drobino píše:Paradoxně a k mému údivu jsem viděl že destilka odrovnala motherboard rychleji než coca-cola...?
Je otázka, jestli to byla destilka. Dneska se říká destilka i tomu, co destilátor nevidělo ani z rychlíku. Buď je to jen prohnané přes katex/anex, v lepším případě destilované přes měděný destilátor=dost iontů mědi ve vodě zůstane, nebo jiný kovový vyvíječ páry s upravenou vodou v sodíkovém cyklu. Přes skleněný destilák to sotva lze vyrobit v průmyslovém měřítku.
V lékárně mohl koupit Aqua purificata s měrnou vodivostí max. 4,3 µS/cm při 20°C, max. celkový organický uhlík 0,5mg/l a obsah bakteriálních endotoxinů max. 0,25 m.j. v 1ml . Což bude něco lépe demineralizovaného, ale ne destilovaného ve skle. Ve všech videjkách se jedná o galvanickou elektolýzu. Pokud se voda nechá vyschnout, tak soli v ní rozpuštěné jsou samy o sobě agresivní a "žerou to". Když se ještě přidá vzdušná vlhkost... a je dříve či později vymalovaný.
To nenechat vyschnout bych upřesnil: Pokud to vyfoukáš třeba fenem horkým vzduchem, tak je to v pořádku, pak už tam zbyde jen vodní kámen, který ten plošný spoj nepoškodí, pokud to zůstane v suchu. Platí to pro vodu. Ale je nutné to udělat okamžitě.
Diskař píše:Pokud se voda nechá vyschnout, tak soli v ní rozpuštěné jsou samy o sobě agresivní a "žerou to". Když se ještě přidá vzdušná vlhkost... a je dříve či později vymalovaný.
Mám to vyzkoušené u mobilů (které lze rozebrat) když spadly do vody, tak se ihned vyndala baterie, mobil rozebral, vyfoukal fénem, dal do trouby, pak znova vyfoukat, a fungovaly další roky.
Řekl, že se „zdražily“ Windows a nejlevnější ověřené teď stojí 2799 Kč.
Prý je to nejvyšší verze a nemusím řešit antivirus.
Na to jsem přistoupil a celou částku zaplatil (mám...
Poslední příspěvek
Zdroj je tam GIGABYTE P650G 650W GP-P650G. Technik se měl ozvat v 21. hodin na aktivaci OS. - Neozval se. Domluvili jsme se někdy okolo 19. měl plné ruce práce s rodinou a já měl pochopení. V tu chvíli jsem ještě nebyl na výpravě za tím, co jsem...
můj minulý notebook odešel do křemíkového nebe, čest jeho památce a plivnutí na plasty v levných noteboocích, dobře mi tak, blblovi. Konečně jsem snad dospěl do věku a moudrosti, kdy vím, že stejně na notebooku nic nehraju a největší jeho...
potřeboval bych poradit s výběrem notebooku kolem 15k. Jediný požadavek co jsem dostal bylo aby na tom šlo rozjet Farming Simulator 2022. Stolní počítač bohužel známý nechce. Je mi jasné, že to za tuto cenu nebude mít s kvalitou moc...
Jdu si zde opět pro radu od zkušenějších. Rád bych si koupil notebook, který bude sloužit i na hraní her (kromě kancelářské práce). Rád bych se pohyboval kolem 40 tis . Netrvám na numerické klávesnici, ale nechtěl menší monitor jak 15 palců....
Poslední příspěvek
Kovova konstrukce bohuzel neni odolnejsi, pouze lepe vypada. Kov na rozdil od plastu neni pruzny
a poskozeni je trvale. Jakakoliv promacklina na kovu zustane, na plastu vetsinou neni viditelna.
Je řešením použití 100 procent uhlíkových vláken jako...