Skoro bych to přeformuloval na "Vhodná doba kvůli přechodu na W11 je nikdy", protože když ten systém vidím, a když čtu, co se chystá (Recall), tak po celém životě na Windows jsem skálopevně rozhodnut, že mým dalším OS bude Linux Minut :) Po stránce pracovních věcí je to bez problémů už roky, na Woknech mě držely hlavně hry, ale SteamDeck zamíchal kartami tak, že ani linuxové hraní už není problém.atari píše:Vhodná doba kvůli přechodu na W11 je nesmysl
Kdy bude vhodná doba na nové PC
Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team
Re: Kdy bude vhodná doba na nové PC
high-voltage.cz - staré hry, hry pro DOS, retrogaming
1701.cz - retro podložky pod myš, hrnky, podtácky, placky, samolepky
Hlavní PC: AMD Ryzen 5700X, 32GB DDR4, Radeon RX 6600 8GB, Windows 10
Retro PC: Intel Pentium 3 1GHz, 256MB RAM, GeForce4 MX440, ISA zvuk ES1868, Win98/DOS
Retro PC: Intel Pentium 3 1GHz, 256MB RAM, GeForce4 MX440, ISA zvuk ES1868, Win98/DOS
Jenom nespustis zadnou hru, ktera pouziva DRM, coz je naprosta vetsina ackovych her.
On existuje duvod k tomu, ze po 30 letech stale na desktopu Linuxu skoro nikdo nepouziva.
I Apple ma svych 15%, Linux ma kolik? 3% ?
Nejvetsi opruz aktualne je nuceni online accountu, ale to snadno vyresi Pro verze, kde nelze
lokalni ucet zrusit uz z principu veci.
On existuje duvod k tomu, ze po 30 letech stale na desktopu Linuxu skoro nikdo nepouziva.
I Apple ma svych 15%, Linux ma kolik? 3% ?
Nejvetsi opruz aktualne je nuceni online accountu, ale to snadno vyresi Pro verze, kde nelze
lokalni ucet zrusit uz z principu veci.
Fakt je to DRM takový problém? Ptám se opravdu, nevím :) Já jsem trochu specifický typ hráče, z moderních AAA titulů mě jen výjimečně něco zaujme, asi nejnovější co hraju pravidelně, je Fallout 4, XCOM 2 a Civka 5 (na šestku se teprve chystám), vše už dost vousaté tituly :) Tzn. hádám, že s tímhle přístupem se mě to úplně nedotkne, a kdyby ano, holt konkrétní hru oželím. Až tak moc mě směr, kterým se Windows ubírají, leze krkem.
high-voltage.cz - staré hry, hry pro DOS, retrogaming
Neni to problem.
Jediny problem jsou hry s externim anticheatem, napr. Valorant, Fortnite…
Jediny problem jsou hry s externim anticheatem, napr. Valorant, Fortnite…
AMD Ryzen 5 5600X | MSI MAG B550 TOMAHAWK | G.Skill Aegis 32GB 3200MHz | Kingston A2000 1TB | PowerColor Red Devil RX 6700 XT 12GB | XPG Core Reactor 750W | Be quiet! PURE BASE 500 | Asus VG27AQ1A
Denuvo na Linuxu ?
Horkotezko to nejak nastavis aby nektera hra fungovala, pak zmenis 1 parametr ve WINE a Denuvo ti
hru zablokuje protoze se zmenila konfigurace pocitace. Denuvo s emulaci vubec nepocita. Spustit hru
na Linuxu tak, aby bezela aspon stejne jako na Windows je achievement sam o sobe.
Na hry jsou Windows 11 jedine mozne reseni, at se ostatni na hlavu stavi ale plnohodnotne funkcni reseni
to neni dokud nebudou sami vyvojari her chtit. A to nebudou, procento hracu nepouzivajicich Windows je
naprosto mizive.
Dalsi vec co nema smysl je porizovat novy hardware ktery nepotrebuju jen proto, abych mel Windows 11.
Opakuji - Windows 11 lze stale pouzivat i na nepodporovanem hardware, takze kupovat nove PC jen kvuli
W11 je vyhazovani penez.
Horkotezko to nejak nastavis aby nektera hra fungovala, pak zmenis 1 parametr ve WINE a Denuvo ti
hru zablokuje protoze se zmenila konfigurace pocitace. Denuvo s emulaci vubec nepocita. Spustit hru
na Linuxu tak, aby bezela aspon stejne jako na Windows je achievement sam o sobe.
Na hry jsou Windows 11 jedine mozne reseni, at se ostatni na hlavu stavi ale plnohodnotne funkcni reseni
to neni dokud nebudou sami vyvojari her chtit. A to nebudou, procento hracu nepouzivajicich Windows je
naprosto mizive.
Dalsi vec co nema smysl je porizovat novy hardware ktery nepotrebuju jen proto, abych mel Windows 11.
Opakuji - Windows 11 lze stale pouzivat i na nepodporovanem hardware, takze kupovat nove PC jen kvuli
W11 je vyhazovani penez.
Denuvo nebude až takový problém, třeba https://www.protondb.com/app/960990 jede pod protonem schopně. Mnohdy je to za cenu probadu výkonu, ale povětšinou nic extrémního. Používám Ubuntu a k tomu dualboot na W11 a upřímně, nejsem nějak extra hráč, ale W11 jsem měl puštěné naposled někdy před vánoci... Ono WINE je super, ale dnes už jsou vrstvy nad ním a Steam se s Protonem hodně snaží (taky mají svůj Steam Deck kde ve vlastním zájmu chtějí, aby to fungovalo
).
Ale to už trochu odbíháme od tématu
Ale to už trochu odbíháme od tématu
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU
Tazatel ma aktualne 11 let stare PC, o hry tedy nejspise nepujde.
Nicmene i na PC z roku 2013 lze snadno nainstalovat W11, viz vyse.
Nicmene i na PC z roku 2013 lze snadno nainstalovat W11, viz vyse.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 5 Odpovědi
- 6623 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od zeus
-
- 2 Odpovědi