Taktování Intel Pentium 4 3GHz HT
Moderátoři: Mods_senior, Mods_junior, HW spec team
Taktování Intel Pentium 4 3GHz HT
Dobrý den, budu chtít taktovat můj mikroprocesor Inte Pentium 4 3GHz HT mohli by jste mi říct přibližnou frekvenci na, kterou bych to mohl vytáhnout? Děkuji za odpověď.
Re: Taktování Intel Pentium 4 3GHz HT
Mikroprocesor Pentium 4?
Záleží jaké máš teploty už teď
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Nevyplatí se to, je žravý a horký. Jakýpak máš chladič procesoru?
Tak to nevím
Nejsem teď doma pak se podívám, ale chtěl by jsem se zeptat jesli by jsem to z těch 3GHz vytáhl výš.
S Intel chladičem to ani nezkoušej, navíc nevíš jakou máš teplotu na procesoru, nedivil bych se, že nečistíš PC a budeš mít kolem 80C. Divím se, že z pusy vůbec vypustíš slůvko taktovat!
No tak vidim jsou tu odbornici, jedná se mi o postarší PC s procesorem P4 Prescott 3,4 Ghz, tušim tip 650. MB je MSI 915P-Neo2 Platinum. Tak co myslite, má cenu taktovat a kam to až dostanu? Jo teploty se drží kolem 45C, při 100% zatiženi 60C, myslim že chadič s tim nema problem "Gelid Tranquillo", jelikož si to kroutí na 800 otáček.
- CZechBoY
- Master Level 9.5

- Kontaktovat uživatele:
jo otaktuj ho o 100MHz, máš zvýšení výkonu o 1MFlops a teploty o 100°C vyšší, vřele doporučuju 
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
iPhone XS
-
d1amond
- člen HW spec týmu
P4 nejsou moc dobré k takování. Koukal jsem, že je dostaly na 4,5-5GHz, s dusíkem. Jinak se fakt dost potí a ani ten Gelid to nezachrání.
Každopádně, přidáním na 3,2-3,3 toho moc neskazíš (a ani si moc nepomůžeš), jen si hlídej teploty a v případě nestability to sniž.
Každopádně, přidáním na 3,2-3,3 toho moc neskazíš (a ani si moc nepomůžeš), jen si hlídej teploty a v případě nestability to sniž.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
-
Uziv00
Být tebou, rovnou to pustím z hlavy. A pokud to opravdu chceš zkusit, pak jen malé upozornění na to, že procesor si při vyšší teplotě vkládá prázdné instrukce, aby se ochladil. Takže i když se ti podaří frekvenci zvednout, výkon půjde dolů.
Než začneš, doporučuji důkladný test - spustit program SP2004
http://sp2004.fre3.com/download.htm
HT se bude hlásit jako dvě jádra a zvol si test smallFFT-only CPU - pro každé "jádro" spustit jeden program a nechat běžet současně.
Zároveň kontrolovat teploty pomocí vhodného SW(everest, mbm atd.)
A spustit program ThrottleWatch
http://www.diit.cz/clanek/throttlewatch ... -64/13008/
Zde se zobrazí vytíženost "obou" jader na 100% a co je důležité Throttling musí být po celou dobu 0%
A pokud ti Prescott tohle vydrží aspoň 5 minut a nezahřeje se na víc než 57°, můžeš to zkusit.
Na vysvětlenou - "obě jádra" dávám do uvozovek, protože Prescott má jedno jádro, ale HT technologie způsobí to, že oba tyto programy detekují jádra dvě.
HT se bude hlásit jako dvě jádra a zvol si test smallFFT-only CPU - pro každé "jádro" spustit jeden program a nechat běžet současně.
Zde se zobrazí vytíženost "obou" jader na 100% a co je důležité Throttling musí být po celou dobu 0%
A pokud ti Prescott tohle vydrží aspoň 5 minut a nezahřeje se na víc než 57°, můžeš to zkusit.
Na vysvětlenou - "obě jádra" dávám do uvozovek, protože Prescott má jedno jádro, ale HT technologie způsobí to, že oba tyto programy detekují jádra dvě.
-
Hurricane046
- Level 3

- Kontaktovat uživatele:
já mám limit 85°C, na takovýhle teplotě to frčí v cajku a s každým MHz navíc se posouvám v Cinebenchi dál a dál
Cyclone i7-2600k 4,8 GHz | Corsair H70 | MSI P67A-GD55 | Sapphire 6970 AC Extreme Plus 950/5800 | EAH6950 DCII 950/5800 | Vengeance 4x4 GB | Corsair GS700 | 2 TB | Case El-Diablo Advance
Dík za radu. vyzkoušeno. Spuštěno 2x Prime, vytíženo 100%, nechal jsem to cca 10minut, po překročení 55 C nabral větrák točky na 1000 ot/min. a zchaldil to na 53C stabilně. Zkoušel jesem i AIDA64, jelikož everest už jaksi zkončil. Je tam system stability test (též stress CPU), výsledky stejné.... Throttling 0%ITCrowd píše:Být tebou, rovnou to pustím z hlavy. A pokud to opravdu chceš zkusit, pak jen malé upozornění na to, že procesor si při vyšší teplotě vkládá prázdné instrukce, aby se ochladil. Takže i když se ti podaří frekvenci zvednout, výkon půjde dolů.
- CZechBoY
- Master Level 9.5

- Kontaktovat uživatele:
a jakou máš frekvenci a napětí?
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
iPhone XS
iPhone XS