12,5K Kč a nulový výsledek..uffHelFix píše: ↑včera, 19:29Ve hře CS2 už FPS nejsou co bývaly (aktuálně občas 250fps), což pro 240hz stačí, ale na některých mapách jedu na 140fps, při snížení rozlišení jsou FPS stále stejné, což předpokládám je tím, že CPU už to více nezvládá.
Pokud se cenově vyplatí AMD, tak to asi unesu. Ale určitě bych nechtěl jít přes 8-10 tisíc. To je strop - čím méně, tím lépe.
Hlavně ať je to "výrazný" posun.
CPU jede na plný výkon, GPU ne.
20 tisíc se mi dávat nechce na občasné hraní.
Na tom počítači jsem 2 hodiny denně. Zbytek trávím na macbooku.
Nechci do toho moc investovat, protože vím ze za chvíli nebudu mít na počítač čas.
Ale nechám si poradit. Ono asi ta AM5 dává smysl.
GPU - 80-90% vytíženost při hraní.
CPU - nejvíce vytížené CPU 1 - 70% (občas ale), jinak CPU celkově průměr 35%.
Já mám totiž pořád tohle v hlavě -
CS2 je CPU intensive a záleží na výkonu na jedno jádro.
GPU je vytížená občas na 90%, tedy, že procesor nestíhá zasílat a grafika se nedá použít celá. (Jestli se pletu, tak mě opravte prosím).
Proto právě pořád říkám procesor, procesor, protože odjakživa ta hra byla hladová po single core.
Ale je pravda, že grafika je potřeba vyměnit.
Takže pokud máte tipy, rád poslechnu.
Jen vyřešit, proč se CS2 seká a pokud mi má grafická karta pomoct, tak ji koupím. Ta 5060 mi přijde jako takový střed, do kterého bych byl ochoten jít.
Tak jsem to ještě dneska probíral.
Grafická karta není v CS2 tak důležitá jako procesor.
Procesor může mít 25000 rating, ale důležitá je pro CS2 single core a cache. Proto je nejlepší např. AMD Ryzen 7 7800X3D, který má 96MB L3.
U grafické karty bych benefitoval jen v případě, že bych hral na vyšší detaily. Což nehodlám dělat. Díval jsem se i na video, jak by vypadala hra s tou 5060 a mojím procesorem a defakto by nebyl žadný rozdíl.
Dávám tedy update.
Co se týče FPS, tak je to +150-200fps dle mapy. Každopádně, grafika bude hned další investice.
Návrhy na nové komponenty - Intel x AMD
Moderátoři: Marfy, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team
Re: Návrhy na nové komponenty - Intel x AMD
Já tedy pochopil, že má teď o 150-200fps navíc.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
Takže teď má 100% zlepšení?!
Na pohádky už nevěřím..
Na pohádky už nevěřím..
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek