Kde ve Windows 10 přenastavit písmo u některých prvků?

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Zamčeno
vlazy
Level 3.5
Level 3.5

Kde ve Windows 10 přenastavit písmo u některých prvků?

Příspěvek od vlazy »

Včera jsem aktualizoval Windows 10 na Windows 10 Creators. Po aktualizaci jsem ale zjistil, že se mi bohužel změnilo písmo u jednotlivých prvků a docela dost mi to vadí. Mám na mysli velikost písma u jednotlivých prvků (ikony, tlačítka, nabídky atp.) včetně typu, stylu a barvy toho písma (fontu). Myslím, že se to vše někde dalo nastavovat. Prohrabal jsem už docela dost různé nastaveni ale nemohu to nikde najít kde to je. Měl jsem všude nastavené trochu větší a tučnější písmo tak aby to lépe vyhovovalo mému slabšímu zraku, ale nyní mi to ta aktualizace zrušila. Pamatuji si, že po přechodu z Windows 7 na 10 jsem si to také někde nastavovat, ale už si nepamatuji kde to bylo. Snad toto nastavení hňupi z Microsoftu úplně nezrušili.
vlazy
Level 3.5
Level 3.5

Re: Kde ve Windows 10 přenastavit písmo u některých prvků?

Příspěvek od vlazy »

Nikdo neporadil a tak jsem musel využít systém "poraď si sám". Tento problém asi jen málokdo potřebuje řešit a tak se ani není čemu divit, že asi nikdo z rádců neví jak na to.
Hledal jsem v internetu jak by se to mohlo dát vyřešit a nakonec po delším hledání jsem našel tento článek který mi s tím pomohl. Ukázalo se, že nemyslící hňupi z Microsoftu u aktualizace na Windows 10 Creators toto nastavení bohužel zrušili. V diskuzi pod článkem admin uvádí odkaz na prográmek System Font Size Changer s pomoci kterého se dá snadno přenastavit velikosti písma u různých prvků ve Windows. Je možné použít i další prográmek Advanced System Font Changer který umožňuje nastavit i některé další vlastnosti písma. Pokud někdo řešíte podobný problém s nastavením velikosti písem po aktualizaci na Windows 10 Creators tak tyto 2 prográmky na to mohu jen doporučit. Jsou dobré i proto, že se spouštějí přímo bez nutnosti jejích instalace. Nejsou tam úplně všechny nastavení písem ve Windows které by mohly jít přenastavit, ale ty základní tam jsou a to snad většině lidí stačí.
Zamčeno
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Pomoc při výběru některých komponentů - nový PC 50-70 tisíc
    od Overlord » » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    5 Odpovědi
    7826 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Overlord
  • Oficiální úprava Windows 11 do podoby klasických Windows (Windows 7)
    od IMB » » v Windows 11, 10, 8...
    5 Odpovědi
    35265 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Ltb
  • Windows 7 - Instalace a praktická použitelnost Windows 7 v roce 2025
    od IMB » » v Windows 11, 10, 8...
    11 Odpovědi
    17841 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Ltb
  • Windows key
    od AirCrew » » v Windows 11, 10, 8...
    9 Odpovědi