Zdravím, pokaždé, když zapnu PC a chci se poprvé dostat do NASu, Windows mi hlásí, že nemá přístup. Můžu klikat na NAS kolikrát chci a pokaždé hodí chybu:
kliknu na diagnostiku - výsledek bez problému:
a následně mě už pustí na login:
Neví někdo čím to je nebo proč to tak dělá?
Sestava v profilu. Watercooling ClubEXOverclocker@HWBot league rank#1Aprilia Shiver ClubBMW ///M Club
Já neměl namapované složky, vždy jsem přistupoval jenom k umístění v síti, myslím přes přístup vlevo v průzkumníku (na screenshotech je to vidět) a děje se to pár týdnů a nic jsem neměnil.
Tak jsem zatím namapoval jednu se složek a uvidíme, co se stane zítra, až znovu zapnu PC.
Sestava v profilu. Watercooling ClubEXOverclocker@HWBot league rank#1Aprilia Shiver ClubBMW ///M Club
Tak je to asi ještě horší.
Nejdřív namapovaná složka normálně fungovala, teď jsem dělal restart a byl tam červený křížek a psalo to po přihlášení toto:
Tak jsem zkusil restart i NASu a PC znovu, nepomohlo, tak jsem tu složku odpojil a už to funguje.
Každopádně tam tím pádem pořád bude první problém z tohodle tématu.
Áha, v tom případě zmapování složek pro mě nemá význam, mám jich tam dost a potřebuji se čas od času hrabat ve všech.
Ale i tak jsem měl před odpojením u namapované složky ten červenej křížek (screenshot v předposledním příspěvku) a nešlo se dostat ani tam, proto jsem vlastně zkoušel se dostat přímo do LM-NAS.
Neudělá to ale to, že to bude mít hned po přihlášení přihlášený přístup do NASu? Že to nemám zapamatované je schválně...
Hlavně jde o to, že to před třeba měsícem fungovalo normálně...
Ještě nějaký nápad, jak se zbavit toho okna místo Diagnostiky?
Obávám se, že půjde o "vlastnost" woken, která prostě ztratí síťová připojení.
Napiš si .bat soubor s net use jak radil zeus, přidej tam řádek pro odpojení a naplánuj spuštění vždy po startu woken. Tím by se měla zachovat nutnost přihlášení přes explorer (či přes co tam chodíš) a zároveň by wokna připojení "nezapomněly":
:thumbup: Oficiální úprava Windows 11 do podoby Windows 7
(příspěvek vytvořen s pomocí webu Microsoft AI)
Postup přizpůsobení Windows 11
do podoby klasických Windows:
:thumbup: Windows 7 / neoficiální verze - Windows 7 ve verzi 2025 (xxxxxxxxxxxx.xxx) :thumbup:
:thumbdown: !NENABÁDÁM k používání nelegálních Windows jen k info. a k eduk. účelům! :thumbdown:
Chci jen altruisticky pomoc a NE porušovat pravidla...
Potrebujem 100% overeny Windows Key na svoj PC.
Windows 11 Klasika na gaming. Netreba mi Office.
Poslední příspěvek
Já jsem nejprve dal prodejci dotaz, zda mohu zaktivovat tímto klíčem pro Win11 starší Win10 Pro. Odpověděl mi, že ano, a jestli chci, pošle mi hned klíč na vyzkoušení s tím, že mu pak zaplatím později. Odepsal jsem, že souhlasím. Během pár minut...
Nedaří se nainstalovat aktualizace 2025-09 Kumulativní aktualizace pro Windows 11 Version 24H2 které se mi neustále stahují a pak neúspěšně aktualizují.
Zobrazuje se že je to kvůli Vypršení platnosti certifikátu zabezpečeného spouštění systému...
Poslední příspěvek
Nejnovější aktualizace je tato:
Zkus nainstalovat ručně tuto.
Pokud nepude tak už jsem tu psala jak postupovat.
Ahoj koupil jsem si tento SSD a chci se zeptat jak se na něj instaluje windows? Instaluje se normálně jako na klasický SSD 2,5 nebo nějak jinak? Když najedu do bootu tak dám flash z kterého chci instalovat tak se vypne obrazovka a zase se to hodí do...
Poslední příspěvek
Nakonec jsem to nainstaloval přes windows vytvářeč USB.