gogo1963 píše:pokud máš v biosu nastavenou položku bootování na "uefi only", pak není problém, většinou ale bývá defaut nastavena na uefi and legacy, pak musíš při instalaci volit boot menu a vybrat uefi USB, disk musí být vytvořen jako GPT, pak není problém ...
Pokud nastavím v biosu toto
můžu použít rovnou Media Creation Tool?
Ostatním děkuji za to, že opět zaplevelili jasné téma zbytečnými příspěvky a znejistili tazatele. Asi si myslíte, že jste strašně chytří.
Jenže tohle fórum má pomáhat.
A já vám slibuji, že to dostanete ode mne zpět.
Gigabyte deska? "Windows 8 Features" nastav na Windows 8/10.
Mělo by se objevit podmenu "CSM Support", nastav na Disabled.
Ideálně sem potom prosím hoď další screenshot.
Dodatečně přidáno po 33 minutách 9 vteřinách:
A ano, pokud to takto nastavíš, můžeš vytvořit flashku rovnou přes Media Creation Tool. (vypnutí CSM vynutí boot v UEFI režimu)
ITCrowd píše:Ostatním děkuji za to, že opět zaplevelili jasné téma zbytečnými příspěvky a znejistili tazatele. Asi si myslíte, že jste strašně chytří.
Jenže tohle fórum má pomáhat.
A já vám slibuji, že to dostanete ode mne zpět.
A ty si myslíš co? Hele frajere, uvědom si že sice umíš, ale svou arogancí fóru opravdu nepomáháš. Naopak, spousta lidí fóra kvůli takovým jako si ty, opouští. Přestaň prosím lidem cpát do huby Šalamounovo lejno vyndaný z tvý pusy. Začni sám u sebe.
sim20 píše:Gigabyte deska? "Windows 8 Features" nastav na Windows 8/10.
Mělo by se objevit podmenu "CSM Support", nastav na Disabled.
Ideálně sem potom prosím hoď další screenshot.
Dodatečně přidáno po 33 minutách 9 vteřinách:
A ano, pokud to takto nastavíš, můžeš vytvořit flashku rovnou přes Media Creation Tool. (vypnutí CSM vynutí boot v UEFI režimu)
Ano gigabyte deska. Jenom zatím ještě nic neinstaluju, nemám na co. Jen si zatím zjišťuju, jak na to. Screenshot udělam.
Dodatečně přidáno po 38 minutách 35 vteřinách:
Takže dám never/disabled a "UEFI only" a mělo by to stačit
Ahoj, tak ještě pro shrnutí než se do toho dám. Vytvořím flashku přes Media Creation Tool, půjdu do biosu, nastavím UEFI only a CMS - never, pak nastavím, aby se bootovalo z flashky v tomto nastavení
A zde bude vidět akorát ssd a flashka (to co je tam vidět teď tam vůbec nebude, bude vypojeno). Nastavím tedy flashku
Nastavíš:
Windows 8 Features: Windows 8
CSM Support: Never
Měly by zmizet 3 volby pod CSM Support (Boot mode selection, LA PXE.., Storage Boot..), takže netřeba nastavovat.
V Boot Option vyber flashku, ale udělej to po restartu s uloženým nastavením výše, jinak ji tam uvidíš dvakrát (jednou v CSM, jednou v UEFI). Nebo můžeš po restartu stiskem jednoho z F tlačítek (F12 myslím) vyvolat boot menu a flashku vybrat tam.
Ještě jsem v tématu nenašel jak se pořešila ta aktivace. Ty tam teď máš Windows 8.1? Windows 10 nikdy na tomto PC nebyly?
Mám w10 už asi pět let, co se na ně dalo přejít zdarma, původně jsem měl 8.1 a někde ve sklepě mám ještě originál krabici i s klíčem, ale to bych potřebovat vůbec neměl, když provedu nastavení výše ne? Při instalaci vyberu, že nemám klíč a pak by mi to mělo nabídnout ty desítky.
Zdravím,
Nedávno mi v PC umřel můj starý systémový disk (sata SSD), tak jsem se rozhodl udělat upgrade a koupit NVMe (Patriot M.2 P310 240GB). Disk jsem dal do desky do nejvíc vrchního M.2 slotu, který na ní je. Po nastartování je disk viditelný v...
Zdravím všechny potřeboval bych poradit nejde mi nainstalovat Windows 11 na SSD disk
Gigabite H310 s2h
Intel i5 8600k
GeForce GTX 1050Ti
16 GB ram
HDD WD 1TB aktuálně systém
SSD KINGSTON SNV3S1000G 1TB sem chci systém
Vytvořil jsem instalační flash...
Poslední příspěvek
všem děkuji jelikož mi evidentně není pomoci uzavírám téma. přeji hezký den
Vytvořil jsem si na flask disk instalační medium s tím, že při vložení disku do ntb by se měl spustit instalační program automaticky, což se nestalo.
Tak jsem vlezl skrze F2 do BIOSU a povolil F12 boot...
Poslední příspěvek
my bad. zeus upravil svuj přispěvěk a vložil odkaz. Toho jsem si všiml až ted. promintě
Dodatečně přidáno po 35 minutách 45 vteřinách:
Tak se povedlo! Díky moc všem.
Ahoj koupil jsem si tento SSD a chci se zeptat jak se na něj instaluje windows? Instaluje se normálně jako na klasický SSD 2,5 nebo nějak jinak? Když najedu do bootu tak dám flash z kterého chci instalovat tak se vypne obrazovka a zase se to hodí do...
Poslední příspěvek
Nakonec jsem to nainstaloval přes windows vytvářeč USB.
Ahoj/dobrý den,
chtěl bych se zeptat jak je možné, že se mi nainstaloval Windows 11 bez mého svolení?
Mám notebook s Windows 10 a před pár dny když jsem ho šel vypnout tak tam byla aktualizace (což je běžné). Ale trvalo to nějak hodně dlouho a...
Poslední příspěvek
Microsft Intune ma vyssi opravneni, nez spravce systemu.
Pokud v Intune aktivuju rollout na Windows 11, tak tomu zadne lokalni nastaveni nezabrani.
To tak ma fungovat, Intune je na spravu tisicu firemnich pocitacu. Tedy jakakoliv chyba
v Intune...