to je ale zase mezi dvěma permanentnímy magnety ne??:-D:-DLifeRoma píše:ach jo Ampérovo pravidlo pravé ruky..Pravou ruku vložmí do pole taky, aby indukční čary vstupovali do dlaně, palec ukazuje směr pohybu, pak natažené prty ukazují směr indukovaného el. napětí a proudu:)..zlatý prvák:)
Magnetismus - cívka a magnet
Moderátoři: Mods_senior, Mods_junior
Re: Magnetismus - cívka a magnet
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
- LifeRoma
- Level 3

- Kontaktovat uživatele:
páč to je ku**va ampér
..toho jen tak lehce nejde měnit:)
JUST METAL RULES THE WORLD!!!
-
guest
Naposledy upravil(a) guest dne 03 bře 2009 23:12, celkem upraveno 1 x.
- LifeRoma
- Level 3

- Kontaktovat uživatele:
Indukce..ale je to podobné..předpokládejme že magnetem se bude pohybovata... tak tohle je ono:)zao píše:to je ale zase mezi dvěma permanentnímy magnety ne??:-D:-DLifeRoma píše:ach jo Ampérovo pravidlo pravé ruky..Pravou ruku vložmí do pole taky, aby indukční čary vstupovali do dlaně, palec ukazuje směr pohybu, pak natažené prty ukazují směr indukovaného el. napětí a proudu:)..zlatý prvák:)
já bych nai neřel protože jak chceš dat ruku aby indukční čáry směřovaly do dlaně, u dvou pernamentních magnetů je to pole mezi nima homogení tady u toho lítaj všude kolem:-D
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
- LifeRoma
- Level 3

- Kontaktovat uživatele:
má pravdu ten chlapec:) dobrá jak vidím tak na jedne se ptejte zaa a na dva zase mě..... ale zajímavé že jak se dívám do sešitu tak jsem vždy počítali se dvěma.. nikde nemám nic takového triviálního:
...divná škola...
tak teda asi takto
- Přílohy
-
- civka.jpg (6.03 KiB) Zobrazeno 803 x
- LifeRoma
- Level 3

- Kontaktovat uživatele:
ano jak jsme psal přestím.. proti směru hodinových ručiček... souhlas:) 
-
d1amond
- člen HW spec týmu
Napadlo vás použít třeba Lenzův zákon? :)
Indukovaný elektrický proud v uzavřeném obvodu má takový směr, že svým magnetickým polem působí proti změně magnetického indukčního toku, která je jeho příčinou (resp. která tento proud vyvolala).
Indukovaný elektrický proud v uzavřeném obvodu má takový směr, že svým magnetickým polem působí proti změně magnetického indukčního toku, která je jeho příčinou (resp. která tento proud vyvolala).
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Magnetické siločáry, které tvoří magnetismus vychází od severního polu k jižnímu. Díky tomuto poznatku se ve strojírenství používají pro upínání magnetické desky. Pokud na tuto desku položíš oocelový obrobek, tak siločáry, které prochází od severního polu přes obrobek se v jižním polu uzavřou a obrobek drží. Více nalezneš v článku Kritériá ovlivňující magnetickou upínací sílu
-
d1amond
- člen HW spec týmu
Opět jedno neuzavřené a velmi staré téma.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
-
guest
Jenom 3 a půl roku
A proto by se měla používat ta zelená fajfka!
A proto by se měla používat ta zelená fajfka!