Nejde LCD monitor

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Zamčeno
Charlie77
nováček

Nejde LCD monitor

Příspěvek od Charlie77 »

Dobrý den, dneska jsem odcházel od PC ale chtěl jsem ho nechat běžět, tak jsem jen vypnul monitor. Přijdu k PC, zapnu monitor, ten se rozsvítí, ukáže se uvítací obrazovka LG a pak se zase vypne. Zkoušel jsem to několikrát, restartovat PC, ale vždycky to stejný. Prostě už se nerozběhne. Vůbec nevim důvod. Zkoušel jsem taky vypojit moniotr od PC a zas zapojit, potom jsem z monitoru vypojil síťovej kabel a při zapojování v tom nějak "loupalo, pískalo..." a když se s tim trochu pohlo tak se monitor zapínal, pak zase vypadnul.. je nějaká chyba v tom připojení, ale né ta hlavní. Když jsem to totiž dal do správné polohy, tak se monitor zmohl zas jen na uvítací obrazovku. Poradí někdo ? :huh: :o

EDIT: Ještě jsem zapoměl dodat, že při zapnutí PC na displeji nejdřív nenaskočí VGA a potom počítač nějak divně pípne a VGA se rozběhne..
p3!An
Level 3.5
Level 3.5
Kontaktovat uživatele:

Re: Nejde LCD monitor

Příspěvek od p3!An »

Něco podobného se nám stávalo ve škole, PC se zapl, na monitoru se objevila uvítací obrazovka a následně hláška No Input Signal..

A vyřešili jsme to tím, že jsme vytáhli napájecí kabel od PC a následně zapnuli.

V případě, že by ti to nepomohlo, zkus monitor připojit k jinému PC a v případě že by nefungoval i tam, tak vyměnit napájecí, VGA kabel či připojit DVI, HDMI, USB kabelem, pokud takovými konektory disponuješ.
Stene
Level 6
Level 6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stene »

Nebo zkus vyměnit Grafickou kartu s nějakým kámošem...
d1amond
člen HW spec týmu

Příspěvek od d1amond »

Zdravím,
když odpojíš monitor od GK, měl by počítač naběhnout i bez monitoru - poznáš to, pokud uslyšíš uvítací znělku Windows. Vyzkoušej.
Když se to nepodaří, je problém v GK nebo i jinde. To pípnutí při zapnutí může rovněž indïkovat chybu, je třeba to blíž popsat.
Co se týče toho chroupání při zapojení napájecícho kabelu do monitoru, to je celkem normální. Je to stejné jako když zapojuješ něco do 220V zásuvky.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Charlie77
nováček

Příspěvek od Charlie77 »

Ok díky za rady, vyzkoušim, ale blbý je, že mam kupovanej PC jako celek a mam tam plombu takže nemůžu vyměnit GK :( přišel bych o záruku.. a to chroupání je stejné, to jo, ale jako že jenom když se s tim maličko pohne tak to třeba vypadne nebo tak..
Charlie77
nováček

Příspěvek od Charlie77 »

Tak jsem teda zkusil vyměnit monitor, ale píše taky No signal, ten muj jsem připojil k jinýmu PC a tam jde. Takže chyba není v monitoru ale v GK a to je špatný :( právě kuli tomu, že mam kupovanej PC jako celek..
p3!An
Level 3.5
Level 3.5
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p3!An »

Nevím, proč je to na škodu, že tam máš plombu? když tvrdíš, že PC je stále v záruce, tak ho hoď na reklamačku a máš po starostech :wink:
Charlie77
nováček

Příspěvek od Charlie77 »

to je krásný, ale budu měsíc bez PC a ještě bude mít moje data k dispozici kdoví kdo...
p3!An
Level 3.5
Level 3.5
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p3!An »

Ty naděláš... Stejně ti to teďka nefunguje, tak nevím co řešíš..a jestli potřebuješ PC jenom k zábavě, tak si dáš na chvíli pohov!
Hele, ale co ti budu radit, když se ti to nelíbí. Rozdělej si ho doma sám, sprav za svý peníze a máš po problémech!
d1amond
člen HW spec týmu

Příspěvek od d1amond »

Pokud jsi PC nekupoval někde v Tescu, tak se domluv s prodejcem, ať Ti disk vyndá.
Druhá možnost je zazálohovat si jej na externí disk.
Ten napájecí kabel můžeš zkusit vyměnit, stojí asi 30,-.

/* jen mě napadlo, zkoušel jsi prohodit i VGA kabely, když jsi zkoušel monitory? */
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Zamčeno
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Pomoc se sestavením herního PC + monitor (30k+6k monitor, 1440p, strategie/simulátory/střih)
    od mullen » » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    13 Odpovědi
    21612 Zobrazení
    Poslední příspěvek od JuRas
  • CPU, HDD, monitor
    od b.m » » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    19 Odpovědi
    12949 Zobrazení
    Poslední příspěvek od b.m
  • Monitor
    od viktorsavo » » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    4 Odpovědi