Ok tak v tom případě v pořádku
Udělal jsem novou vrstvu pasty, opravdu hrášek a roznesl kartou do stran. Uvidíme tedy teď až zapnu benchmark, případně udělám test večer s kolegy až budeme hrát, jestli se to zlepší.
Jestli to pomůže, nebylo to vrstvou pasty. Už několikrát bylo prokázáno, že žádné "too much paste" neexistuje, přebytečná pasta prostě vyteče na okrajích.
To mě taky napadlo, že byl spíše špatně uchycen chladič. Velké množství pasty nemá žádný vliv na teploty, akorát se takové nanesení prodraží a budeš mít pastu i na desce.
Je to možné, je to třeba dotáhnout pořádně, ale postupně a do kříže tak nějak rovnoměrně, to je taková klasická základní jednoduchá zásada, která ale platí u všeho, nesmí to být prostě křivě. Podle toho jak je ta pasta rozteklá to moc nevypadá, že to na tom pořádně sedělo.
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent
Chladič má dva šrouby pro utažení na cpu… utahuji vždy postupně střídavě oba. Ale ne na krev.. Dělám na údržbě a pokud zaberu, tak to urvu, to zase nechci. Dotahuju citovku.
Když vidím to vnitřní uspořádání, tak mi ten problém připadá celkem jasný. Je tam pouze jeden a k tomu pomaloběžný ventilátor, který odvádí teplo ven. Navíc jej z 90% okupuje chladič CPU, takže skoro veškeré teplo generované grafikou se kumuluje v celém prostoru skříně. Čekal bych, že skříň bude při hraní pěkně horká. Nahoru bych dal jeden či dva fukary směrem ven.
Ahoj, chtěl bych poradit ohledně nového chlazení. Zde jsou moje komponenty a pod ně vypíšu i problém.
Mám -
1.Procesor - AMD Ryzen 5 5600
2.Chladič na procesor - ARCTIC Freezer A35 A-RGB
3. pasta použitá - ARCTIC MX-4 Thermal Compound
(sestaveno...
Poslední příspěvek
Foto otevrene skrine, kde je videt rozmisteni komponent a vsech ventilatoru by se hodilo take.
Zdravím,
proniknul jsem dnes pomalu do tajů M2 SSD disků :D Nahodil jsem 1x 512GB Adata Legend 710 na systém a 1x 1TB Adata Legend 800 na hry. Koukal jsem teď na teploty a jsem docela překvapený, že ten systémový má asi 61° a v Crystal Disk Info to...
Poslední příspěvek
Občas si tu před akcí kolem PC něco pročti ať neděláš takový boty jako zde nebo vedle s RAM ;)
Díky, za rady. Za žádné boty bych to neoznačil. To co se tady popisuje se mi v životě nestalo, ani nikomu z mého okolí.
Ahoj , Po delší době jsem se rozhodl pro upgrade PC . Na 100% potřebuji vyměnit procesor , ten už nezvládne ani win11 a dál tak nějak přemýšlím o nové grafické kartě .
Počítač používám primárně k hraní her .
Potřeboval bych poradit jaké komponenty...
potřeboval bych od Vás profesionálů poradit s upgradem PC. Na počítači občas hraji hry, jinak běžná činnost. Žádné úpravy videí apod. Byl bych rád, kdyby mi zůstala jako základ základní deska.
Současná sestava:
MSI B450-A Pro -...
Poslední příspěvek
Za ty peníze není blbost kupovat R7 5700x3D.
Stejně je vtipný, že skoro každej kupuje PC s tím, že v budoucnu může upgradovat.
A když ten moment nastane, tak by radši přešel znovu na novější :D
Coz je presne na co jsem poukazoval kdysi, stejne...
Přátelé, potřeboval bych poradit s ugpradem PC. Před rokem jsem to zde již řešil, ale nyní, když vyšlo asi vše co mohlo, tak bych do toho již šel.
Mám dvě stávající sestavy, kde ugradovat bych chtěl tu z roku 2019 a z toho co zbyte, tak upravím tu...
Poslední příspěvek
Já měl Palit tři roky (RTX 2080) a ještě jsem ji dobře prodal. :-) Ono taky hodně záleží na edici, jestli je to nějaká lacinnější sotva dlouslotová šlupka, nebo kousek, kde se na provedení nešetřilo.
U nVidie je jsou jen trapné ty aktuální potíže s...