Ahoj, může mi někdo dát tipy na dobrý ramky, pro Ryzen 3600 a který budou časem dobře sloužit i u Ryzenu 5000?
ddr4 2x8GB určený na hraní.
Frekvence min. 3600 mhz
Ideálně bych bral 2 varianty, bez rgb, tak s rgb.
Cenově maximalne do cca 3500kc. Ted mam hyperx 3333mhz a chtel bych lepsi.
Díky.
Naposledy upravil(a) Ondras66 dne 26 pro 2020 23:36, celkem upraveno 2 x.
budu stavět pc s rtx 5090 a přemýšlím, jak je to ve hrách s výkonem mezi ryzen 9 9950x3d a ryzen 7 9800x3d.
spotřebu a pár tisícovek navíc za r9 neřeším.
Monitor mám 57 Samsung Odyssey Neo G9 kde mi většinou kromě hry běží internetový...
Poslední příspěvek
Pokud je to čistě gaming. Tak 9800X3D. Těch 8 jader těm hrám občas chutná víc. Když neplánuješ žádný rendering a složitější práci tak není o čem.
Ahojte, chcem sa spýtať na názor na grafiku z bazaru za cenu cca 2000 - 3000 Kč, čo som sa koukal tak asi nejaká RTX1660 Super nebo Ti. Sú tie karty OK? Alebo by ste nedoporučili / doporučili neco jiné?
Pozdáva sa mi napr táto:
Ďakujem
Poslední příspěvek
Pert, ďakujem za názor. Tak nejak to práve cítim :-) Práve proto sa mi do toho moc nechce ísť, možno není pravdepodobnosť velká ale proste sa mi nechce riskovať že budem kupovať niečo také a vyhodím peniaze do vzduchu, kor objednávať zo zahraničia....
Zdravim. Moja krivka na CPU coolera bola upravena na celkom slusny pomer, je tam 7 bodov.
Moj CPU ma v IDLE 50-53 stupnov. Chladic som namontoval poriadne, aj dal dost pasty.
V izbe mam teplotu 23-25 stupnov.
Pozeram sa momentalne na teplotu a mam...
Poslední příspěvek
Teploty jsou ok, větráky klidně přidat můžeš. Tím nic nikdy nezkazíš. (pokud je nedáš obráceně :D)
Udělej si to nějak takhle jako je na obrázku a budeš v pohodě.
Spodní dávat nemusíš. Stačí nahoře a vepředu.
Doporučuji tyhle větráčky:
k tomu...
Pořídil jsem si notebook a chci poladit jeho provozní vlastnosti, ovšem zjistil jsem, že nemůžu najít software pro současné laptop Ryzeny (Ryzen Master je jen pro desktop a Ryzen Controller skončil někde u generace 4000). Nemá někdo něco ozkoušeno?...
Poslední příspěvek
Díky!
Pouzil jsem a docela to zkultivovalo provoz... minimalne to prestalo hucet jako letadlo na idle ve windows, takze fan curve a i teplotni vlastnosti jsou o dost lepsi (okolo 60 stupnu misto 90 skoro bez zatizeni).