počítač se nezapne

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

aldik
Level 3
Level 3

počítač se nezapne

Příspěvek od aldik »

asi mě potkal závažný problém, dioufám že to neodešel celý komp (v nepravou chvíli samozřejmě :evil: :? )

chtěl jsem zapnout počítač a nic.. jen slyším nějaké divné zvuky a ventilátor se snaží zapnout, ale nezapne se.. radši sem to netrápil dlouho, aby to třeba náhodou nebouchlo.. já vím, že to je blbej popis, ale ted to líp popsat neumím, neví někdo jestli by stačilo jen a) vyměnit nějakou část počítače nebo b) je tam něco víc pokaženo? harddisk snad ne c) jen přebytek prachu

ještě sem pozoroval, že poslední dny se mi zasekával kurzor myši, většinou tak na 2-3 sekundy a pak to zase běželo :roll:
Speed_dead
Level 6
Level 6
Kontaktovat uživatele:

Re: počítač se nezapne

Příspěvek od Speed_dead »

Napiš sestavu včetně značky zdroje a případně i OS.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
karl97
Level 1.5
Level 1.5

Příspěvek od karl97 »

Nebo jaky zvuky dělal ten malej repraček jestli ho máš.Podle délky a typu pípnutí se to dá poznat co s tím je.
Suril
Level 3
Level 3

Příspěvek od Suril »

Zkus to pročistit od toho prachu. Může se stát, že větráček je tak zanesený prachem, že se ani neroztočí. To může způsobit přehřívání a následné spálení HW. Čili otevři case a projeď to vysavačem ;)
I believe in winners and loosers and in freedom to fail
guest

Příspěvek od guest »

Žádným vysavačem to neprojížděj, nebo to odpálíš úplně. Vyčisti to trochu od prachu a odepiš co ti radí Speed_dead
Pic
Guru Level 13
Guru Level 13

Příspěvek od Pic »

Máš-li tu možnost vyzkoušej jiný, zaručeně dobrý zdroj, třeba jen zapůjčený na zkoušku.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Speed_dead
Level 6
Level 6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Speed_dead »

Vysávání PC vysavačem je docela nebezpečný. Stačí se hubicí dotknout některé komponenty a může být po ní. Znám dost kamarádů, co říkali, že daj pozor. Dávali, ale ne dost. Statická elektřina je svině. Já osobně prach vyfujuju a pokud je hodně utemovaný, tak ho opatrně šťourám párátkem. Nebo čistím bavlněným hadříkem. Žádnou umělinou - opět vysoké riziko elektrostatickýho náboj, co ti může lecos zničit.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Suril
Level 3
Level 3

Příspěvek od Suril »

Ok, to jsem nevěděl, omlouvám se za mystifikaci s vysavačem. No ale kdyby se to vzalo jenom tím plastovým koncem...? To by mohlo být v pohodě, ne?
I believe in winners and loosers and in freedom to fail
aldik
Level 3
Level 3

Příspěvek od aldik »

Pic píše:Máš-li tu možnost vyzkoušej jiný, zaručeně dobrý zdroj, třeba jen zapůjčený na zkoušku.

tuhle možnost bohužel asi nemám.. ještě uvidím..

--- Doplnění předchozího příspěvku (Sob Bře 12, 2011 12:20 pm) ---

karl97 píše:Nebo jaky zvuky dělal ten malej repraček jestli ho máš.Podle délky a typu pípnutí se to dá poznat co s tím je.

zvuky žádný, pípnutí taky ne.. akorát jak to ještě šlo, tak se sem tam tak na 2-3sekundy zasekl kurzor myši a ted když chci zapnout komp, tak větrák jen slabě fouká a jak kdyby chtěl se zapnout víc, ale nejde mu to.. možná že fakt ten prach no...

ještě detail- kdyby teoreticky něco bylo jen s diskem (snad ne), tak by se počítač normálně zapl, ne? bez disku podle mě komp běžet může, akorát že nemá odkud nabootovat systém, ale dostal bych se aspon do BIOSu

--- Doplnění předchozího příspěvku (Sob Bře 12, 2011 12:22 pm) ---

Speed_dead píše:Napiš sestavu včetně značky zdroje a případně i OS.

Windows Vista, Fujitsu Siemens Computers SCALEO P
karl97
Level 1.5
Level 1.5

Příspěvek od karl97 »

Jde o to jestli tam ten repráček máš.
aldik
Level 3
Level 3

Příspěvek od aldik »

Jde o to jestli tam ten repráček máš.

no asi tímpádem ne

.. a jinak ještě jednou po částečném odprášení jsem ho zkoušel zapnout a za 5sekund plesk, vyletěli pojistky a kolem počítače to smrdělo jak když se něco pálí :-D .. takže zdroj se bude muset kažpádně vyměnit nejspíš..

a nebo je ve zdroji jen nějaká pojistka která stačí vyměnit nebo se musí vyměnit celý? :wink:

btw. kolik tak stojí nový zdroj průměrně? :lol: ať vím, na co se mám připravit.. předpokládám, že nic jiného se nepodělalo, jen ten zdroj.. o nefunkční DVD vypalovačce vím, ale to není akutní
4XdX6
Level 2.5
Level 2.5

Příspěvek od 4XdX6 »

No zaleži na tom kolikati wattovy tám potřebuješ.kolik wattu si tam měl teť.protože na novem by jsi měl + - 100wattu přidat(pokud pc nebudeš do budoucna vylepšovat)
Zamčeno
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Počítač se nezapne
    od Dyalesz » » v Problémy s hardwarem
    12 Odpovědi
    4957 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Zivan
  • PC sa nezapne
    od xJamx » » v Problémy s hardwarem