Než jsem kupoval v srpnu nový PC, tak jsem si prošel všechny hardware regulátory ventilátorů a i ty opravdu za hodně peněz (s displejem) byli celkem nepraktické. Softwarové řešení je lepší. Buď Speedfan nebo u Asus desek: AI Suite 3 > Fan Xpert 3.
Ještě by mě taky zajímalo, jestli R4 s průhlednou bočnicí tlumí zvuky hůř, než s klasickou plnou bočnicí?
Dodatečně přidáno po 2 minutách 12 vteřinách:
A tak určitě, někdy bych zkusil se naučit sám to softwarové ovládání, ale nemám s tím dobré zkušenosti kvuli nějaké takové předinstalované aplikaci od toho strašného vodního chlazení NZXT Kraken, terá to celé ještě víc zkazila.
Dodatečně přidáno po 3 minutách 39 vteřinách:
A znova opakuju, já fakt ani nečekám tichý PC jako při vypnutém stavu. :)
Motherboard: MSI B250 PC MATE CPU: Intel Core i5-7600 FAN: Arctic Freezer i32 RAM: Kingston Savage 16GB DDR4 2400MHz GPU: MSI GTX 1070 Armor (8GB) SSD: WD Blue SSD 1TB HDD: - Zdroj Corsair RM650x Case: Fractal Design Define R4 Monitor: Acer H226HQL IPS Full HD Sluchátka: Sennheiser HD 558, HD 600 + FiiO E10
Já se spokojím s tím, aby to bylo tiché jako muj současný PC v levné skříni bez skříňových větráků s oddělanou bočnicí, intel chladičem na procesoru, levným zdrojem a chrastícím hdd.
Motherboard: MSI B250 PC MATE CPU: Intel Core i5-7600 FAN: Arctic Freezer i32 RAM: Kingston Savage 16GB DDR4 2400MHz GPU: MSI GTX 1070 Armor (8GB) SSD: WD Blue SSD 1TB HDD: - Zdroj Corsair RM650x Case: Fractal Design Define R4 Monitor: Acer H226HQL IPS Full HD Sluchátka: Sennheiser HD 558, HD 600 + FiiO E10
Ještě mě napadla možnost, že bych si to nechal sestavit od eshopu přesně tak, aby to výběrem komponent a osazením ventilátorů odpovídalo LN/ULN a odladění otáček pomocí softwaru potom udělat sám podle návodů od někoho zde... ??? :)
Můžu tě ujistit, že žádná taková hotovka nebude na 101% ULN (protože na to nebude mít ani adekvátní komponenty)...
A ten seznam taky ne. Jedině že bys to zavřel do sklepa.
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent
No samozřejmě ani jedno z těch dvou variant nebude ULN, ale pokud mi nebude mit kdo poskladat ULN, tak mi nic jiného nezbývá a ptám se jen, jestli by byla tišší varianta 1 nebo 2.
Ahoj všem,
chtěl bych poprosit o radu a pomoc s výběrem vhodného řešení. Chtěl bych počítač, na kterém bych mohl hrát ve fullHD, aktuálně forza horizon 5. Dále jako hobby modelování v blenderu, takže grafika musí být nvidia .
Aktuálně mám notebook...
Poslední příspěvek
Když jsem tu procházel témata s podobným rozpočtem, tak jsem bohužel hodně narážel na to, že košíky se již nedají zobrazit a nemám tak tušení, co bylo uživatelům vlastně doporučeno. Rozhodl jsem se tedy nasdílet, co jsem si nakonec koupil, pro...
Dobrý den, chtěla bych si nechat postavit pc na hry do 40k. Poradite s vyberem komponent? Jeste dalsi otazka, na pc extra nechvatam, ma cenu stavet ted nebo se vyplati pockat na nejake novinky pro letosni rok?
Poslední příspěvek
Hraješ zřejmě na 4K televizi jako já, takže budeš potřebovat hlavně kvalitní (a drahou) grafiku.
Nové modely budou dostupné zřejmě začátkem jara, takže bych s koupí určitě počkal třeba na
RTX 5070. Případně budou levnější starší modely grafik,...
Kamarádovi teď skládám nový herní pc.
Jelikož jsem dlouho nesledoval aktuální dění ve světě HW komponent, chtěl bych se vás zeptat zda mnou navrhovaná sestava je v pořádku.
Využití pc bude zatím na hraní her ve Fhd ale do 2 měsíců má v...
Poslední příspěvek
Ja som kupil dnes 9070XT o 70 euro viac ako som mal 9070, tiez gigabyte
Dobrý den, vybírám nový PC převážně na hry, aktuálně Tarkov nebo Pubg. Hraju na 1440p s 144 Hz. Tady sem zatím něco předběžně vybral PC_2025.png + Thermalright Peerless Assassin 120 SE.
Procesor je asi tutovka, Tarkov a mam pocit ze i Pubg sou...
Poslední příspěvek
Na ten chladič jsem četl většinou kladné hodnocení, takže pokud nebude kolidovat s ramkama a vejde se do bedny, proč ne.