Mám takovej problém. Když zapnu PC 1) Hrozně zavrčí HDD a pak pomalu zvuk ustává, 2)někdy komp zamrzne na černé obrazovce s tabulkou se seznamem zařízení. Ale hlavní je to, že se mi ho podaří nahodit až tak na popátý. Buďto se mi pří načítání Woken restartuje, pak mi nabízí nouzový režim, nebo se mi po restartu objeví "obrazovka smrti" s výpisem z paměti RAM. Takhle to de tak 4X za sebou, než ho nahodim. Navíc se mi posrala mechanika viz http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?t=10491. Pomohlo by zformátovat HDD a celkova reinstalace systému? Pls help nějak se mi ten komp rozpadá
/upraven odkaz
/nechápu, proč sem dáváš toto téma podruhé?! to první jsem smazal
/mikel
Navrhoval bych nejprve skusit si nekde pučit paměti, prohodit je a vyzkoušet. nenaběhnutí systému a silný zvuk HDD mohou být dvě rozdílné závady. Pokud se ti chce do reinstalu windows tak bych to tady skusil. Pokud to poreinstalu nepude, vyměn paměti, zdroj, desku. a HDD. takto bych to udělal já
Intel Pentium 4 650 3.4@3,9GHz , 1024MB RAM, Asus P5LD2, Enermax Liberty 400W, Asus Extreme 760GT 550@610MHz
Dneska zase pak mi naběhlo hlášení že Windows byla ukončena po závažné chybě. Několikrát se to při bootování restartovalo. Už jednou sem měl problémy s RAMkou, před rokem se mi komp zničeho nic restartoval a bylo mu jedno, zda mam rozdelanou praci. Tehdy mi pomohlo koupení RAMky. Ale tentokrát se to restartuje jen při nabíhání kompu. Windowsy sem už reinstaloval, ale bez formátování. Jeste zkusim uninstal programů, od kterých to začalo blbnout.
No mam pocit, že je vše vyřešeno, ale nevim to jistě. Už se mi ho podařilo 2X uspesne nahodit. Možnou příčinou bylo použití programu na optimalizaci systému. Pak se to začalo srát. Teď sem si nainstaloval jinej a mam pocit, že to vyžehlil (doufam). Ještě to budu zkoušet.
Nové zjištění. Tohle sem vytah z protokolu chyb..........................................30. prosince 2006 Service Control Manager Služba Správa aplikací byla ukončena s následující chybou: Uvedený modul nebyl nalezen.
Nevíte někdo, co je to zač?
Zdravím, mám otázku. Pc někdy při post testu nedetekuje dvd rom. Dá se to v biosu vypnout? Myslím aby nebotovala dvd mechanika. Jinak deska je Asus prime b550 plus. Děkuji za odpovědi jinak dvd mechanika je stará 13 roku.
Poslední příspěvek
Dobře děkuji. Jinak BIOS aktuální, ještě nechám vlákno otevřené.
Po několika letech jsem znovu spustil starší laptop s Win10 . Provedeny updaty. Po restartu se přidala/obnovila nabídka startovat původní Windows 7 . Složka s Windows.old už byla odstraněna po přechodu na desítky. Jak se zbavit druhého...
Poslední příspěvek
msconfig je ok, jde treba i stahnout cas v sysdm.cpl a neklikaci zpusob je pres bcdedit .
Mám problém s internetem. Z ničeho nic mi nefungují některé programy, které vyžadují internetové připojení. Internet se chová jako kdyby normálně fungoval, ale nemůžu se přihlásit např. do programu Ubisoft Connect nebo Rockstar Games...
Poslední příspěvek
Připoj se na rozhraní routeru a zkontroluj datum a čas. Připadně časové pasmo/umístění.
Pak i v PC atd.
mám problém se zapnutím PC. Při stisknutí zapínacího tlačítka se nic nestane. Postupoval jsem tedy otevřením bočnice a vykoušel jsem zkratovat CLRTC piny a to zafungovalo. PC se spustil a v pořádku fungoval až do té doby než jsem ho vypnul...
Poslední příspěvek
1. overit funkci tlacitka na skrini napr. multimetrem
2. zkusit zapnout PC zkratovanim tech dvou pinu, kam je zapojeny vypinac
3. vymenit zdroj
4. vymenit zakladni desku