ahojte,
chtěl bych si koupit zase pár pixlí cédek a DVDček (zásoba na nějakej ten měsíc ) ale narazil jsem na problém: ve všech obchodech byly rozdělený na dvd+R a dvd-R tak se chcu zeptat, jakej je mezi tím sakra rozdíl?
díky moc
Rozdíl je zanedbatelný jde prostě o dva druhy zápisu. Spíš si zjisti jestli tvá DVD vypalovačka umí oba druhy. Já jsem většinou kupoval +R. Ale jinak DVD už jsem nepoužil a nepotřebuji pěknou dobu.
Současným vypalovačkám je to jedno. Problém by mohl nastat leda u nějakého hodně obstarožního stolního DVD-recorderu. Když kupuji DVD, tak informaci o tom, jestli jsou to pluska nebo mínuska, už roky zcela vypouštím – nevím sám, které doma mám.
Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
Jsou to dva rozdílné formáty zápisu dat na DVD. Nejstarší je - a novější +. Oba formáty zvládá bez problémů novější vypalovací
mechaniky. V Pc není s tím žádný problém, ale může být s různými staršími přehrávači.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!