Taky se rovněž přikláním k Vistě. Teď jsem dělal asi 3 týdny pod Vistou a W7 (na novém PC) a pak jsem se vrátil k XP na starším booku a šok. Pod Vistou se mnohem líp dělá a ty efekty a barvy působí na člověka úplně jinak jak staré kostrbaté XP Na tomhle starém booku bohužel Vistu nerozdýchám jinak by tam byla hned a další dva moje booky (kde už je Vista) si rozebrala ségra a máti ale nestěžuju si. Tenhle starší mi v poho stačí
Doporučuji Ti dát si na PC W7 beta a počkat s nákupem OS, až bude k dispozici. Případně počkat do doby, kdy Microsoft přesně sdělí, jak to bude s volným upgrade na W7. /*samozřejmě pokud to není PC do provozu, pak Ti nic jiného nezbývá*/
no uvidim jak budou jeste reagovat ostatni...nejsem si jisty,me tu Visty proste delaji bordel...asi sem jedinej nebo co,i kdyz lidi v mim okoli na ni taky nadavaji...navic,mam 4 GB RAM --->abych je mel naplno,musel bych si tam dat 64-bit (coz je na hov*o jelikoz to mi hry nesly uz lautr) takze je jedine 32-bit u ktere mam uz jen 3 GB, ta vase zazracna Vista mi sezere dalsi 1 GB (po chvily prace na PC uz Vista zabira 1,5 GB) >>>secteno podtrzeno z 4GB RAM mi zustane pouhych 1,5 GB , coz je dost malo a leze mi to na nervy...co s tim,XP aspon nezabiraji ani polovinu toho co vista.
No W7 zatím nedoporučuji. Je v angličtině a mohlo by ti její ovládání dělat problémy. Ovšem vypadá to na velmi povedený OS, jen chce trošku čas. Osobně bych na takovou nadupanější sestavu volil Vistu, to jednoznačně. Co se týká 32 či 64-bitovou, tam to není třeba až tak řešit. Pokud budeš grafik a nutně potřebuješ 8GB RAM, doporučím ti 64-bitovou Vistu, protože tam s ovladači takový problém nebude. Ovšem, některé hry na 64-bitový OS prostě nainstalovat nejdou. Čili pro tvé možnosti ti v klidu postačí 32-bitová Vista..víc už neřeš.. Nicméně XP bych neházel do starého koše. Já na něm dělám už léta a po peripetiích s Vistou to nehodlám měnit. Vše, opravdu vše, na tom funguje bezvadně. Nepříjde mi, že by XP bylo nějak nestabilní oproti Vistě a na vyloženě herních počítačích také problémy nejsou. Sice se říká, že Vista umí lépe komunikovat s HW, ale laik to nepozná. Každý OS má své pro i proti, asi jako Linux, Leopard, W7, XP apod. Neznám osobně problémy, kde by některé hry na XP nešly. Prostě dle mě je XP (32-bit.) stále v plné parádě...
EDIT: to je normální, Vista si zabere tolik místa na RAM, kolik jí máš. Pokud budeš mít 1GB RAM, zabere si kupříkladu polovinu a celý počítač bude strašně pomalý, ale pokud Vista vidí, že má počítač hodně paměti, rozleze se a pracuje tak daleko svižněji. To XP bohužel neumí a je jí prakticky jedno, kolik RAM máš. Já mám 2GB a využívá ani né giga, takže zbytek "leží ladem"
Tomina měl dobrý nápad s tím downgrade. Downgrade na XP Profi je zcela zdarma (pouze z verze Vista Bussines) a máš velkou šanci, že ani upgrade na pozdější W7 nebude problém . Microsoft svolí upgrade z XP na W7 (za peníze samozřejmě), s Vista by to mohlo projít i zadarmo (ale u později nakoupených, cca v červnu). Jinak, doporučil jsem W7 jako přechodné řešení, než se Microsoft vymáčkne jak dál. Hodně lidí bude nadávat, až si budou kupovat nový systém - protože je hrozně bezva, když teď pořídí Vista v nějaké dolní edici (většina levných laptopů) a pak se budou divit, proč ten úžasný systém nedostanou
to Funstorm007: To že ti nejdou některé programy či hry na Vistě je zcela tvůj problém, nikoliv problém OS. Aby ti vše šlo v pořádku, instaluj do NEdělené paměti(na HDD) a používej nastavení kompatibility, DEP a Brány Firewall a stahuj pravidelně aktualizace.
Edit: Nicméně v žádném případě nedowngraduj na XP. Ten by nedokázal plně využít výkon sestavy.
to Funstorm007: Jistě že ano. Když si někdo koupí auto a narazí do stromu, tak to není problém auta. Pokud klouže po silnici či jede v protisměru, tak to také není problém auta.
Každý program, každou hru, dokonce i OS si musíš řádně nakonfigurovat. Pokud tomu nerozumíš, tak se k tomu nehrň. Pokud nemáš řidičák, tak se nehrň k autu.
to Paulí: no tak to je bezva takze podle tebe bude nejlepsi kdyz si tam nenainstaluju nic ne??? Jak k tomu potom prijde clovek kterej nevi ani jak win nainstalovat???To se ma jit rovnou zahrabat???
Ahoj, tak ještě bych rád poprosil ohledně rady s výběrem vhodného Gpu. Pc hp z620 jsem zprovoznil, cpu je 2x xeon e5 2665,128gb ram a grafika je firepro v4900. Pc používám na domácí plex server, ovládání 3d tiskáren s klipperem, slicování a...
Poslední příspěvek
Tak abych to uzavřel. Narazil jsem na problémy s výkonem při streamování videí s titulkama-tenhle xeon sice transkódování jednoho videa ještě dává ale jakmile se pustí něco i na jiné televizi, tak už výkon nestačí. Bohužel neumí QSV a upgrade CPU na...
Ahoj, chtěl bych bratrovi koupit na vánoce PC, ať mi neleze na to moje, tak se chci zeptat jestli nevíte kde se dá sehnat něco zajímavého za slušný peníz.(max 15 000) Nějak se mi to nechce stavět a jemu postačí i nějaký pre-build. Účelově je to na...
Poslední příspěvek
...PC ...ať mi neleze na to moje... A jaké komponenty má to tvé PC, konkrétně CPU, grafika, RAM?
Ukázka z bazaru za 12000. Ne že doporučuji prodejce, neznám ho:
Ahoj, brzy mi začíná práce z domova jako programátor.
S přítelkyní máme pokoj kde mam i stůl, kde budu pracovat.
Vstávám dříve než přítelkyně a proto bych nerad používal mechanickou klávesnici co mam teď , dělá neskutečný kravál.
Na tiktoku na mě...
Poslední příspěvek
...proto bych nerad používal mechanickou klávesnici co mam teď ...
...mam mech.klavesnici asi za 1000kc a je dostačující. Proto bych nerad investoval víc než tolik. Nejlépe alza.
Byl by někdo ochotný, poskládat PC, na kterém se bude hrát Path of Exile 2, Diablo 4, Uncharted 4, GTA 5 offline. Nutnost 30+ FPS na 1080p. Cena nejnižší možná podle požadavků her. Nejnáročnější z her bude nejspíš ta první zmíněná (příloha)....
Poslední příspěvek
Děkuji ti za námahu. Nakonec to opět vyhrál Playstation nad počítačem. K PS4 Pro pořídím PS5.