Pište prosím názory co ještě doladit. Např. jestli je ta MB to pravé popř. jestli je potřeba tak drahá. Každopádně do rozpočtu ještě něco zbývá, tak pokud někoho napadne kde by šlo ještě přitlačit nebo co obměnit za kvalitnější tak sem s tím.
Každopádně díky vám za každý názor a poznámku
Ta MB je trochu overkill pro i5 6600 a stačí něco jako Gigabyte B150 HD3 a i5 6600 zbytečně drahá a lepší zátah oproti levnější i5 6500 nepoznáš a ušetříš několik set. A jinak by bylo lepší rovnou přidat na MSI Z170A SLI Plus nebo lépe ASRock Z170 Extreme4 + i5 6600K...
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent
Michael850 píše:Ta MB je trochu overkill pro i5 6600 a stačí něco jako Gigabyte B150 HD3 a i5 6600 zbytečně drahá a lepší zátah oproti levnější i5 6500 nepoznáš a ušetříš několik set. A jinak by bylo lepší rovnou přidat na MSI Z170A SLI Plus nebo lépe ASRock Z170 Extreme4 + i5 6600K...
Myslel jsem si, že to bude zbytečné. Ohledně těch K procesorů a Z chipsetů už se tu řeklo spousta, pořád jsem za, že taktovat neumím a spíše od něj dávám ruce pryč. Pokud s navýšením taktu o pár set MHz na jádro zvýším rapidně teplotu a tím i životnost CPU tak nevím, jestli se chci ubírat touto cestou. A nebo tomu prostě nerozumím
Ohledně MB MSI si nejsem jist, jestli desku se SLI k něčemu použiji. Myslím, že je pro mě zbytečně drahá resp. ten SLI mód pro dvě grafiky nepoužiju určitě.
To už bylo trošku více vepředu, zapomněl jsem na něj jak tu řeším jedno přes druhé Pouvažuju určitě. Každopádně co znamená že je modulární?
Dodatečně přidáno po 3 minutách 1 vteřině:
vuLva píše:V tom pripade vem i5-6500 + MSI B150 PC MATE nebo Gigabyte GA-B150-HD3. Chladic na procesor pak staci Freezer i11.
Ohledně MB. Ta MSI má na CZC poruchovost 7,7%, což mi přijde šílený číslo. Každá 13 deska je vadná? To už vypadá asi lépe ta Gigabyte. Ještě někdo nějaký názor k MB prosím?
Pořád je v řešení MB, chtěl bych více názorů. Každopádně s cenou už se dostáváme dost pod 30tis, které jsem ochotný investovat. Chci aby mi PC beze změny do HW na několik let vydržel (i na hry na max detaily ve FullHD). Pokud je ale mezi 6500 a 6600 zanedbatelný rozdíl ve výkonu a další výkonější CPU už je v pořadí jen i5 6600K, tak asi CPU je vyřešen a volím i5-6500.
Modulární = nepotřebné kabely můžes dát pryč a podstatně snadněji vyvedeš lepší cable management.
i5 6500 nakrmí většinu současných karet a na gaming dostačuje. Pokud ne i5 6600K, tak pak jedině i7 (popř. 1231v3), ale nemyslím si, že je do herního PC úplně vhodný, když můžeš místo toho většinou investovat do jiných komponet, kde se příplatek projeví významněji.
Poruchovost nikdy neporovnávám podle nějakých random statistik v e-schopu, nevíš ani jak byla deska provozovaná a ani za jakým účelem se do % poruchovosti přidá - některé oblíbené komponenty tam mají dlouhodobě poruchovost 0% a nejsou zrovna nejdražší, což se mi moc nechce věřit .
Naposledy upravil(a) Michael850 dne 22 srp 2016 22:50, celkem upraveno 2 x.
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent
Michael850 píše:Modulární = nepotřebné kabely můžes dát pryč a podstatně snadněji vyvedeš lepší cable management.
i5 6500 nakrmí většinu současných karet a na gaming dostačuje. Pokud ne i5 6600K, tak pak jedině i7 (popř. 1231v3), ale nemyslím si, že je do herního PC úplně vhodný, když můžeš místo toho většinou investovat do jiných komponet, kde se příplatek projeví významněji.
Já jak budu mít čas, tak se více přečtu o tom overclockingu, ale zatím jsem pro procesor i5-6500. Jakou konkrétně periferii bys posílil na výše uvedené sestavě, která by se významnějí projevila na výkonu celé sestavy?
vuLva píše:
Třeba grafiku? Záleží jak často hraješ, co hraješ a v jakém rozlišení.
Bylo mi tu několikrát řečeno, že 1060 dostačuje v pohodě na dnešní hry. Hrát budu asi příležitostně, po nocích jak bude čas. Hry ty nejnáročnější (GTA 5, Dying Light, Crysis 3, Far Cry 4 těším se na Mafii 3, Battlefield 1 atd.) Když kupuji nové PC tak bych samozřejmě chtěl všechno hrát na plný detaily ve FullHD.
Ahoj, potřeboval bych pomoc se sestavením PC - jsem uplnej amatér a absolutně se v tom nevyznám.
Na internetu jsem našel sestavu z geekboye, dává to takhle smysl nebo existuje nějaká lepší kombinace?
Geekboy sestava:
Tohle je potom vlastní...
Poslední příspěvek
Co se MB (nejen desek) týká, neřešil bych značku, ale parametry. Alferi tu velmi dobře uvádí parametry ke zvážení. MSI, Asus, Gigabite atd. jsou jen zvyklosti k dané značce. Průser se může stát kdekoliv a kdykoliv.
chtěl bych poprosit o pomoc se sestavením nového PC + monitoru. Dlouho jsem jel jen na konzolích (naposled PS5), ale teď bych rád přešel na PC a dohnal, co jsem zmeškal.
Co od sestavy čekám:
• hraní v 1440p
• žánrově hlavně strategie...
Poslední příspěvek
Možná ještě jedna věc. V biosu jsou profily chlazení procesoru - otáček ventilátoru-ů. Jak to máš nastaveno? Nevím konkrétně jak u tvé desky, ale u sebe jsem třeba nastavoval křivku chlazení ručně. Přednastavené profily mi neseděly.
Dobrý den
Chtěl bych vás poprosit zda-li by mi někdo nepomohl s výběrem PC komponentů. Jsem v tom úplný nováček a bezmála jedinou inspiraci jsem měl ze stránek geekboye jenže po několika komentářích na tomto fóru jsem zjistil že to nejspíše nebude...
Poslední příspěvek
Zatím 1080p v budoucnu s 5070 ti samozřejmě 1440p
Na klasické hry jako csko,lolko,Thrones And Liberty, nějaké COOP hry jako dead Island 2, dying light 2, remnant 2 a pod alespoň na 60fps (před 5070ti)
[Ahoj, potřeboval bych pomoc s přetaktováním mého Intel Core i7-9700K na 5 GHz. Mám základní desku MSI Z390 Tomahawk a nějak se mi to nedaří. Kdyby se našla nějaká hodná duše, která by mi mohla poradit, případně zavolat, byl bych moc vděčný. Děkuji!...