Nechce mi z ničeho nabootovat
Moderátoři: Pic, Mods_senior
- Rewqa
- Master Level 9

- Kontaktovat uživatele:
Nechce mi z ničeho nabootovat
Zdravim.
Po dlouhý době přicházim z trochu závažnějšim problémem. Trochu sem experimentoval a na externí disk připojenej přes USB sem chtěl nainstaloval XP. Normálně sem tam dal CD s XP začal instalaci na externí disk a po restartu už mi nechtěj najet ani původní Visty a ani instalace XPček nechce pokračovat. Neví někdo jak to opravit aniž bych musel přeinstalovávat ty Visty? Mohlo to způsobit to, že sem to nainstaloval na externí disk? Díky
Po dlouhý době přicházim z trochu závažnějšim problémem. Trochu sem experimentoval a na externí disk připojenej přes USB sem chtěl nainstaloval XP. Normálně sem tam dal CD s XP začal instalaci na externí disk a po restartu už mi nechtěj najet ani původní Visty a ani instalace XPček nechce pokračovat. Neví někdo jak to opravit aniž bych musel přeinstalovávat ty Visty? Mohlo to způsobit to, že sem to nainstaloval na externí disk? Díky
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | Sapphire Pulse RX 6600XT | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help
Pravidla PC-Help
Re: Nechce mi z ničeho nabootovat
dostaneš se do nouzovýho režimu?? aby si tam přepsal boot.ini
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
- Rewqa
- Master Level 9

- Kontaktovat uživatele:
Zkusim to. Zatim jedu na Live distribuci Slaxu. Řikal sem si, že bych si zazálohoval data a celý to přeinstaloval, ale Slax mi ukazuje některý složky jako prázdný. Doporučíte mi nějakou dobrou Live distribuci Linuxu?
Edit: Teď mi vlastně došlo, že můžu editovat boot.ini v tom Live Linuxu. Když jdu do nouzovýho režimu tak mi to nabídne akorát XP, který sou smazaný, Visty vůbec. Co mám v tom boot.ini napsat? Visty sou na disku C.
Edit: Teď mi vlastně došlo, že můžu editovat boot.ini v tom Live Linuxu. Když jdu do nouzovýho režimu tak mi to nabídne akorát XP, který sou smazaný, Visty vůbec. Co mám v tom boot.ini napsat? Visty sou na disku C.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | Sapphire Pulse RX 6600XT | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help
Pravidla PC-Help
- Rewqa
- Master Level 9

- Kontaktovat uživatele:
Tak poradí mi někdo co mám napsat do toho boot.ini abych se dostal aspoň do Vist?
Pravidla PC-Help
Pravidla PC-Help
- Rewqa
- Master Level 9

- Kontaktovat uživatele:
Neřikejte mi, že to nikdo neví. 
Pravidla PC-Help
Pravidla PC-Help
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="název tvýho OS ve tvaru " /fastdetect /NoExecute=OptIn /usepmtimer
ten název by měl Microsoft Windows xxxxx... a ty uvotovky tma mjaí být
PS snad je t odobře
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="název tvýho OS ve tvaru " /fastdetect /NoExecute=OptIn /usepmtimer
ten název by měl Microsoft Windows xxxxx... a ty uvotovky tma mjaí být
PS snad je t odobře
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
- Rewqa
- Master Level 9

- Kontaktovat uživatele:
Díky. I kdyby to bylo špatně tak horší to už nebude 
Pravidla PC-Help
Pravidla PC-Help
- Rewqa
- Master Level 9

- Kontaktovat uživatele:
Hm. Tak nic no, stejně to nejde.
Pravidla PC-Help
Pravidla PC-Help
Zkus Super Grub. Ten by měl opravit i Windows.
http://www.technosamrat.com/cs/linux/super-grub-disk/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.technosamrat.com/cs/linux/super-grub-disk/" onclick="window.open(this.href);return false;
Koukni sem:
http://support.microsoft.com/kb/927392" onclick="window.open(this.href);return false;
http://support.microsoft.com/kb/927392" onclick="window.open(this.href);return false;
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
- Rewqa
- Master Level 9

- Kontaktovat uživatele:
Díky. Zkusim.
Pravidla PC-Help
Pravidla PC-Help
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7 Odpovědi
- 6496 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od petr22