Jak startují Windows?

Moderátor: Mods_senior

Zlobr61
nováček

Re: Jak startují Windows?

Příspěvek od Zlobr61 »

El Diablo píše:To jsou OEM jsou to Windows jako každé jiné jen jsou určeny k jednomu PC. Jakmile je nainstaluješ na PC (Notebook) už na něm mají zůstat, stanou se příslušenstvím HW... (zjednodušeně řečeno)

To znamená pokud mám také tuto verzi OEM,ža pokud budu reinstalovat pc,tak to po mě asi bude žádat číslo(to mám-už bylo mnou použito na jednom a tom samém pc),takže se může stát,že mě to dál nepustí nebo tomu špatně rozumím?Pořád se bude jednat o jeden a ten samý počítač.
PM74_
nováček

Příspěvek od PM74_ »

Zdravím,
mám dotaz související s titulním článkem.

Zajímalo by mě, kde se nastavuje cesta k zaváděcím souborům jako je boot.ini apod.
Podařila se mi totiž zvláštní věc. Po kolapsu systému a různém laborování se zaváděním jsem se dostal do stavu, kdy Win XP, dokumenty, nastavení, programy atd. mám na disku C, ale zaváděcí soubory, tedy boot.ini, ntldr apod., mám na disku D, který ale má sloužit jen pro ukládání dat. Systém v tomto stavu sice nabíhá a funguje celkem normálně, ale rád bych docílil původního stavu, tedy že všechny systémové věci budou na disku C. Samozřejmě bych mohl přeinstalovat Windows, ale to považuju za krajně krajní řešení.

Předem díky za radu.
Jabkozrout
Level 1
Level 1

Příspěvek od Jabkozrout »

Zlobr61 píše:
El Diablo píše:To jsou OEM jsou to Windows jako každé jiné jen jsou určeny k jednomu PC. Jakmile je nainstaluješ na PC (Notebook) už na něm mají zůstat, stanou se příslušenstvím HW... (zjednodušeně řečeno)

To znamená pokud mám také tuto verzi OEM,ža pokud budu reinstalovat pc,tak to po mě asi bude žádat číslo(to mám-už bylo mnou použito na jednom a tom samém pc),takže se může stát,že mě to dál nepustí nebo tomu špatně rozumím?Pořád se bude jednat o jeden a ten samý počítač.

Pokud hodláš reinstalovat systém na ten stejný počítač na kterém byl předtím, neměl by to být problém. OEM verze je fixovaná na hardware v tom smyslu, že není přenositelná licence s počítače na počítač, většinou je fixovaná k základní desce (nebo si to tak aspoň pamatuju).
Majoros.L
Level 1.5
Level 1.5
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majoros.L »

Prosím o pomoc

Vždycky jak zapnu PC a dám F8 abych šel do biosu tak se mi zapne tabulka a v ní jen abych si vybral jestly chci naintalovat Win z HDD nebo CD

děkuji za každou radu
Nedivte se .... Víííím že mám blbé dotazy ale tak to bývá když ste nováček a potřebujete upragovat PC.
Žbeky
Guru Level 13
Guru Level 13

Příspěvek od Žbeky »

Do biosu se přes F8 nechodí. Z 99% to je Del, TAB, Esc nebo F1
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Pic
Guru Level 13
Guru Level 13

Příspěvek od Pic »

Pokud máte OEM licenci Windows, lze bez problému nainstalovat nově systém na stejný PC a není ani problém s aktivací. Konkrétně jsem to dělal kamarádovi a vše bez problémů. Byla to druhá instalace stejných Windows na stejný PC, po totálním zavirování.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Pic
Guru Level 13
Guru Level 13

Příspěvek od Pic »

Pro PM74
Podle mne máš na disku D jen asi kopie uvedených souborů a na C je nevidíš, nebo máš systém nainstalován na D a ostatní na C.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Zamčeno
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Oficiální úprava Windows 11 do podoby klasických Windows (Windows 7)
    od IMB » » v Windows 11, 10, 8...
    0 Odpovědi
    20339 Zobrazení
    Poslední příspěvek od IMB
  • Windows 7 - Instalace a praktická použitelnost Windows 7 v roce 2025
    od IMB » » v Windows 11, 10, 8...
    1 Odpovědi
    766 Zobrazení
    Poslední příspěvek od zeus
  • Windows key
    od AirCrew » » v Windows 11, 10, 8...
    9 Odpovědi
    12192 Zobrazení
    Poslední příspěvek od pcmaker
  • Windows 10 nenaběhne
    od behavioralista » » v Windows 11, 10, 8...
    7 Odpovědi
    6928 Zobrazení
    Poslední příspěvek od pcmaker
  • Windows 11 ano nebo ne
    od Lukáš.v89 » » v Windows 11, 10, 8...
    5 Odpovědi
    5371 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Lukáš.v89

Zpět na „Software články“