chtěl jsem Vás poprosit o radu ohledně mého problému. Zakoupil jsem novou základní desku MSI K9A2GM V3. Po zapnutí se mi ozvala dvě pípnutí a na obrazovce se mi zobrazila zpráva "CMOS Battery Low". Vyměnil jsem baterii a znovu. Dal jsem původní baterii vyzkoušet bratranci, kterému bez problému šla. Nyní jsem nakonec povytáhl jumper u clearCMOSu a po zapnutí se mi zobrazilo něco se slovy "CMOS" a "WRONG", ale když jsem testovačně v BIOSu uložil datum a čas a vypnul počítač přes zdroj, a po chvilce ho znovu zapnul, hodnoty se uložily, a ukládájí se i nynější změny. Můžu se Vás zeptat na názor? Díky předem moc.
Chyba CMOS
Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team
Chyba CMOS
Dobrý den,
chtěl jsem Vás poprosit o radu ohledně mého problému. Zakoupil jsem novou základní desku MSI K9A2GM V3. Po zapnutí se mi ozvala dvě pípnutí a na obrazovce se mi zobrazila zpráva "CMOS Battery Low". Vyměnil jsem baterii a znovu. Dal jsem původní baterii vyzkoušet bratranci, kterému bez problému šla. Nyní jsem nakonec povytáhl jumper u clearCMOSu a po zapnutí se mi zobrazilo něco se slovy "CMOS" a "WRONG", ale když jsem testovačně v BIOSu uložil datum a čas a vypnul počítač přes zdroj, a po chvilce ho znovu zapnul, hodnoty se uložily, a ukládájí se i nynější změny. Můžu se Vás zeptat na názor? Díky předem moc.
Re: Chyba CMOS
Jestliže je základní deska nová se zárukou, tak reklamovat.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- El Diablo
- Elite Level 11.5

- Kontaktovat uživatele:
Zkontroluj podle manuálu, zda je jumper Clear CMOS ve správné pozici.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Deska je nová, doporučujete mi jí tedy reklamovat?
- El Diablo
- Elite Level 11.5

- Kontaktovat uživatele:
Já nerozumím tomu popisu, zda tedy funguje či nikoli.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Omlouvám se, tady píši současný stav: nakonec mi se mi data do BIOSu uloží beze ztráty. Čili v tomto ohledu deska jede. Bohužel jsem včera zkoušel nainstalovat Windows a nepovedlo se to. Pevný disk mám připojen přes SATA a zapojil jsem starší mechaniku přes IDE. Instalace nabíhala NEUVĚŘITELNĚ pomalu, a ani po několika opakováních a zkouškách na jiných OS se mi nepodařilo závadu(záhadu) vyřešit. Instalace systému prostě nabíhala hodně pomalu a u Windows Vista mi nakonec na obrazovce s "rozbalováním souborů" u 100% řekla, že se stala chyba a nemůže načíst data. Nevím jestli může být problém způsoben deskou, mechanikou nebo pevným diskem, či jiným faktorem. Omlouvám se že nezakládám nové téma, nicméně se zde jedná o pořád stejnou desku, která jestliže je vadná, tak i o pořád stejnou chybu. Prosím nějaké návrhy, pokud by toto nemuselo být způsobeno deskou. Mechaniku klidně koupím a vyměním, ale aby to mělo cenu. Děkuji předem moc...
- El Diablo
- Elite Level 11.5

- Kontaktovat uživatele:
HDD je OK? Zkontroluj RAM memtestem a HDD utilitou od výrobce. Použij Ultimate Boot CD.
Díky, vyzkouším a dám vědět...
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek