Dobrý den před pár měsíci jsem si koupil v bazaru kartu gtx1070ti.Zjistil jsem pak ,že když začnu hrát hru začne bzučet grafická karta ,ale to bzučení slyším i ve sluchátkách.Bzučení je jenom když hraju hry, když dám alt+tab na plochu tak to už nebzučí. Co mám dělat,jak to mám opravit. Děkuji
Nevim jak u nvidie (v tomto pripade pouhe oznaceni gtx1070) je celkem zavadejici, ale u prvnich revizi radeonu rx570 a 580 si lidi taktez stezovali na bzuceni - jednalo se o piskajici civky, ktere se rozezvuci prave pri velke zatezi (vysoky vykon si vyzada velky odber). To vysvetluje, ze kdyz vyskocis na plochu tak karta si zacne “odpocivat” a snizi potrebny vykon.
Reseni muze byt zaply vsync nebo appka od nvidie, kde si ridis cilene fps (cim vic fps tim vic muze piskat), ale nebyl jsi az tak konkretni, takze spis hadam. Znalejsi opravte me kdyztak.
Pomohlo by třeba snížit power limit (tím se sníží i výkon) v MSI Afterburner nebo zkusit udělat undervolting. Bzučení cívek je vlastnost nikoliv vada a každý ji slyší a snáší jinak. Cívky rády bzučí třeba i ve zdrojích, televizích, ale tam se nechají zalít lakem, ale není to vždy na 100%. Trochu to dokáže tlumit skříň, která má odhlučnění. V případě, že máš skříň na stole, tak ji dát pod stůl.
ABBC3_SPOILER_SHOW
PC AMD RYZEN R5 3600 @4.4 GHz + SCYTHE Ninja 5 | MSI X570 UNIFY | PATRIOT Viper 4 2x8GB @3200 MHz | MSI GTX 1070 8G Gaming Z | SAMSUNG 850 EVO 500GB a 970 EVO PLUS 1TB | WD Blue 2TB | EVGA Supernova G3 550W | PIONEER BDR-207EBK | BEQUIET Dark Base 900 Pro + 6x BEQUIET Silent Wings 3 Příslušenství MSI OPTIX MAG24C | A4Tech Bloody A8 | Dell KB522 | AudioTechnica ATH-AVC500
po delší době bych chtěl vyměnit grafickou kartu v mém PC. Mám tam teď NVIDIA GeForce GTX 1660 SUPER (6,0 GB) a chtěl bych něco nového, abych si mohl zahrát nové hry - nepotřebuji ve 4K. Jedná se mi o nějakou kartu ( nejlépe zase od NVIDIA...
Poslední příspěvek
Radeony mají jen o něco málo vyšší spotřebu a nepodporují DLSS (jen FSR, které ale v současné čtvrté generaci je téměř srovnatelně kvalitni). Varianta je RTX 5060 Ti 16GB.
Ahoj, před pár lety jste mi tu dobře poradili, tak se na Vás obracím znovu. Přemýšlím o upgrade grafické karty na mém PC. Nechce se mi zatím měnit nic jiného, PC mám k práci a příležitostnému hraní, už je mi přecejen přes 40, a vše funguje.
Sestava:...
Poslední příspěvek
Pokud má komp na práci a příležitostné hraní, pak ať trpí! :-D
V případě, že by se rozhodl pařit s námi private matche v Call of Duty ,
i tak by 3060 Ti na UWQHD na mid/high detaily v pohodě běhala.
A pokud by si chtěl po nějakém (díky nadšení...
Zdravím, před pár lety jste mi tu pomohly složit PC který do teď výborně fungoval. Bohužel mi odešla grafika RX 6700 XT kterou sem vyreklamoval a dostal zpět peníze. Tudíž bych vás chtěl poprosit o výběr nové grafické karty do 14 000 Kč. Zbytek...
Poslední příspěvek
7800 XT nebo připlatit trochu na 9070
+ by to chtělo rozšířit ram na 32 gb stejným setem, který máš
edit: našel jsem tohle, což je dost zajímavá nabídka, vč. záruky na 36 měsíců
Zdravím,
chtěl bych se zeptat, zda je možné mít zapojenou grafickou kartu na 2x6 PCIe pinů, když má GK konektory 1x6 a 1x8?
Když by se spustil a vydržel by třeba 3h zátěže bez problému, bylo by tu furt riziko, že na to jednou PC doplatí?
Měl bych...
Poslední příspěvek
Joo funguje slušně :D Na základní práci a nenáročný hry uplně stačí. Nedávno jsem skládal z 580 8GB a tam se daly hrát i novější hry :D
Jediný co tam není moc fit je ta spotřeba za výkon, kterej to nabízí. Ale zase jsou ty PC dostupný.. 570 jsem...
chtěl bych Vás požádat o radu při výběru dedikované grafické karty ke stávající sestavě, kterou jsem pořizoval v době, kdy grafiky byly nedostupné a drahé. Chtěl bych si zahrát herní tituly jako Baldur's Gate 3, Stalker 2 ve Full HD...