Bohuzel AOC trpi na ty vadne pixely a to dost (myslim 24g2u a jine derivaty)... mam ji doma, u me dobry, ale asi stesti na kus... nekteri reklamovali nekolikrat.
1440p je si myslim blizka budoucnost a mainstream, jen to chce zlevnit grafiky ja mam AMD 5700 XT grafiku a stejne sem sel do FHD 144Hz, protoze i ta nabidka monitoru neni uplne nejlevnejsi a nejvetsi... hold jsme se zasekli na mezistupni.
Mně po roce od koupě začal odcházet MSI MAG24C (VA, 144 Hz, Freesync), tak jsem včera koupil ten všemi oblíbený AOC 24G2U. Zatím spokojenost, bez vadných pixelů. Pěkné barvy, dobrá odezva.
Ano, to AOC je pekny, mam ho doma. Sice ma sve mouchy ale za tu cenu je to bezkonkurencni
Nekterym se vadne pixely projevily az po nekolika tydnech pouzivani a totez bleeding... u me ten bleeding je o neco vetsi nez pri koupi, ale neni to nic zavazneho... snad to nebude mit zhorsujici se tendenci
Nestraš! A mám dobrou radu - po koupi samozřejmě zkontrolovat monitor na vadné pixely, a pokud je vše v pořádku, tak pak už nikdy nekontrolovat! O čem člověk neví, to ho netrápí.
Vadné pixely se objevují nejčastěji zhruba do 14 dnů, pak je to jak loterie, ale taky jsem měl v tomto ohledu štěstí. Ovšem nejhorší je to v létě, to mám vadné pixely několikrát denně. To si na obrazovku sedne moucha a dělá jako by to byl veřejný záchod.
Eldenroot
Mě se naopak asi po půl roce podsvícení zlepšilo, průsvity co zasahovaly asi 10cm od pravého rohu téměř zmizely. Vzhledem k tomu že je panel osazený v plastu by to chtělo rozebrat a dobře očistit plasty od přetoků, nebo rovnou panel osadit do kovové kostry jak to bylo u starých LCD. Až u mého kusu skončí záruka tak to nejspíš udělám, vč. výměny kondíků ve zdroji.
Díky všem. Od 27 upustím (nakonec i 8k kč bych mohl utopit, ale nechci riskovat větší ips glow či horší černou) a sednu si z blízky k 24 ips. Máte tip na výrobce? Byly tu tipy na viewsonic a aoc, teď to rozseknout..
Edit: nerefreshoval jsem stránku dva dny a dost toho přibylo. Počtu a rozhodnu podle sebe :)
Zrovna jsem mu vcera predaval sestaveny PC a zapojoval a ten monitor neni vubec spatny... hlavne ta polohovatelnost v kombinaci se sympatickou kvalitou zobrazeni.
To je si myslím škoda, kluk by určitě 144 Hz ocenil. Někdy to nechápu jak lidi nechcou dát pár stovek navíc, za mnohem víc muziky navíc. Je to věc do které člověk čumí skoro každý den, dlouhou dobu a monitor často vydrží mnoho let a pc přežije, takže to není "investice" na rok...
144 Hz se dají okolo 4k, ještě pár měsíců zpátky se daly sehnat od 3500, nevím proč to šlo zase nahoru, divné. Myslím že jak na hry, tak na práci udělá 144 Hz větší rozdíl pro oči, než nějaké "pěkné barvičky" :)
dneska mi po deseti letech odešel Monitor a chtěl bych Vás požádat o doporučení na monior 27-32 palců do cca 5000,- Kč pokud možno v energetické třídě D a lepší.
děkuji,
Poslední příspěvek
ano a proto si lepší připlatím a kupuji MSI - už to je vybrané - jen musím vyčkat cca měsíc
Zdar chlapy už mě z toho začala bolet hlava tak se jdu optat sem jestli tady najdu nějaké majstrštyky co se v tom vyznaj
nyní mám - Benq XL2411z 24palce
Plánuji koupit novou grafiku a na mém monitoru není Display port ani pořádné HDMI (víc jak...
Poslední příspěvek
Proč si za zhruba stejné peníze pořídit menší/užší monitor,
který (dobře vybraný) může přežít i 2-3 obměny kompu?
Pokud by stávající komp nestíhal 3440x1440, vždy se dá hrát v menším okně, např.:
- 16:9 1920x1080
- 21:9 2560x1080
- 16:9 2560x1440
-...
Krásný den,
dostal jsem od mé ženy k narozeninám PC sestavu .
+Bohužel zatím nemám monitor.Jelikož jsem vášnivec do PC her chtěl bych monitor který bude absolutní top co může být do cca 37k
Napadl mne monitor : MSI MPG 321URX QD-OLED
32 Dell...
Poslední příspěvek
Posoudit nemůžu nemůžu když mám IPS :D Ale co jsem to viděl někde vystavený tak paráda.
Ale ultrawide jako takový je skvělej. Částečně nahrazuje 2 monitory a hry jsou daleko imerzivnější.
Zdravím,
mám připojené dva monitory a jako hlavní mám oled 240hz 4k a jako vedlejsi bud 4k tv 60hz nebo fullhd 60hz monitor. deje se mi ze na vedlejsi obrazovce mi videa a filmy jedou tak na 15 fps... A je jedno zda je to display port nebo hdmi....