Návod na použití programu SpywareBlaster

Moderátor: Mods_senior

Uživatelský avatar
mijaja
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 4136
Registrován: září 05
Bydliště: Zlín
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline
Kontakt:

Návod na použití programu SpywareBlaster

Příspěvekod mijaja » 14 črc 2006 19:53

Návod na SpywareBlaster

Jen málokterý z ochranných programů je méně náročný na využití systémových prostředků a zároveň s takovou vysoce postavenou laťkou pro bezpečnost počítače, jako SpywareBlaster. Nepatrný prográmek, o němž většina z těch, kteří si jej nainstalovali, už ani neví že ho v počítači má, ale přesto vykoná nemalou práci v zájmu ochrany kompu před škodlivými soubory. Jeho hlavní funkcí je zabránění spuštění nebezpečných ActiveX prvků. Každá z těchto škodlivých komponent potřebuje ke svému spuštění ze strany Windovs identifikátor CLSID. SpywareBlaster má rozsáhlou databázi CLSID čísel škodlivých ActiveX prvků, která zabraňuje tomu, aby se tyto komponenty spustily. Je však samozřejmě nutné, aby se tato databáze neustále aktualizovala.

Po vlastní instalaci je potřeba program spustit a ihned zaktualizovat.
Po spuštění se objeví Startovací okno, které je na kartě Protection v záložke Status:

Obrázek

V něm klikněte na volbu Enable All Protection. Tím se aktivuje databáze SpywareBlasteru:

Obrázek

Další záložka s názvem Internet Exlorer nás informuje, které škodlivé ActiveX komponenty jsou blokované (název + CLSID).

Je doporučeno mít označené obě dvě políčka Prevent the installation of ActiveX-based spyware / potentially unwanted software a Prevent ad / tracking cookies.
Pro zpřístupnění druhé volby by měl být nainstalován IExplorer 6.0 a vyšší.

Obrázek

Záložka Restricted Sites nás inforumje o stránkach, které SpywareBlaster přidal do seznamu Vyhrazených lokalit.

Obrázek

A při pohledu na seznam škodlivých stránek na kartě Internet Exploreru vidíme, že je jich v této lokalitě opravdu mnoho.

Obrázek

Záložka Mozilla/Firefox má stejné možnosti, jaké mají nastavení v záložce IExploreru, pro případ, že máte Mozillu-Firefox nainstalované.

Obrázek

!!!!!!!!!!!!!!
Vítaným doplňkem SpywareBlasteru je možnost vytvoření "image" různých systémových nastavení. V případě, kdy váš systém byl napaden spywarem, System Snapshot je schopen znovu načíst důležité systémové nastavení. Pokud často surfujete po neznámých stránkách, je dobré vytvářet "snapshoty" alespoň jednou týdně. :idea: :number1:

Obrázek

Karta Tools obsahuje rúzné utilitky, kterými lze zvýšit bezpečnost IExploreru. Vysvětlení jako co aktivovat popřípadě změnit, je na každé záložce..

Obrázek

Snad neprávem poslední karta Updates patří mezi nejdůležitejší. Ve stejnojmenné záložce Updates doporučuji alespoň jednou za 2 týdny kliknout na tlačítko Check for Updates, čímž si zaktualizujete databázi SpywareBlastera. Záložka Options umožňuje nastavit typ vašeho internetového připojení (defaultně je nastaveno Use a direct connection to the Internet - jestliže se pripojujete klasickým způsobem k Internetu (dial-up, ISDN, DSL, wi-fi, Cable atd.) tak nemusíte nic měnit).

Obrázek

Poslední záložka AutoUpdate umožňuje automaticky aktualizovat databázi. AutoUpdate je funkční ale jen tehdy pokud Javacoolu prispějete nějakým dobrovolným obnosem. :shock: :roll:

//Ltb: přidáno do PC-HELP rozcestníku

Reklama
Uživatelský avatar
mikel
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2298
Registrován: květen 05
Bydliště: Karviná
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Příspěvekod mikel » 15 črc 2006 11:40

Diskuzi k návodu najdete zde.
Znáte pravidla?
Tipy a triky ve Windows XP
Návody: HijackThis, MWAV, CCleaner (THX to mijaja)
Problémy, které chcete vyřešit pište sem do fóra. Neposílejte je emailem ani po ICQ!


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Bezpečnost (čl.)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů