Nahrávání z MC
Moderátor: Mods_senior
Nahrávání z MC
potřebovala bych poradit......chci si přehrát pár kazetek MC na CD....jak se to dá udělat? slyšela jsem, že se dá nějak propojit PC a rádio a pak se to normálně nahraje a vypálí na CD....
mňau 
Výstup kazeťáku propojit se vstupem PC, otevřít rfegulátor hlasitosti (reproduktor vpravo dole na liště) a zvolit nahrávání z line in, otevřít Nero Wave editor nebo nějaký jiný audioeditor, nahrát kazetu do počítače do souboru *.wav a ten pak vypálit na CD. POZOR, .wav má několik různých variant, zvolit 41 kHz 16 bit stereo, jinak to nepůjde přehrát v některých (možná ve většině) stolních přehrávačů.
mmmartin píše:Výstup kazeťáku propojit se vstupem PC, otevřít rfegulátor hlasitosti (reproduktor vpravo dole na liště) a zvolit nahrávání z line in, otevřít Nero Wave editor nebo nějaký jiný audioeditor, nahrát kazetu do počítače do souboru *.wav a ten pak vypálit na CD. POZOR, .wav má několik různých variant, zvolit 41 kHz 16 bit stereo, jinak to nepůjde přehrát v některých (možná ve většině) stolních přehrávačů.
ježiš, to je nějaký složitý
mňau 
-
Návštěvník
Asi nejjednodušší způsob převodu MC do digitální podoby co znám je:
Sehnat si kabel se 3,5mm stereojacky na obou dvou koncích. (za pomoc s pojemenováním díky MMartinovi)
1 konektor zapojíš do rádia (otvor na sluchátka)
a 2. kontektor zapojíš do PC (zdířka označená line-in).
A pak už jen pustíš hudbu a spustíš nějaký ten nahrávací program v pc. Dej si ale pozor na to, aby jsi měla v PC povolený (aktivní) line-in (jak psal Matin).
TAHLE metoda je řekl bych nejrychlejší a nejméně finančně náročná (chce to jen ten kabel), ovšem nečekej nijak vysokou kvalitu audiia. To už raději doporučuji sehnat si požadovanou hudbu na internetu v mp3 formátu.
Sehnat si kabel se 3,5mm stereojacky na obou dvou koncích. (za pomoc s pojemenováním díky MMartinovi)
A pak už jen pustíš hudbu a spustíš nějaký ten nahrávací program v pc. Dej si ale pozor na to, aby jsi měla v PC povolený (aktivní) line-in (jak psal Matin).
TAHLE metoda je řekl bych nejrychlejší a nejméně finančně náročná (chce to jen ten kabel), ovšem nečekej nijak vysokou kvalitu audiia. To už raději doporučuji sehnat si požadovanou hudbu na internetu v mp3 formátu.
Rimms
Rimmer píše:Asi nejjednodušší způsob převodu MC do digitální podoby co znám je:
aktivní? to znamená co?![]()
a kolik tak asi stojí kabel?
....no ono by to možná lepší bylo, ale jsou to věci naharný přes diktafon, co normálně neseženeš
mňau 
MC
Já jsem normálně propojil kazeťák(sluchátka) se zvukovkou (jack - jack) a použil COOL EDIT 2000 (super program) a tam to není nic složitýho.Tento program ti dokáže i trochu vyčistit zvuk od šumění.Zkoušel jsem i desky(vinyly),ale to je je trošku časově víc náročnější.
Hu
Re: MC
Hufino píše:Já jsem normálně propojil kazeťák(sluchátka) se zvukovkou (jack - jack) a použil COOL EDIT 2000 (super program) a tam to není nic složitýho.Tento program ti dokáže i trochu vyčistit zvuk od šumění.Zkoušel jsem i desky(vinyly),ale to je je trošku časově víc náročnější.![]()
Hu
....a dá se ten prográmek někde stáhnout?
mňau