Ladění satelitu
Moderátoři: Mods_senior, Mods_junior
- mike007
- Master Level 7.5

- Kontaktovat uživatele:
Ladění satelitu
Ahoj chlapi,
Sice se to moc netýká tohoto diskuzního fóra, ale možná by se tu našel někdo, kdo má zkušenosti s laděním satelitu. Koupil jsem mámě k vánocům satelitní komplet Strong SRT 6502. Vše zapojil podle manuálu a umístil na střechu. Azimut a elevanci jsem nastavil by oko, respektive podle těch dvou stupnic, které jsou vidět v nastavení přijímače. Naladil jsem to tak, že na vrchní stupnici je 80% a na spodní 91%. Mělo by to být snad OK - dle návodů na internetu prý pro čistý příjem stačí kolem 60%.
Potřebuju přijímat z Astry, tak jsem v nastavení antén nastavil to, co píšou na Skylinku:
Kmitočet: 12525
Polarizace: Vertical
FEC: 3/4
Rychlost (kS/s): 27500
Spustím vyhledávání a nic - žádné programy nebyly nalezeny. Zkoušel jsem i jiná nastavení, například nechat tam defaultní a naskočily mi akorát placené zahraniční programy ... :(
Nevíte co s tím? Je to dárek k vánocům a proto bych to rád měl do Štědrého dne v kupě ... Volal jsem do servisů, ale všichni jsou do konce roku vytíženi...
Díky za jakoukoliv pomoc. O satelitech nevím naprosto nic. Nikdy jsme to doma neměli. Takže je možné, že to nejde jen kvůli nějaké prkotině...
Sice se to moc netýká tohoto diskuzního fóra, ale možná by se tu našel někdo, kdo má zkušenosti s laděním satelitu. Koupil jsem mámě k vánocům satelitní komplet Strong SRT 6502. Vše zapojil podle manuálu a umístil na střechu. Azimut a elevanci jsem nastavil by oko, respektive podle těch dvou stupnic, které jsou vidět v nastavení přijímače. Naladil jsem to tak, že na vrchní stupnici je 80% a na spodní 91%. Mělo by to být snad OK - dle návodů na internetu prý pro čistý příjem stačí kolem 60%.
Potřebuju přijímat z Astry, tak jsem v nastavení antén nastavil to, co píšou na Skylinku:
Spustím vyhledávání a nic - žádné programy nebyly nalezeny. Zkoušel jsem i jiná nastavení, například nechat tam defaultní a naskočily mi akorát placené zahraniční programy ... :(
Nevíte co s tím? Je to dárek k vánocům a proto bych to rád měl do Štědrého dne v kupě ... Volal jsem do servisů, ale všichni jsou do konce roku vytíženi...
Díky za jakoukoliv pomoc. O satelitech nevím naprosto nic. Nikdy jsme to doma neměli. Takže je možné, že to nejde jen kvůli nějaké prkotině...
Nejlepší hra je Excel!
• Pravidla fóra PC-help • Jak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy prosím pište do fóra. Od toho tu je.
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Re: Ladění satelitu
Možná tyto hodnoty zadáváš na jinou družici. A máš astra 1 nebo 3?
Možná tyto hodnoty zadáváš na jinou družici. A máš astra 1 nebo 3?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Zkus pootočit anténu jestli jsi na správné družici a nastav jiný kanál.
http://www.videotech.cz/clanky/jak-nainstalovat-satelit
http://www.skylink.cz/web/structure/16.html
http://www.videotech.cz/clanky/jak-nainstalovat-satelit
http://www.skylink.cz/web/structure/16.html
- mike007
- Master Level 7.5

- Kontaktovat uživatele:
zbeky: To právě vůbec nevím jak zjistit. Jak zjistím na jakou družici mám teď satelit natočený? V nastavení antén mi to nenapíše nic.
Nejlepší hra je Excel!
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Ty zahraniční programy mají jakého providera?
Co jsem nastavoval tak tam byly různé příjmače označované jako diseq přepínače a každý konvertor měl na danou družici svůj. Jinak zkus manuální nastavení a jako družici bys měl mít na výběr astra 1 a astra 3. Na astře 3 nesjou skoro žádné cz tv zdarma tak si asi naskenuj jen tu 1
\\sry ale je to právě naopak
hledej na astra 3A
\\sry ale je to právě naopak
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
Z mé zkušenosti vím,že je to trochu problém ladit to jen podle síly signálu.Někteří prodejci už na satelitu předladí programy např.Skylinku a pak už se to natáčí celkem dobře.Já to měl právě tak.Ovšem pokud předladěné nejsou,tak to jde špatně .Obě Astry jsou blízko sebe a pak se pletou.Na to je lepší technik s přístrojem,ovšem neříkám,že se to nepovede.

Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.
Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.
Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.
- mike007
- Master Level 7.5

- Kontaktovat uživatele:
richchie: To zjistím jak? Takovou informaci v nastavení nemám.
zbeky: Mám u paraboly dva LNB. Měly být být pro obě Astry.
zbeky: Mám u paraboly dva LNB. Měly být být pro obě Astry.
Nejlepší hra je Excel!
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Musíš přiřadit jednotlivé družice ke konkrétním diseq přepínačům
- mike007
- Master Level 7.5

- Kontaktovat uživatele:
zbeky: Píšeš mi to moc odborně. Já o satelitech vím asi tolik jako mravenec o cukrovaru. Napiš mi to nějak polopaticky, jako debilovi, jinak s tím nehneme 
Nejlepší hra je Excel!
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Zkus tady toto: http://www.digitalnitelevize.cz/forum/i ... ka_oblast=" onclick="window.open(this.href);return false;
konkrétně druhý příspěvek dana rozsívala
konkrétně druhý příspěvek dana rozsívala
Jedná se o poskytovatele signálu.Stronga nemám,ale nemáš na ovladači otazník který když zmáčkneš naskočí tabulka s poskytovatelem.České mají cslink-skylink.Digi tv má třeba thor rsc tak by se nechalo odvodit co máš naladěno.