Server 2012 - otevírání programů
Moderátoři: Pic, Mods_senior
Server 2012 - otevírání programů
Zdarec, mám dotaz - z mého PC se do zaměstnání připojuji přes RDP a Vzdálenou plochu - bohužel, když se takto připojím nemohu na Vzdálené ploše otevírat Word, Excel... (šéf nechce koupit licenci). Někde jsem viděl, že jde nastavit aby Vzdálená plocha mohla použít program v mém PC.
Nevíte, jak nastavit?
Děkuji
Pepa K.
Nevíte, jak nastavit?
Děkuji
Pepa K.
Re: Server 2012 - otevírání programů
Co to je za nesmysl spoustet Microsoft Office na serveru?
Z toho serveru se pripoj dal pres RDP na pracovni stanici a tam si spust ten Office.
To prni menu od Remote Desktop nahore si odsun do strany, jinak budes mit dve pres sebe.
Z toho serveru se pripoj dal pres RDP na pracovni stanici a tam si spust ten Office.
To prni menu od Remote Desktop nahore si odsun do strany, jinak budes mit dve pres sebe.
Právě že naopak...petr22 píše:Co to je za nesmysl spoustet Microsoft Office na serveru?
Ze svého PC se připojím na server a tam potřebuji otevřít tabulku v Excelu (ale protože na serveru není žádný program - nejde otevřít). A někde jsem viděl, že jde nastavit aby se používali programy, které mám nainstalované na svém PC. Tak abych tu tabulku otevřel pomocí Excelu ze svého počítače.
Ne naopak.
Tvoje PC doma ------> server v praci -------> pracovni stanice v praci s Microsoft Office.
Otevres si RDP od sebe na server a ze serveru dal na stanici v praci.
Tvoje PC doma ------> server v praci -------> pracovni stanice v praci s Microsoft Office.
Dalsi varianta je si prehrat soubory ze serveru do PC (a upravene pak zpet).
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Neee...petr22 píše:Ne naopak.
Moje PC doma -----> server v práci -----> připojení jako uživatel (nepotřebuji se připojovat dál na pracovní stanici) - potřebuji zůstat na serveru, kde mám složku s pracovními věcmi...
Nejde?
Potrebujes se pripojovat na pracovni stanici, protoze tam mas Office.
Kdo ti vubec dovolil se pripojovat na server jako uzivatel a pracovat tam ?
Prava na prihlaseni na server musi mit jenom IT a uz vubec tam nema co kdo spoustet Office - dovedes si predstavit co by se stalo kdyby v nejakem souboru bylo nejake pekne skodlive makro nebo skript ? Cely server vcetne vsech dat v haji.
Sorry jako - ale nechat uzivatele pracovat v Office na serveru je rovnou na vyhozeni cloveka z IT zodpovedneho za ten server.
Prava na prihlaseni na server musi mit jenom IT a uz vubec tam nema co kdo spoustet Office - dovedes si predstavit co by se stalo kdyby v nejakem souboru bylo nejake pekne skodlive makro nebo skript ? Cely server vcetne vsech dat v haji.
Sorry jako - ale nechat uzivatele pracovat v Office na serveru je rovnou na vyhozeni cloveka z IT zodpovedneho za ten server.
no máme to tak nastavené... teda měli, že jsme vyplňovali výkazy práce (servisní technik) a používá se přes vzdálenou plochu program Abra, který je taky na serveru....petr22 píše:Potrebujes se pripojovat na pracovni stanici, protoze tam mas Office.
Tak ti nevím, Karle... co s tím já můžu udělat.
Potřeboval bych to nějak zprůchodnit...
- Microsheep
- Level 4.5

Celkem běžně se lidé připojují do firem na terminálový server, jsou samozřejmě potřeba mít koupené příslušné CALy (RDS + Windows server). Ať už kvůli informačním systémům zmíněná Abra, účetnictví (pohoda, helios) apod a dalším interním věcem. Že nechce koupit Office na server se nedivím, protože by musel koupit multilicenci - aby byla pro každého uživatele co se připojuje na server. To o čem mluvíš jsem neslyšel, maximálně můžeš redirectovat zvuk, pak nějaké tiskárny, namapované jednotky, nějaké porty.
Je zde samozřejmě spoustu možností, máš jich zde i spousty napsaných.
- Zkopírovat si daný soubor k sobě, kde si ho můžeš upravit a opět poslat na server (např. napamované své C:), pokud můžeš číst, můžeš i kopírovat
- Používat Libre Office (pokud máš administrátorská práva), můžeš nainstalovat nebo používat v portable verzi
- Používat webové Office (O365) z prohlížeče
Je zde samozřejmě spoustu možností, máš jich zde i spousty napsaných.
- Zkopírovat si daný soubor k sobě, kde si ho můžeš upravit a opět poslat na server (např. napamované své C:), pokud můžeš číst, můžeš i kopírovat
- Používat Libre Office (pokud máš administrátorská práva), můžeš nainstalovat nebo používat v portable verzi
- Používat webové Office (O365) z prohlížeče
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0 Odpovědi
- 8335 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Minapark
-