Zdravím, ze zajímavosti bych se vás chtěl zeptat, jaký je rozdíl mezi DVD+R a mezi DVD-R ?? Opět jaký je rozdíl mezi DVD+RW a mezi DVD-RW?? RW je vždy přepisovatelný žéé?? DVD-RAM je ten disk s kapacitou 9,4 GB??
Značka disků je jaká nejlepší?? Já jsem slyšel staršné klady na značku Verbatim... Souhlasíte ??
Díky moc, ještě bych vás chtěl poprosit... Jaký je tedy ze těch variant lepší pro běžné používání (zálohování hudby obrázků atd... a vypalování filmů??).
Děkuji za objasnění, pěkné svátky přeju všem
CPU typ: AMD Athlon 64 x2, 4000+
Základní deska: Gigabyte GA-MA69VM-S2
RAM : 2GB
Grafika: ATI Radeon 4800 Series - 2GB
Zdroj: Corsair VX450 450W
Operační systém: Windows Xp SP 3
Rozdíl mezi + a - R, není prakticky žádný, ale dej si pozor, jelikož některé přehrávače podporují právě pouze +R a některé pouze -R. Takže se podívej do manuálu DVD přehrávače. PC ti obvykle přeblafne oba typy. Stejně tak u přepisovatelných RW.
DVD-RAM je typ disku, na který připisuješ data podobně jako na HDD, tedy mužeš snimi libovolně pohybovat, ale musí ti je podporovat mechanika u PC a stejně tak DVD přehrávač. Kapacitu kolem těch 9,4GB májí DVD DL (Double layer) a stojí kolem 30 Kč.
Pro běžnou zálohu bych já volil obyčejné DVD+R nebo DVD-R
Tak v tomhle přesvědčení já žiju.
AMD Phenom II 955 BE, CM hyper 212 plus; Gigabyte MA770-T-UD3P; 2x2GB RAM Kingstone Hyper X DDR3 1600MHz; nVIDIA GeForce GT730
Sice se ptáš jen na DVD, ale já bych to rozvedl ...
■ CD, CD-ROM (650 * 700 * 800 * 900 MB) = lisovaná média, velké série, výrobci, pro domácí uživatele domácí výroba nedosažitelná ■ CD-R (650 * 700 * 800 * 900 MB) = zapisovatelná média ■ CD-RW (650 * 700 MB) = přepisovatelná média ■ mini-CD-R (200 MB) = zapisovatelné média menšího rozměru ■ různé vizitky a další exotické formáty -R (? MB) = zapisovatelná média
■ DVD, DVD-ROM (4,38 * 7,9 * 8,5 * 16 GB) = lisovaná média, velké série, výrobci, pro domácí uživatele domácí výroba nedosažitelná ■ DVD-R, DVD+R (DVD5) (4,38 * 8,5 GB) = jednostranná, oboustranná zapisovatelná média, ve formátu - a + jsou rozdíly, ale pro běžné uživatele má cenu jen sledovat podporu vypalovaček a čteček ■ DVD-R DL, DVD+R DL (DVD9) (7,9 * 16 GB) = dvouvrstvá jednostranná, oboustranná zapisovatelná média, ve formátu - a + jsou rozdíly, ale pro běžné uživatele má cenu jen sledovat podporu vypalovaček a čteček ■ DVD+RW, DVD-RW (4,38 * 8,5 GB) = jednostranná, oboustranná přepisovatelná média, ve formátu - a + jsou rozdíly, do PC je doporučováno spíše formát + pro data ■ DVD+RW DL, DVD-RW DL (7,9 * 16 GB) = dvouvrstvá jednostranná, oboustranná přepisovatelná média, ve formátu - a + jsou rozdíly, do PC je doporučováno spíše formát + pro data ■ DVD-RAM (DVD-RAM5) (4,38 * 8,5 GB) = jednostranná, oboustranná přepisovací média, obdoba harddisku, ale strašně pomalá ■ DVD-RAM DL (DVD-RAM9) (7,9 * 16 GB) = dvouvrstvá jednostranná, oboustranná přepisovací média, obdoba harddisku, ale strašně pomalá
Zanedbali jsme rychlosti, nejlepší média: Verbatim, Taiyo Yuden, stříbrná, zlatá, černá (= po vypálení zůstane datová vrstva černá)
Naposledy upravil(a) X dne 27 pro 2009 15:35, celkem upraveno 1 x.
CPU typ: AMD Athlon 64 x2, 4000+
Základní deska: Gigabyte GA-MA69VM-S2
RAM : 2GB
Grafika: ATI Radeon 4800 Series - 2GB
Zdroj: Corsair VX450 450W
Operační systém: Windows Xp SP 3
Testoval som len tak pre zábavu včera moje SATA SSD a zistil som že číta 281 MB/s namiesto 500. Hľadal som príčinu a zistil som že všetky disky idú na SATA 2 režim.
CrystalDIsk hlási: Current mode: transfer mode: SATA/300 , disky mám SATA / 600...
Poslední příspěvek
Pokud mas BIOS nastaveny uplne stejne jako predtim, tak to nebude problem nastaveni BIOSu.