Ahoj, poletím v týdnu do Anglie a chtěla bych mít pěkné fotky. Tak dumám nad nastavením foťáku po letech :) Je to Olympus mju 1040.
Nafotila jsem 3 snímky (viz foto, nezměněná kvalita) na nastavení 10m (3648x2736), 1m (1280x960) a 16:9 (1920x1080). A compresion je Normal. ještě tam je fine a to má být ve vysoké kvalitě, tak asi hodím to?
No a jde mi o to. Vzhledem k tomu, že vše (NB, tv) mám ve formátu 16:9, tak bych asi fotila na to - pokud nebude mi vadit, že je ta fotka nižší, ještě jsem nezkoušela fotit lidi, rýpu se v tom teď. Ale vůbec se nevyznám v těch rozlišeních. Tisk by byl v tom 15:10 nebo jak to je ten větší formát.
Ono jde jen o to kolik fotek se ti vleze do fotoaparátu nebo na kartu při jakých rozlišeních. Kvalita fotky bude stejná teda aspoň u slušných fotoaparátů. Být tebou nechám těch 10m a když tak dokoupím kartu jejichž ceny jdou rapidně dolů.
Karty mám 2 (2 a 1 GB), případně bych tam koupila, o to tolik nejde - budou 3 foťáky . No, po pravdě se mi líbí ten formát 16:9 a tam je rozdíl rozlišení cca 1/2.
Acer TimelineX 4820T - OS:Windows 7 HP x64. / HTC Wildfire S Purple *Když píšu bez diakritiky, tak jsem tu přes mobil!
Pokud bych je hodlal použít do videa a nebo do prezentace tak bych 16:9 volil. S kvalitou jako takovou to nemá co dělat !!! Je to jen a jen o rozměru/rozlišení a v případě o kterém jsem psal je maximum 1920*1080 A plakáty o životních velikostech tisknout nebudeš.
Ty karty si dokup. Taky na plochu je lepší širokoúhlý formát.
Jo no, právě na ploše se to líp zobrazí.. Nic velkého tisknout nebudu, jen klasika fotky a to jen pár na nástěnku, takže si myslím, že ta 16:9 by mohla být v pohodě. Možná bych právě udělala i pak nějakou "video" prezentaci s hudbou a tak.. A všechny monitory jsou u nás 16:9.
OT: Jo, bišona.
Acer TimelineX 4820T - OS:Windows 7 HP x64. / HTC Wildfire S Purple *Když píšu bez diakritiky, tak jsem tu přes mobil!
Asi by to chtělo větší paměťovou kartu, aspoň 4GB, pokud se tam zdržíš déle a budeš hodně fotit.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Budem tam - co se týče focení 4 dny. Kartu bych případně dokoupila asi až tam, jinak bych ji nevyužila. Naštěstí máme s taťkem oba olympus, tak mám 3 baterky a ty 2 karty :) Hlavně mi šlo o tu kvalitu, abych něco "neztratila" když to nechám na těch 16:9.
Jí si pořídil k 8 Mpixelu 16Gb kartu a fotím na plnou kvalitu a řeším jen baterky. 4000 fotek mě stačí na jakoukoliv běžnou dovolenou.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Zdravím měl bych na vás prosbu. Moje matka je amatérská fotografka. Potřebuje nový stroj na úpravu fotek pracuje v Adobe Photoshop, Zoner Photo Studio X, Topaz Sharpen Ai, Capture One.
Cenová relace do 25 000 Kč. Děkuji mockrát za návrhy.
Poslední příspěvek
Jestli běží paměti na základní rychlosti, tak by to mělo být stabilní, spíš bude problém jinde. Doporučuji podívat se po dalším kiksu do protokolu událostí, jestli tam nebude uvedena příčina, a ještě nainstalovat HWinfo a zkontrolovat teploty v...
Zdraví všechny, potřebovala bych prosím radu, sama se v této oblasti nevyznám Chtěla bych koupit nějakou laserovou tiskárnu jen pro domácí použití(cca několikrát za týden )tak ať má i scanner a kopíruje+ať se na ni můžu připojit přes telefon a...