Ahojky, prosím o radu.........mám starý pc s win98 a nejde mi spustit. Když ho spustím, začne nabíhat a pak vyhodí hlášení NA ADRESE 0028:00000120 DOŠLO K ZÁSADNÍ VÝJIMCE OE. Dává mi možnost ukončení aplikace libovolnou klávesou nebo restartu,ale po ukončení se sekne a nejde vypnout a totéž udělá po restartu, vlastně se nerestartuje, ale je seklej. Díky za každou pomoc.
Moc bych nedal za to, že bude v pytli paměť. Ale popořádku. V první řadě bych odstrojil bednu a vytahal ze základní desky všechno, co není nezbytně nutné pro její chod. Jinými slovy, nech tam jenom grafickou kartu, jednu paměť, klávesnici a myš. Pokud naběhne v poho, přidávej komponenty až to klekne. Nemusím asi dodávat, že karty se vyndavají a nasazují při vypnutém PC. Více se ti budu moci věnovat zítra, bo jdu domů
Jak moc starý je? Respektive, co je to za procesor? Jaká je základní deska? Pokusil bych se najít manuál, abychom se do toho mohli pustit z gruntu, jak říkáme my Češi...
Mám rozumět, že v DOSu běhají aplikace korektně? Pak by to vypadalo, že se povedlo něco z WIN nakopnout, nebo smazat. Pak by pomohlo přeinstalování Windows. Jinak typ desky a její výrobce se dá vyčíst přímo na desce. Někde, kde je volné místo, to bývá natištěné. Většinou jsem se ještě setkal s tím, že na posledním ISA slotu je z boku nalepený štítek s typem desky.
Já bych ho doporučil nastartovat "s protokolem" (ve spouštěcí nabídce).Protokol se uloží do C:\Bootlog.txt.
Prohlédni si ho a napiš, u čeho tam nebylo LoadSuccess.Může to být nějaký doplněk či opravdu špatný hw.
Měl jsem stejný problém a nakonec se ukázalo, že to byl ovladač zvukovky.
Popíšu, co se stalo....podařilo se mi nasdílet net s noťasem, který má XP. Dala jsem microsoft update a po restartu se změnilo rozlišení obrazovky. Pak se pc vypnul a pustil se následující den. Na monitoru byly barevné pruhy a točily se dokola. Po restartu se windows spustil, ale jen v základním nastavení monitoru se 16 barvama. Nedalo se to změnit. Po pár pokusech a restartech jsem dala scanreg/restore a nastavila přechozí den. Po spuštění byl monitor už s 256 barvama, ale to je pořád málo. Po pokusu o nastavení byl další restart a po něm už windows nenaběhl a od té doby hlásí tutéž chybu. Nejde spustit ani v nouzovém režimu, hlásí chybu 0028: a nějaká jiná čísla než v normálním režimu. Přes F8 jde spustit DOS a ten funguje normálně.
Vypadá to, jakoby update zatáhl za ovladače grafické karty a namršil je. Podaří se ti dostat do nouzového režimu? Pokud ano, pak v ovládacích panelech prolez Systém (start->nastavení->ovládací panely->systém->správce zařízení), zda neukazuje, nějaké problémy. Pokud ano, pak sem s nima. Pokud ne, dej odebrat grafický adaptér, restartuj a drž si palce
Stav nouze mi nejde.Jde jen DOS a když spustím Stav nouze s prací v síti, tak mám potvrzovat jednotlivé startovací kroky a to nevím,kdy dát ano a kdy ne
Prrededm se ommlouvam za tto jak pisi, nic mene to neni ma vina...Klacesnicee spattne funguje. Pisee vice znaku pri jeddnom doteku ale cco je horrsi je to , ze drzeni shiftu cci meezerniku nefunguje rovnez dobre...Zkousel jsem vymenit 3...
Poslední příspěvek
Nevím, jak ostatním, ale stále mi není jasné JAK jsi to vyřešil? Měl jsi tam nějaké makro na klávese Windows?
Dobrý den , díval jsem se na bazar a našel pár snad slibných počítačů, tak mi prosím poraďte jaký by byl nejlepší. Moc se v tom nevyznám, tak třeba kdyby jste věděli o nějakém dobrém za podobné peníze tak dejte vědět. Moc děkuji.
1.
2.
3.
4....
Poslední příspěvek
Jako ano, nejsou všechny bazarové ,ale za ty peníze co tam píšou, že jsou nové tak mi přijde ,že nikde z eshopu nenajdu.
Dobrý den
Mam prosbu pořídil jsem si notebook značky.
Lenovo V15 G4 IRU Business Black bez os když chci nainstalovat
windows 11 tak v instalačce nevidím disk co jsem hledal.
Tak v biosu by měla bet funkce Intel VMD vypnout jí ale já v Biosu nic...
Poslední příspěvek
Už zo zvyku by som najskôr aktualizoval bios,ak je novší.
:thumbup: Oficiální úprava Windows 11 do podoby Windows 7
(příspěvek vytvořen s pomocí webu Microsoft AI)
Postup přizpůsobení Windows 11
do podoby klasických Windows:
## 1️⃣ Instalace Windows 7 téma (oficiální)
1. **Microsoft Store**...
Poslední příspěvek
Uzamykam, abychom predesli zbytecnym dohadum. Myslím si, ze autor zpetnou vazbu jiz obdrzel...