Dobrý den, chtěl bych upgradovat svůj procesor. Moc tomu nerozumim , ale pochopil sem
že moje základní deska má starou patici, tak potřebuju vybrat novou desku na tejten procesor : https://www.czc.cz/amd-ryzen-7-3700x/264590/produkt
budget na desku kolem 3 tisíc
pokud byste věděli o lepším procesoru za podobnou cenu klidně poradte :)
pc mám hlavně na hry
btw ted mám tejten zdroj SilentiumPC Elementum E1 SI, 350W.
za jakej bych to měl vyměnit ?
Snad se to dá všechno pochopit
Předem děkuju za odpovědi
Naposledy upravil(a) maxovina dne 04 úno 2021 11:26, celkem upraveno 1 x.
Pokud máš Ryzen 3700X, tak máš patici (AM4) jistě aktuální, spíš je otázka, jaký máš chipset - pokud chceš upgradovat procesor na výkonnější, tak herně je na tom líp cokoliv z Ryzen 5000. řady, ovšem podporu má pouze 500. série, 400. se možná dočká později, jestli dostaneš update BIOSu a 300. je ve hvězdách, to těžko říct. Takže podle toho poznáš, jestli opravdu potřebuješ tu desku vyměnit.
Ovšem záleží co máš i za grafiku - s 350W zdrojem asi nebude zrovna výkonná, jinak bys ho už nejspíš odpálil a zatím musí určitě stačit i to co máš, natož něco lepšího, leda že bys upgradoval i tu, jinak si výměnou procesoru moc nepomůžeš a výkon se nezvýší o nic.
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent
Dodatečně přidáno po 2 minutách 10 vteřinách:
Pokud to má být na hry, šel bych spíš do R5 5600X, je výkonnější a míň topí než R7 3700X.
//edit: No ale jak jsem psal - takový procesor je zbytečně výkonný na GTX 1050 Ti, takže upgraduj na něco výrazně lepšího, jinak procesor se bude stejně flákat, protože nebude stíhat grafika a výkon bude pořád bída.
Takže buď vem i5 10400F (zatím nejlepší poměr cena/výkon jako herní procesor, je levný a jakž takž utáhne téměř vše), nebo pokud nechceš upgradovat, tak stačí i ta i3 10100F. Pokud přechazíš z AM4, tak pokrok bude snad cokoliv novějšího, ať už tam je kterýkoliv, ikdybys měl ten nejvýkonnější přímotop FX 9590, co tam jde dát.
Lépe potom i7 9700K pro nějaký high end, je jen o trochu slabší než R5 5600X, ale výrazně levnější a vyplatí se taky víc, oak už si můžeš dovolit co chceš, klidně třeba i RTX 3090.
Naposledy upravil(a) Michael850 dne 04 úno 2021 15:13, celkem upraveno 2 x.
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent
Peněz nemám moc , potřebuju koupit procak,rámky a zakladovku tak za 13-16 tisíc
S tou grafikou zatím nic neudělám
Mě bude stačit že budu moct hrát hry který sem doteď utahnul grafikou ale procesorem ne
Dodatečně přidáno po 1 minutě 53 vteřinách:
Teď mám tejten procesor : amd athlon(tm) x4 860k
Takže si myslím že ta změna bude velká
Dodatečně přidáno po 43 minutách 43 vteřinách:
Tedka mě napadá nebudu potřebovat i skříň? moje základovka ted má rozměry 226 x 216
A ta GIGABYTE B550 GAMING X - AMD B550 má 305x244
Skříň mam https://www.czc.cz/hal3000-maxveri-iv-c ... 53/produkt tejtu
Zdravím, v pondělí sem přidával RAM, 2x16GB stejné moduly co uz sem měl, při instalaci sem první RAM zacvaknul s vypnutým PC ale bez vypnutého zdroje a s kabelem zdroje v zásuvce. Po instalaci a zapnutí PC se rozsvítila červená a oranžová dioda na...
Poslední příspěvek
Základ je uvést kompletní sestavu. Přidávání RAM je vždy riziko. Jistější jsou dva kompatibilní moduly, v tomto případě 2x32GB, pokud je to tedy potřeba.
Měl bych prosbu. Doposud jsem měl sestavu postavenou na Intel, konkrétně na staré 9900ks a chtěl bych si sestavit něco nového. Chci něco na hry i na práci a asi nejvíc by se mi líbil Ryzen 9900x. Jediné nad čím tápu je deska a paměti....
Poslední příspěvek
Aha, tak ze to jde takto pres flashku, tak to je v tom pripade skvele řešení. Diky moc :thumbup:
9800X3D bych asi volik kdyby slo ciste o herní stroj. Pro me je priorita pracovni nez herni vykon tak ze ta 9900X bude lepsi volba.
touto cestou se chci optat jakou desku by jste volili k procesoru AMD 7 9800X3D.
Počítač bude sloužit na hraní her a rozpočet bude 70 000,- Kč cca
Bude stačit deska
A nebo už tam dát lepší a nebo
Děkuji za rady
Poslední příspěvek
Já mám Strix B650E-E Gaming k Ryzenu 7 a musím říci, že post i boot je ultrarychlý, ne to co se popisuje jako dvouminutové čekání na post apod :-)
Díky za info
Chtěl bych se zeptat, zda nebude problém nainstalovat na tuto desku ASUS TUF Gaming B650-PLUS Windows 11? Někde jsem četl, že se objevil problém s absencí TPM modulu 2.0. Jak to tedy je? Chci si tuhle desku koupit, tak se pro jistotu ptám.
Poslední příspěvek
Je, ale z nějakého nepochopitelného důvodu je na všech MB přednastavena volba Discrette TPM, takže je nutné přepnout na fTPM nebo PTT. Jmenuje se to různě. Zapnutím nic nezkazíš a 11ky budou spokojené.