Chyba při startu: „DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK…“

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

Zamčeno
halloween3821
nováček

Chyba při startu: „DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK…“

Příspěvek od halloween3821 »

Mám takový problém, nejde mi zapnout pc. Když se mi zapíná, tak naskakujou různé texty jako při každodenním zapnutí pc. Pak mi skočí tabulka asi s nějakým textem a pod tím se mi napíše Veryfing DMI Pool data … Update Success
DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER

Neví někdo, co s tím? Jestli třeba není špatně zapojený harddisk nebo chyba v nějaký jiný blbině.

/*
1) Oprava nadpisu „Problem se zapnuti pc“. Co je to za zlozvyk nadepisovat vlákna „problém s…“? Je tak těžké namísto pitomého slova „problém“ ten problém nějak popsat?
2) Příspěvek přeložen do češtiny. Když už ti nestojíme za to, abys používal háčky a čárky, buď té dobroty a používej jednak normální věty, jednak dělej za interpunkcí mezery, nepotřebuješ na úkor čitelnosti šetřit znaky jako v SMS. Nejsme tu sice v jazykovém koutku, takže ti nikdo nevynadá za chyby, nikdo po tobě nechce, abys psal spisovně, ale mohl by sis po sobě text alespoň přečíst, než ho odešleš. Ve škole nebo na úřad by ses jistě neodvážil psát tak, jak píšeš.
Myloš
*/
Endrew
nováček

Re: Problem se zapnuti pc

Příspěvek od Endrew »

může být špatně zapojený taky se mi to stalo
halloween3821
nováček

Re: Chyba při startu: „DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK

Příspěvek od halloween3821 »

Tak nevím, dneska jsem si s tim zkoušel hrát a zapojením hardisku to asi nebude protože v biosu hardisk normálně načtenej je.Nebude chyba v něčem jiném? už si s tím nevím rady:(
Uziv00

Příspěvek od Uziv00 »

Buď není nastaveno bootování z tohoto disku, nebo na disku není systém. Je otázkou na co si BIOS sahá, takže je třeba nastavit boot z HDD. Dále je možné, že jsi nějakým způsobem přišel o zaváděcí sektor, v tomhle případě by mohlo pomoci nabootovat z instalačního CD, zvolit opravu a v příkazové řádce zadat fixboot a pak fixmbr. Dál je možné nabootovat nějakou live distribuci linuxu a ověřit, co vlastně na disku zbylo, případně zachránit co se zachránit dá a systém přeinstalovat.
Pic
Guru Level 13
Guru Level 13

Příspěvek od Pic »

Nebo máš nastaven Boot z CD/DVD a v mechanice jsi zapomenul nějaké CD, nebo DVD. Stačí jej vyjmout a restartovat PC.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Zamčeno
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Jaký ssd disk?
    od doudinin » » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    5 Odpovědi
    4054 Zobrazení
    Poslední příspěvek od mmmartin
  • Asi umírá disk
    od Cleric » » v Problémy s hardwarem
    7 Odpovědi
    6801 Zobrazení
    Poslední příspěvek od petr22
  • SSD Sata Disk
    od Whoan » » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    1 Odpovědi
    6029 Zobrazení
    Poslední příspěvek od pcmaker
  • Špatný disk? Nebootuje
    od tuningrob » » v BSOD (Blue Screen Of Death)
    4 Odpovědi
    7063 Zobrazení
    Poslední příspěvek od tuningrob
  • instalace Windows 11 na ssd disk
    od tylda79 » » v Windows 11, 10, 8...
    29 Odpovědi
    97613 Zobrazení
    Poslední příspěvek od tylda79

Zpět na „Problémy s hardwarem“