Ahoj, mám nový notebook https://www.czc.cz/lenovo-ideapad-y700- ... 11/produkt a když zapnu LoL tak mi šíleně dropují fps. hra jede na 160-180 fps i v team fightech, ale jakmile má něco zahlásit hlasatel nebo se má ozvat nějaký hlasitý zvuk, FPS dropnou na 0 a zase zpátky. Kdo hraje MOBA hry tak ví že 1-2 sec je celkem dost a prakticky se nedá hrát.(ta mrcha nezavře hubu ) Když mám na full detaily + hudbu třeba u Dishonored, tak se nic takového nestalo za celou dobu hry. Jen u LoL. a Noťas se nepřehřívá.
Co jsem zkoušel :
Vypnout srandy na pozadí
Vypnout zvuky(ve hře)
Zakázat všechny drivery na zvukovce(pořád to samé)
zvýšit výkon(baterka)
Vypnout windows Superfetch
Reinstall zvukovky(driver)
avast mám na game mode
Napadlo by někoho něco dalšího ? docela mi to vadí u takového stroje když vím že by to měl i se streamem utáhnout bez problému.
Díky za nápady.
nepomohl. Zjistil.jsem ze pri dropu vyleti hdd(na kterem je ta hra) aktivita z 0-1% na 100% a zase spadne na.nulu.
CPU naopak spadne a vyleti vytizeni... muzu ten drop nascreenovat a poslat. Lowpower HDD(od intelu ta utilita na snizeni spotreby energie) jsem vypnul a nepomihlo. Uz nevim co dal...
Dodatečně přidáno po 22 minutách 32 vteřinách:
nasel jsem thread na netu se stjenym spike hdd problemem. Ma.cenu to zkouset?
:
Hear is something you can try, I have had the same problem for at least a year I tried this and it seems to work, I am running win. 10.
Go to start left click find disk management , right click on C drive , click properties, click on quota , click on quota settings, enable quota management, click limit disk usage to 1 kb, click on log event when it exceeds their limit, click apply.
Sorry že sem zase píšu s nějakou svojí kravinou která pravděpodobně bude všem k smíchu ale už nevím jak jinak a kam pro pomoc.
Vlastním tuto sestavu:
Corsair 275R Carbide Series Tempered Glass Black
Fractal Design Ion+ 760W Platinum
GIGABYTE...
Poslední příspěvek
Problém vyřešen. Chyba byla na straně vodního chlazení které pravděpodobně odešlo úplně po 5 letech používání. Ihned po zapnutí se teploty pohybovali od 90-100°C jen na ploše a bez jakékoliv aktivity na počítači. Jelikož se jednalo o mého prvního...
Dobrý den potřeboval bych poradit na mém počítači před pár dny jen tak začali sekat hry hlavně ty náročnější (Squad, Squad 44, Hell let Loose, Far Cry 6, Ready or Not) všechny jsem byl schopen předtím hrát na vysoké detaily ty jinak nehrají roli ať...