Kamarádka si koupila PC sestavu od Aceru. V sestavě je nainstalovaný Windows Vista, na pc má sice nalepený inst. kód, ale instalační medium k tomu nedostala. Po info na prodejně jí bylo sděleno, že se media kradou, takže to Acer dělá takto a že si musí udělat zálohu Windows Vista.
Můj dotaz zní: jak udělat zálohu tak, aby při případném formátu bylo možno znovu nainstalovat OS. Nechápu, že jí nedali inst. disk WV.
Máte někdo také tuto zkušenost?
Právě že ne, když jsem jí řekla, že je to chyba, že nemá instalační medium, když ho zaplatila, tak jí řekli, že se u ACER NEDÁVÁ. nEMÁ NIC. Acer prodává asi počítačové sestavy s naistalovaným operačním systémem, ale bez média. Jde o to, jak udělat tu zálohu, abych jí to případně, kdyby měla chybu, mohla zformátovat. Občasně se člověk do takové situace dostane.
Jejdamane, já u prvního spuštění nebyla a natolik zase znám kamošku, že kdyby ji na toto v obchodě upozornili, tak se postará. Jenže oni ji sdělili - tzn. že to takto Acer dělá proto, že se WV krade, až po té, co jsem se jí já ptala na inst. medium OS.
Ale jak ji tedy udělat teď? Stejně mi to příjde od ACER NEKOREKTNÍ.
Ahoj nebo se da urcite sehnat na netu dvd s vistou a pouzit origo klic, ja jsem koupil Eng. vistu a sehnal jsem si ceskou vistu a pouzil orig klic. A funguje
Myslím, že by tam měl být ten oddíl vidět, nebo zkusit nějáký soft na správu disků třeba Partition Magic.
Tady je návod jak DVD kdyžtak vytvořit: http://www.autocont.cz/podpora/acer/ace ... ni-rcd.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
EDIT: ted jsem si všiml, že to je normální stolní PC, tak s tím zkušenosti nemám, ale snad to bude stejné, tak hodně štěstí...
Naposledy upravil(a) kwik dne 25 led 2009 16:37, celkem upraveno 1 x.
PC: Gigabyte GA-MA790XT-UD4P, AMD Phenom II X3 720 @ X4, CM Hyper 212 Plus, Kingston HyperX 4GB (kit 2x 2GB) 1600MHz CL8,
Sapphire ATI Radeon HD 4850 Vapor-X 1GB, HDD1: WD Caviar Blue 160GB, HDD2: WD Caviar Black 640GB, Seasonic 500W,
Windows 7 Home Premium 64bit
NTB: Acer TM 4272WLMi
[Ahoj, potřeboval bych pomoc s přetaktováním mého Intel Core i7-9700K na 5 GHz. Mám základní desku MSI Z390 Tomahawk a nějak se mi to nedaří. Kdyby se našla nějaká hodná duše, která by mi mohla poradit, případně zavolat, byl bych moc vděčný. Děkuji!...
Dobrý den, tvořím si vlastní web a dostal jsem do situace, jakožto začátečník ze které moc nevím jak ven. Jde o to, že jsem web udělal na jedne strance a v menu O nas,Uvod,Kontakty atd jsem odkazoval na ruzne části te jedne stranky kde dané '' tema...
Poslední příspěvek
Děkuji moc všem za radu. Vypadá to, že to tedy rozhodím do stránek a bude každá sekce mít svou stránku a nebudu to nějak hrotit.
kamarád mi za levno nabídl Ryzen 5 3600 a 16 GB RAM VIPER 4 BLACKOUT (2x 8gb) 3200Mhz CL16, vzhledem k tomu, že momentálně nemám doma stolní PC, pouze notebook, na kterém si sem tam zahraju CS2, mě napadlo, notebook prodat a...
Poslední příspěvek
Díky za informaci, v tomhle se zrovna nevyznám, použiju ten, co jsi navrhl.