Error - Modra obrazovka..

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Machos
Level 1
Level 1

Error - Modra obrazovka..

Příspěvek od Machos »

Zdravim,behem hrani se mi stava ze se mi zniceho nic zasekne kompl a za chvili to vyhodi modrou obrazovku (viz. obrazek) a pc se resetne,stava se mi to od doby co sem si dal do pc misto Windows XP,Windows 7 RC a stava se to celkem casto? Nevite cim to muze byt ?
Obrázek
(obrazek neni z meho pc,nasel sem ho na netu ale vypada uplne stejne..)
AMD Athlon 64 X2 6400+ 3.2Ghz, A-Data 2x1GB DDR2, Samsung F3 1TB, Palit GeForce 8800GT 512MB + Arctic cooling Accelero Twin Turbo, MSI K9N6GM, Forton BlueStorm 500w, LG Flatron 17'',Windows XP Home
samael.35
Level 4
Level 4

Re: Error - Modra obrazovka..

Příspěvek od samael.35 »

V záujme ochrany systému windows ............ poznám. máš šmejda v systéme... Urob log z programu HjT (stiahneš napr z http://www.stahuj.centrum.cz/internet_a ... ijackthis/" onclick="window.open(this.href);return false;) a pošli ho tu na fore do sekcie HjT tam ti poradia!
samael.35
Machos
Level 1
Level 1

Příspěvek od Machos »

ok dik :wink:
AMD Athlon 64 X2 6400+ 3.2Ghz, A-Data 2x1GB DDR2, Samsung F3 1TB, Palit GeForce 8800GT 512MB + Arctic cooling Accelero Twin Turbo, MSI K9N6GM, Forton BlueStorm 500w, LG Flatron 17'',Windows XP Home
Machos
Level 1
Level 1

Příspěvek od Machos »

Tak žadnej vir,ci neco podobnyho tam prej neni.Tak nevite cim to je?..pry to muze byt chyba HW ,ale netusim jakyho :?
MiliNess
člen BSOD týmu

Příspěvek od MiliNess »

Pošli mi všechny soubory ze složky Windows\Minidump na m.ness@tiscali.cz.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
Machos
Level 1
Level 1

Příspěvek od Machos »

odeslano
MiliNess
člen BSOD týmu

Příspěvek od MiliNess »

Problém je v tom, že už od Windows Vista systém kontroluje odezvu grafické karty. Pokud je ve Win XP GK velmi zatížená (hry) a přepneš se na desktop, vypadá to, že systém zamrzl jelikož GK je zaneprázdněna a nepřekresluje. Od Vist systém toto kontroluje a pokud GK do dvou vteřin nereaguje, resetne grafický čip. Pokud takhle Grafika zůstane viset 6x za minutu, způsobí to BSOD a restart.
Jediné co s tím můžeš dělat, je zkusit nejnovější ovladače GK a v nejhorším případě upravit hodnoty v registrech, dle kterých kontrola probíhá.
Mělo by to být v klíči HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\GraphicsDrivers
Hodnota TdrLevel nastavená na 0 vypíná detekci.
Hodnota TdrDelay je čas v sec, po kterém se GPU bez odezvy resetuje (jen soft restart GPU-ten ani nepostřehneš).
Hodnota TdrDdiDelay je čas v sec, po kterém systém vyhodí vyjímku a restartuje PC (BSOD)
Změny hodnot se doporučují pouze pro testy nebo v krajním případě.
Tady je soubor s ostatnímy hodnotami http://attachments.techguy.org/attachme ... create.txt" onclick="window.open(this.href);return false;
Je čas, pořídit silnější GK :D
Zdraví MILI
fNxXx
Level 2
Level 2

Příspěvek od fNxXx »

Umpřímně........ani se ti nedivím ty si spustil soubor (neznámý) ve formátu .sys?

Ok takže projed PC "řádným" antivirem potom se uvidí jestli to půjde pak sem ještě radši vlož log.
Notebook ASUS N61VN-JX079X Microsoft Windows 7 Professional
Machos
Level 1
Level 1

Příspěvek od Machos »

Asi to zkusim upravit v tech registrech,pac uz me to pekne stve..
MiliNess
člen BSOD týmu

Příspěvek od MiliNess »

Nejdříve si stáhni a nainstaluj nejnovější ovladače pro grafickou kartu. Chyba VIDEO_TDR_FAILURE (první dump, co jsi mi poslal) vzniká tak, jak jsem ti popsal. Chyba v dalších dumpech byla způsobena chybou v systému zpracování přerušení na víceprocesorových systémech. Jeden procesor zůstal viset a nezpracovává přeřušení, což může mít souvislost s GK. Taky je možné, že ti začíná odcházet GK.
Risinek
nováček

Příspěvek od Risinek »

Mě to na starým (hodně starým cca 5-7let :blush: ) vyhazovalu tuto (možá s trochu jinou chybou) obrazovku, když se mě vařila grafika - byla hodně stará a já ju dost zatěžoval novějšíma hrama na 2x výkonější grafiky, takže tak... nevim jak je to u tebe s teplotama, ale možná to zkontrolovat když ti to vyhodí.
Ale nebičujte mě, pokud mě to popřete :D
Machos
Level 1
Level 1

Příspěvek od Machos »

Teplotou to nebude.. nedavno sem koupil Arctic Cooling Accelero Twin turbo a teplota v klidu je 42-43 stupnu a v zatezi max. 55 stupnu.
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Win 11 24H2 update na 25H2 error
    od Laces » » v Windows 11, 10, 8...
    12 Odpovědi
    8126 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Laces
  • Herní PC 30-36K + Obrazovka
    od Hunter_III » » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    5 Odpovědi
    2463 Zobrazení
    Poslední příspěvek od meda2016
  • Sniper Ghost Warrior 3 CryEngine Error Memory allocation for 4294967295 bytes failed
    od byron » » v Hry
    4 Odpovědi
    5473 Zobrazení
    Poslední příspěvek od byron
  • Problém s načítáním stránek - bílá blikající obrazovka po přihlášení
    od linkinlot9 » » v Programování a tvorba webu
    1 Odpovědi
    3524 Zobrazení
    Poslední příspěvek od kecalek

Zpět na „Windows 11, 10, 8...“