Nová PC sestava - film/ grafika - finanční nenáročnost

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

Spyke
člen HW spec týmu
Kontaktovat uživatele:

Re: Nová PC sestava - film/ grafika - finanční nenáročnost

Příspěvek od Spyke »

Aurum určitě není špatný zdroj, ale má své mouchy. Pravda, že za tyto peníze je to jedna z nejvýhodnějších možných koupí, přeci jen levnější 80+ Gold neseženeš. Jen na ní bych ale jeho pořízení nestavěl, stejně to jako běžný smrtelník nepoznáš. Rád bych zdůraznil, že tento Fortron nemá s jeho levnějšími kolegy, a tedy potažmo i s těmi od EC, zhola nic společného. U Aurumu bych, vzhledem k ceně, vyzdvihl použití kvalitních součástek, stabilní napětí na 12V větvích, samozřejmě mám na mysli při vysokém zatížení a rovněž 80+G. A teď k těm negativům, zaprvé, ač 12V dodává stabilní napětí, není už tolik silná, a zadruhé bych zmínil vysokou hlučnost v zátěži (>70%), při nižších je neslyšitelný, ale jakmile se zátěž zvýší, není to příjemné, přeci jen max. 2400ot. dělá své.

Za mě bych raději volil velice oblíbený, levnější a především kvalitní Seasonic S12II. Či, jak jsem již psal, vyžaduješ-li modulární kabeláž, tak M12II. I když v opravdu velké zátěži, a teď se bavím o takové, na kterou nedosáhneš, se jeho tichost také jaksi ztrácí. Popř. se můžeš poohlédnout po nějakém Corsairu Enthusi​ast či zcela nové řadě OCZ ZT, ani jeden z nich nebude špatná koupě.

A SSD, v této ceně má opravdu smysl zvažovat jen dva kusy a to Crucial M4 či OCZ Agility 3. Mushkin Callisto Deluxe je jen vylepšená verze staršího Callista. Sice se pro někoho může jednat o vcelku neznámého výrobce, ono v našich končinách se tomu nelze divit, ovšem zase až tak neznámý ve světě není. V porovnání s konkurencí však stojí po boku minulé řady Vertex 2, takže bych ho nekupoval.

Jinak zatím vypadá sestava velice slušně.. :wink:
Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..
Zamčeno
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nová GPU
    od nakatomi » » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    10 Odpovědi
    9827 Zobrazení
    Poslední příspěvek od falco_dee
  • Nová televize
    od Shashekk » » v Vše ostatní (hw)