To samozrejme chapu, ale zivotnost se zkrati treba z 10 na 8? Ok asi nema smysl resit, z 5 na 3? Ok dava smysl. Ale to nikdo neodhadne. Nutno rict ze ani ta deepcool ani ta asus skrin nepatri uplne mezi pidi, ale chapu ten point.
Kazdopadne me zajima, je ok co jsem slozil do matx? Menili byste neco? Pripadne jake vetraky a kam je osadit pro idealni airflow v obou skrinich?
Plus jestli nekdo bude chtit slozit v teto cenovce neco s atx, rad o tom pouvazuji. Moc diky za ochotu
ABBC3_SPOILER_SHOW
CPU AMD Ryzen 9600x + DeepCool Assassin IV GPU PowerColor Hellhound RX 9070XT MB Gigabyte B850 Aorus Elite Wifi6E RAM Kingston Fury Beast 32GB 6000MHz CL30 SSD 2x WD Blue SN5000 1TB NVMe PSU Corsair RM750 Gold Case DeepCool CH370 White Monitor 1 ASUS VG259QM 240Hz Keyboard Redragon K582 Surara Mechanical Mouse SteelSeries Aerox 5 wireless
Ventilatory bych vzal Arctic P12 PWM PST nebo P14 PWM PST (PST znamena, ze nekolik ventilatoru zapojis do jednoho konektoru na desce), podle popisu se do te DEEPCOOL skrine vejdou dopredu bud 3x P12 nebo 2x P14. A pak jeden dozadu nahoru (P12 nebo P14) a pro jednoduchost vymenit i ten dodavany vzadu (tam se vejde jen P12)? A nastavit je pro bezne teploty na otacky okolo 500-600 RPM?
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
Poskládal jsi to v pohodě, jen disk bych raději bral TLC: https://www.alza.cz/samsung-990-pro-1tb-d7516911.htm
a na zváženou je taky, jestli je vhodné brát desku za cenu procesoru, ale jestli ti nevadí připlatit, tak neprohloupíš.
No ty testy jsou taky prováděny s AiO, což bude zase jiné se vzduchovým chladičem. Každopádně mě překvapují ty větráky dole protože jsou dost blízko s těmi od grafiky - že se to nějak nebije.
Co se u te deepcool bedny týče, tak si myslím že 2 nahoře pro odvod vzduchu nemohou nic zkazit nebo?
ABBC3_SPOILER_SHOW
CPU AMD Ryzen 9600x + DeepCool Assassin IV GPU PowerColor Hellhound RX 9070XT MB Gigabyte B850 Aorus Elite Wifi6E RAM Kingston Fury Beast 32GB 6000MHz CL30 SSD 2x WD Blue SN5000 1TB NVMe PSU Corsair RM750 Gold Case DeepCool CH370 White Monitor 1 ASUS VG259QM 240Hz Keyboard Redragon K582 Surara Mechanical Mouse SteelSeries Aerox 5 wireless
Je to na pováženou. Každopádně tady je ta case celá zaplněná a chtěla by větrat celá a s tím setupem 3 nahoře 3 dole pěkně profoukne. Ale nemám s tím porovnáním osobní zkušenost.
To dava smysl, ale teoreticky nad cpu nebo lehce za cpu by už mohl mit vyznam, ale asi minimalni. No zbyde asi jeden vetrak navic co je instalovany v bedne, tak si mozna zkusim potestovat sam Samozrejme se bavim o te deepcool.
U te asus jsou horni musthave a v komentarich nekdo pise, ze u vzduchoveho chladice mu zadni jako intake snizil teplotu procesoru o 7st. Taky zajimave.
ABBC3_SPOILER_SHOW
U Asusu me prijde zvlastni situace, kdy ventilator na CPU chladici zene vzduch dozadu a tam je ventilator nastaveny tak, ze zene vzduch naopak dovnitr casu. Zajimave by mozna bylo otoceni chladice na CPU tak, aby foukal ze spodu nahoru, ale to nepujde u vsech.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
Nejlépe vyzkoušet si to sám ve svých podmínkách. Vezme to trochu času, ale můžeš si pak bejt aspoň jistej.
Za mě je vždy min. 1 větrák nahoře musthave.
Zdravím, po dlouhé době (asi 6ti letech) přemýšlím nad upgradem PC (spíše totální výměně).
Jelikož se v tom nějak extra nepohybuji a nevyznám, tak jsem se chtěl zeptat na rady a tipy.
Jde mi hlavně o gaming a práci v adobe (premiere, photoshop,...
Poslední příspěvek
Ze současné sestavy chci použít jen GPU (GTX 1660 Super 6GB - do konce roku chci taktéž vyměnit) a ještě 500GB SSD co mám na OS, zbytek tam je zastaralé (AM4 socket, DDR4, snad 12 let staré HDD s 1TB, které už začíná blbnout, slabý zdroj - vykuchá...
Ahoj, chtěl bych poradit s upgradem tichého herního PC pro hraní ve 4K.
Hraji převážně na 4K OLED TV, těším se na nové hry jako KCD 2, Civilizace VII, Witcher 4.
Upgrade budu dělat v dubnu 2025, kdy dojdou penízky.
Rozpočet mám max 50.000,-
V...
Přemyšlím o poskládání PC na hraní her, především abych rozjel KCD2 na ultra/high
Ideálně bych se chtěl pohybovat něco do 60K. Je mi jasne že by se dalo poskládat něco za menší častku co by bohatě stačilo, ale zároven bych to chtěl mit...
Poslední příspěvek
Stačil. Účinnější nebo tišší můžeš vybírat Noctua podle NSPR
Od středního max TDP skočí tyhle CPU klidně i chvilkově na dvojnásobek.
Co ale překvapí jen teplota na 3D cache AMD, která jde i přes 100st C. S tím se počítá, průvan ve skříni ochrání...