Špatně využitá RAM? - Jak nastavit?
Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team
Re: Špatně využitá RAM? - Jak nastavit?
a je to tady
dělení ssd disku ... na dvě věci ... nechci být sprostý ... jen tvoje chyba ... jdu raději vařit, promiň 
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/Samsung 970 EVO PLUS 1TB/ Define R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 4TB Skyhawk/ CORSAIR 750W RM750x/sound blaster zx/ Dell S2721DGF /MSI RX 6600 XT GAMING X 8G /4TB Ironfolf pro
Tomu rozumím, důležité soubory mám i na 3-tím místě. Z plotnového navíc je větší šance na záchranu dat, u SSD nikoliv. O tom jsem se přesvědčil. Několika měsíční textová práce byla v háji. V současnosti mám nastavené i automatické zálohy textů a tak.petr22 píše:...U SSD umre elektronika a konec, u plotny umre elektronika nebo mechanika a taky konec,
proste to uz nezapnes.
Snad to nemá něco společnýho s tou RAM?
Žij, jako bys měl zítra zemřít. A uč se, jako bys měl žít věčně.
gogo1963: jakože to rozdělení způsobilo smrt disku? to asi těžko ne... každej holt dělá jak je zvyklej, já to mám taky rači rozdělený, pro přehlednost...
Pro by disk SSD nemohl být rozdělen? A byl ještě v záruce. Dali mi nový a v současnosti ho mám jako záložní práve na ty 3-tí zálohy. Pod písmenem "Z" viz výše. NEDĚLENÝ !gogo1963 píše:a je to tadydělení ssd disku ... na dvě věci ... nechci být sprostý ... jen tvoje chyba ... jdu raději vařit, promiň
Ale to už jsme trochu jinde. Mě jde o to, jak využít celou RAM!
Naposledy upravil(a) Minapark dne 02 úno 2021 10:21, celkem upraveno 1 x.
xbs ...tohle jsem neřekl, nenapsal, akorát jak sám vidíš, u některých uživatelů po rozdělení disku vzniká dojem, že na nesystémovém oddílu jsou data v bezpečí ... není žádný důvod dělit systémový disk, pokud má uživatel k dispozici alespoň jeden další, nebo dalších x disků ...
Dodatečně přidáno po 36 vteřinách:
Dodatečně přidáno po 36 vteřinách:
teď se chechtáš sám sobě, předpokládám ...Minapark píše:Pro by disk SSD nemohl být rozdělen? A byl ještě v záruce. Dali mi nový a v současnosti ho mám jako záložní práve na ty 3-tí zálohy. Pod písmenem "Z" viz výše. NEDĚLENÝ !gogo1963 píše:a je to tadydělení ssd disku ... na dvě věci ... nechci být sprostý ... jen tvoje chyba ... jdu raději vařit, promiň
Ale to už jsme trochu jinde. Mě jde o to, jak využít celou RAM!
Naposledy upravil(a) gogo1963 dne 02 úno 2021 10:24, celkem upraveno 1 x.
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/Samsung 970 EVO PLUS 1TB/ Define R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 4TB Skyhawk/ CORSAIR 750W RM750x/sound blaster zx/ Dell S2721DGF /MSI RX 6600 XT GAMING X 8G /4TB Ironfolf pro
Tak s tímhle bych já souhlasil, opravdu by mě zajímal pádný důvod proč to dělat když mám ještě x dalších disků? Taky bych řekl že autor témy se pořád šťourá v technice auta který mu pak nejede. Není lepší jezdit a řešit jen banální údržbu?gogo1963 píše: není žádný důvod dělit systémový disk, pokud má uživatel k dispozici alespoň jeden další, nebo dalších x disků ...
Člověk se pořád učí.
asi tak
Ještě počkám než to zkusím, dá pak práci to znovu rozejít i s daty co jsem tam měl. Ale zkusím to.
Snad večer, po obědě jdu pryč, teď už se do toho pouštět nebudu.
Ale souhlasím s vámi, že pořád něco zkouším. Né šťourám, ale zkouším. Což jsem právě uživatel. Určitě netuním a nepřidávám na otáčkách. Jen si to dělám dle sebe, a občas to nějak zaskřípe. No, ještě že vás mám...
Snad večer, po obědě jdu pryč, teď už se do toho pouštět nebudu.
Ale souhlasím s vámi, že pořád něco zkouším. Né šťourám, ale zkouším. Což jsem právě uživatel. Určitě netuním a nepřidávám na otáčkách. Jen si to dělám dle sebe, a občas to nějak zaskřípe. No, ještě že vás mám...
No ja na to minimalne jednou taky narazil. 8GB RAM (2x4GB), neco pres 4GB rezervovano HW. Vytazeni obou modulu, vraceni zpet a rezervovano HW jen par desitek MB.gogo1963 píše:...tohle určitě není ten případ ... on má ram komplet, jen nějak, někde alokovanou ...Newendy píše:Tohle se kamarádovi stalo taky, bylo to tím, že měl pravděpodobně blbě zacvaklou ramku. Zkus je všechny vyndat a znova zacvaknout.
Odesláno z mého iPhone 11 pomocí Tapatalk
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
pak to "určitě" beru zpět 
Tak jsem to dal. RAMDisk zastaven - restart - odinstalován - restart. A stále k dispozici jen 7,4 GB.
Zkusím tedy vyndat a vrátit Ramky. A to mám složitější... Dám zase vědět.
Zkusím tedy vyndat a vrátit Ramky. A to mám složitější... Dám zase vědět.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek