Tak tohle už je na mašli. Ještě bys mohl zkusit naformátovat to ze Startovací diskety Win98. To mě ještě nikdy nezklamalo. Nezkoušel jsi ten samostatný řadič?
Nezkoušel, žádnej nemám k dispozici. Ještě zkusim dát disk k bráchovi do šuplíku, má novější PC, tak to snad půjde zformátovat. Startovací disketu Win98 už snad ani nemám. A navíc by to na stopro nešlo, protože ten řadič má ovladače jen pro Windows (nejde z něj ani bootovat)
Uf, tak už nevím, jak tě potěšit. Disk je tedy v pořádku, ale deska jej prostě odmítá. Asi ti nezbude, než rozbít prasátko a jít do nové desky atd,atd. Kdyby nebylo toho výbuchu, mohl bys zkusit třeba bráchův systémový disk, jestli by nejel na tvojí desce, na ATA100vkovém káblu a ten tvůj potom zkusit připojit, ale takhle bych se toho bál. Možná je i ta deska nějak poškozená - viděl bych to možná u toho řadiče IDE portů, který nechce kábly ATA100 -třeba vlasová trhlinka, nějaký blbý spoj, nebo zkratování, už mě toho moc nenapadá.
Tenhle přesně mám a jsem s ním spokojenej. Ukazuje mi 2 x 200GB disky a po jednom 120GB a 63GB bez problémů. Jediné co mě na něm s**e, je RAID. Musel jsem jej v BIOSu tohoto řadiče vypnout a při náběhu BIOSu winů je detekován a nabídka na jeho volbu protahuje start winů asi o 20-30sec. Řadič ST_Lab existuje ve dvou variantách - právě s RAIDem a bez něj. Tak chtěj raději ten bez raidu. Ale pořád si myslím, že bys se při koupi mohl domluvit na eventuálním vrácení, kdyby ta deska přece jenom stávkovala. Dost hraje roli i nekompatibilita desek značky ASUS - dost nad obvyklý standart. Už se mi válí doma jeden řadič Kouwell 571A právě kvůli té nekompatibilitě s Asuskou.
A ještě chci dodat. Na starém Kouwellu jsem měl zapojené i CDRomku a DVDRomky, ale na STLabu nejedou (i to může být trucovitostí Asusky). Tam jenom pevné disky. Ale systémový disk musíš mít na desce, ne na STLabu.
Předtim jsme si nerozuměli, zdroj neshořel po připojení IDE kabelu. Vyhořel po napojení 220 V kabelu. Ale to je jedno. Na http://www.agem.cz maj ten bez RAIDu za 392 Kč. Jak jsi myslel že se to ukáže jako 120 + 63, předpokládám, že máš 2 partitiony.
No a já snad vyčísnu zas pár šedivých vlasů. 4kila snad nejsou ještě tak velká investice do téměř muzeálního kousku, tak je obětuj. A dám na mši, aby ti to už jelo.
Tak teda mám ten řadič. Funguje to, naformátoval jsem disk. Speed Fan už neukazuje 137,4 GB, ale pro změnu disk vůbec nenajde... Takže zase nevim na čem jsem. Zkusíme praktickou zkoušku. Začnu na něj nahrávat data. Když se nad 100 GB nezhroutí, mám vyhráno.
Ahoj,
na svém PC jsem upgradoval procesor z Ryzen 5600X na 5700X3D. Na desce jsem updatoval BIOS na novou verzi.
PC nenaběhlo pouze se roztočili ventilátory, na desce se rozsvítila červená dioda CPU. Pomohlo vyndat baterii na desce. Poté PC bez...
Zdravíčko, dnes mi na max. pár sekund zhasl počítač a potom se vše načetlo až na jednu aplikaci. Našel jsem jsem toto v hlášení Zabezpečení a údržba > Sledování spolehlivosti. Dokáže mi říct jak moc kritické to je a co se vůbec jedná.
E.: přidána...
Poslední příspěvek
Jak moc kriticke to je uvidis sam casem a o co se jedna take musis zjistit sam, pouze z tehle chyby se to zjistit neda.
Je treba postupovat metodou pokus-omyl. Pokud se to bude opakovat, je to vazne a muze to skoncit ze nebude obraz vubec.
po nainstalování WIN 11 na starší Acer Predator 17 (980m), aktualizací, ovladačů, Avast One, CCleaner, Chrome, TeamViewer, VLC, WinRAR a Office 2024 na ntb při spuštění a pak klidně 10x v průběhu večera vyskakuje cmd s:
FINDSTR: Cannot open...
ahoj pomůžete mi někdo prosím mám v prohližeči událostí systemovou chybu id 1796. The Secure Boot update failed to update a Secure Boot variable with error
co presne bych měl udělat a vše dát do pořádku?
Poslední příspěvek
Prepnuto to na Legacy Support Disable and Secure Boot Enable.
Výsledek v event logu je: CHYBA - Rychlé spuštění windows se nezdařilo. Chybový stav: 0xC00000D4 a dále id události 29 a zdroj: kernel boot