Rozdělení zdrojů podle hlavních hodnot pro zdroje(hlučnost,výkon,zpracování,použité součástky,účinnost atd)
lowend
zde najdeme poměrně levné zdroje širokého Watového spektra a je tu zohledněna celková značka zdroje kde vyjímka potvrzuje pravidlo.
-KME
-EC (eurocase)
-LC power
-Xilence
-Red Star
-ColorSit
-Chill (v základu solidní zdroj ale jeho poruchovost je více než běžný standart)
mezi lowend a mainstream tedy výkoné zdroje patří:
-Chieftec (při velkém zatížení většinou shoří)
-Akasa (při zatížení je neúnosný zvuk ventilátoru)
-Tagan (Podle recenzí je sice dobrý, ale jeho účinnost nepatří mezi nejvyšší (je to klasický "70% zdroj"). To znamená hodně tepla a tudíž nutnost točit větrákem. Jeden velký francouzský distributor pak hlásí, že Tagan má poruchovost 5,62 %, což už mi přišlo taky docela dost)
-Thermaltake (starší modely do roku 2007 - jejich hlučnost při zátěži je hodně velká a topí více než je potřeba)
mainstream tedy skoro to ideální pro PC
Fortron (vyšší hlučnost ale spolehlivě drží větve a výdrž zdroje je na použité součástky velmi dobrá)
OCZ Silencer nebo EliteXsteam účinnost 82+ a existence širokého spektra až do 1000W ,střední hlučnost 20-32dBa
Thermaltake TR2 nebo Qfan účinnost 85% středně hlučný a existence širokého spektra až do 1000W
Cooler Master 255W,270W,900W účinnost 80+ nové série
zdroje _Gigabyte Superb nebo ODIN širokého spektra - nová ale spolehlivá značka - účinnost 80+
Sharkoon -regulace snad všeho ale někdy je to možná na škodu jinak by patřil mezi elitu. účinnost 80+
High end zdroje - tohle je maximální jistota výkonu a kvality
1. Seasonic
2. Enermax
3. Corsair
ticho,výdrž,kvalita provedení a vysoká účinost až 90% a úspora energie ! prostě špička na trhu
dostupnost v širokém spektru watáže .
Zajímalo by mě jestli to stále platí a kam by se zařadilo evolveo.
Jde mi hlavně o zdroje fortron, evolveo a eurocase. Nechci aby mi zdroj vzal zbytek pc a rád bych veděl co je rozumné kupovat a co ne. Třeba o EC už sem četl tolik, že bych asi kupoval společně hasičák.
Děkuju za všechny odpovědi.
Pak dlouho nic, pak hromada hnoje, padesat let nevyvezena zumpa, pak porad dlouho nic a uplne na samotnem konci asi tak kilometr dole jsou "zdroje" jako je Evolveo, Eurocase nebo LC Power.
Ten hasicak by meli pribalovat zdarma, protoze tyto zdroje jsou skutecne nebezpecne a uz jsem nekolikrat zazil, jak zacaly horet. Byt PC bez dozoru tak z toho mohl byt i pozar.
Dobrý den,potřeboval bych poradit ohledně zdroje k pc,které budu skladat. Konfigurace PC bude
1)AMD Ryzen 7 9800X3D
2) Sapphire Radeon RX 7900 XTX NITRO+ Vapor-X 24GB
3)Samsung 990 EVO Plus 2 TB
4)G.Skill Trident Z5 Neo RGB 32 GB (2 x 16 GB)...
Poslední příspěvek
Otázka je, jestli reálně využiješ těch 24 GB VRAM, ale předpokládam, že spíš ne no.
A v budoucnosti, kde 24 GB VRAM dává pro běžnýho člověka smysl, tak to stejně bude omezovat ten výkon grafiky.
9070 XT nebo 5070 Ti je pro běžnýho člověka lepší...
Ahoj, tak ještě bych rád poprosil ohledně rady s výběrem vhodného Gpu. Pc hp z620 jsem zprovoznil, cpu je 2x xeon e5 2665,128gb ram a grafika je firepro v4900. Pc používám na domácí plex server, ovládání 3d tiskáren s klipperem, slicování a...
Poslední příspěvek
Tak abych to uzavřel. Narazil jsem na problémy s výkonem při streamování videí s titulkama-tenhle xeon sice transkódování jednoho videa ještě dává ale jakmile se pustí něco i na jiné televizi, tak už výkon nestačí. Bohužel neumí QSV a upgrade CPU na...
Ahoj, chtěl bych bratrovi koupit na vánoce PC, ať mi neleze na to moje, tak se chci zeptat jestli nevíte kde se dá sehnat něco zajímavého za slušný peníz.(max 15 000) Nějak se mi to nechce stavět a jemu postačí i nějaký pre-build. Účelově je to na...
Poslední příspěvek
...PC ...ať mi neleze na to moje... A jaké komponenty má to tvé PC, konkrétně CPU, grafika, RAM?
Ukázka z bazaru za 12000. Ne že doporučuji prodejce, neznám ho: