To určitě harddisky milují ...Funstorm007 píše:Do počítače kopnu ...
Vypínat PC nebo ne?
Moderátoři: Marfy, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team
Re: Vypínat PC nebo ne?
-
guest
Také souhlasím že jsou důležitější věci k řešení, nicméně si myslím, že v tomto případě je důležitá ta věc, která zajímá tazatele.
Svého času jsem PC vypínal jenom při velké bouři, což mohlo být tak 4x do roka. V současnosti ho vypínám /pokud vzpomenu/ pozdě večer a to jenom kvůli prachům, protože ty kWh se pomalu ale jistě střádají. Mám kamaráda, který PC vypíná a zapíná minimálně 5x denně a v tomto případě už je ta otázka na místě. TV taky nevypínáme.
Ale jak jsem psal v úvodu, na toto téma jsou sáhodlouhé debaty a sto lidí sto názorů.
Niméně by možná byla zajímavá nějaká statistika, která by ukázala, kdy k poruchám častěji dochází. Většina dotazů kdy je na vině zdroj, začíná ...počitač nejde zapnout.
Svého času jsem PC vypínal jenom při velké bouři, což mohlo být tak 4x do roka. V současnosti ho vypínám /pokud vzpomenu/ pozdě večer a to jenom kvůli prachům, protože ty kWh se pomalu ale jistě střádají. Mám kamaráda, který PC vypíná a zapíná minimálně 5x denně a v tomto případě už je ta otázka na místě. TV taky nevypínáme.
Ale jak jsem psal v úvodu, na toto téma jsou sáhodlouhé debaty a sto lidí sto názorů.
Niméně by možná byla zajímavá nějaká statistika, která by ukázala, kdy k poruchám častěji dochází. Většina dotazů kdy je na vině zdroj, začíná ...počitač nejde zapnout.
- Funstorm007
- Level 5

Já si také myslím. Bylo to řečeno spíš ironicky jakože mu stejně nikdo neřekne nic konkrétního ikdyž mám kamaráda, který se svým PC provádí takové psí kusy až se mi z toho ježí vlasy na hlavě a jak to tak bývá, PC má už snad 7 let a ještě mu běží... 
Já vypínám PC vždy (i se zásuvkou, takže je PC uplně odpojenej od elektriky) a starej komp (cca 12 let) s nějakým čínskám zdrojem (už ATX bez vypínání od elektriky tlačítkem) jede do těď bez sebemenších problému, ani disk (starý 5Gb) se neodporoučel Takže já se přikláním k tomu, že je to uplně jedno a když ho někdo vypíná tak ať si ho klidně vypne a nebo jestli ho dává jenom uspat/hibernovat tak je to jenom na něm a jsou mnohem důležitější věci co bych měl řešit
.
a pak už se nikdo neptá vypínal jsi ten PC nebo jsi ho jenom uspával?
Většinou když odejde zdroj tak se PC vypneVětšina dotazů kdy je na vině zdroj, začíná ...počitač nejde zapnout.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU
Já jsem PC nevypínával a dával jsem ho do reřimu spánku a asi po měsíci se mě začal sám probouzet, tak už radši vypínám.
Jo to se mi taky stávalo u noťasu, asi to bude nějaká chyba windowsů 
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
No ještě jsem to nevyřešil, nemám čas, ale někdy to zkusím probrat.
Vypněte si automatický aktualizace, ty počítač vždycky probuděj.
Just Fucking Google It!
Jak se má aktualizovat když je odpojenej od sítě? A vyplí je mám.
Asi tak.. Vždycky vypnu modem a hodím do spánku a stejně se probudí.
Tak tam máte něco jinýho, mě se to vždycky probouzelo kvůli těm aktualizacím, automaticky se netušim jak připojilo k modemu a projelo přes noc celý FUP. A nejednou se mi ty aktualizace i sami zaply (počítač si asi nastavil budík, nechtělo se mu spát).
Just Fucking Google It!
Tak si projděte: Naplánované úlohy.