči byla 50 stupňů.
EDIT: No sakra... dal jsem renderovat video a teplota 69 stupňů 2EDIT: 71 stupňů a po skončení renderu spadlo na 60 stupňů 3EDIT: Vypl jsem hru a spadlo na 41 stupňů Teď už fakt nevím...
Teplota je dost vysoká.Takto Phenom netopil ani s boxovaným chladičem.Záleží taky kolik točí otáček ten Freezer.Pokud má pořád pomalé otáčky,tak bych se nedivil.Zjisti jestli máš v biosu zapnutou PWM regulaci.Jinak samozřejmě Artic Freezer není bůhvíjak dobrý chladič.Gelid Tranquillo je někde jinde.CoolerMaster Hyper 212 je taky dobrý,mám ho,ale zhruba po roce začal jeho ventilátor být dost hlučný a musel jsem ho vyměnit.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Ahoj všem,
chtěl bych poprosit o radu a pomoc s výběrem vhodného řešení. Chtěl bych počítač, na kterém bych mohl hrát ve fullHD, aktuálně forza horizon 5. Dále jako hobby modelování v blenderu, takže grafika musí být nvidia .
Aktuálně mám notebook...
Poslední příspěvek
Když jsem tu procházel témata s podobným rozpočtem, tak jsem bohužel hodně narážel na to, že košíky se již nedají zobrazit a nemám tak tušení, co bylo uživatelům vlastně doporučeno. Rozhodl jsem se tedy nasdílet, co jsem si nakonec koupil, pro...
Ahoj,
uvažuju o koupi Ryzenu 7 8700G, zatím bez dedikované grafiky. Řeším, jestli stačí box chladič, nebo má smysl rovnou koupit lepší (kvůli hluku a teplotám). Taktovat neplánuju.
Díky za názory!
Poslední příspěvek
Zbytečné duplicitní téma, řeš v původním tématu i se sestavou:
Zdravím, už dlouho zvažuji update svého procesoru R5 2600 s RTX 3070 za něco co by se sebou dobře sedělo. Často ve hrách cítím propady FPS a často kousaní ve hře CS2 nebo ONCE HUMAN. Sám vím že mám podle stránky cca 26%.
Hledám teda něco co by bylo...
Poslední příspěvek
B450-A PRO MAX a XMP mám zaplé.
Dodatečně přidáno po 1 minutě 2 vteřinách:
takže AMD Ryzen 5 5600 by měl stačit ?
Dodatečně přidáno po 5 hodinách 13 minutách 23 vteřinách:
Tak mám procesor R5 5600
mám problem nejde mi flashnout, dal jsem...