ssd sniženi místa o 100MB
Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team
ssd sniženi místa o 100MB
Zdravím, chci se zeptat jestli někdo může odůvodnit tento děj. Zapnu PC a mam velikost na systemovem SSD disku 83.5 gb volneho. Po chvilce prohlizeni internetu nebo zapnuti nějake hry - tim to možná není ovlivněno, nezkoušel jsem, se mi místo sniží o 100mb, takze 83.4 gb volneho Nevíte proč?
používám win 10, swap vypnuty, hyberfil.sys. vypnuty. Vadí mi to z důvodu ze nechci aby docházelo k nějakým zapisum na moje SSD bez mého vědomí. Nejde mi o to místo, jako spis to řeším z hlediska opotřebení. Ano ja vím je to od toho aby se to používalo a opotřebení se stejně asi jen tak neprojeví ale stejne mi to vadí z principu. Pokud je to normalní chování systému pak mi to vadit nebude. Ale nevím jestli je to přirozenej proces nebo ne.
díky
používám win 10, swap vypnuty, hyberfil.sys. vypnuty. Vadí mi to z důvodu ze nechci aby docházelo k nějakým zapisum na moje SSD bez mého vědomí. Nejde mi o to místo, jako spis to řeším z hlediska opotřebení. Ano ja vím je to od toho aby se to používalo a opotřebení se stejně asi jen tak neprojeví ale stejne mi to vadí z principu. Pokud je to normalní chování systému pak mi to vadit nebude. Ale nevím jestli je to přirozenej proces nebo ne.
díky
Re: ssd sniženi místa o 100MB
K zapisum dochazi neustale - vsechno co prohlizis na internetu se ti uklada lokalne do tempu prohlizece, stejne tak se do systemoveho tempu ukladaji stovky MB nebo i desitky GB dat jako docasne soubory a aktualizace. Zkratka system neustale neco cte a uklada.
Vypnout swap neni dobry napad - Windows na to nejsou stavene, musi byt schopny do swapu ulozit obsah RAM. Spousta aplikaci rovnou zpusobi modrou smrt kdyz neni k dispozici virtualni pamet.
Zivotnost SSD nema smysl vubec resit, pocitacu s SSD mame v siti tisice, to bysme potrebovali 10 lidi jen na to aby nekde neco nastavovali. Ja bych to vubec neresil a choval se k tomu jako k normalnimu disku.
Vypnout swap neni dobry napad - Windows na to nejsou stavene, musi byt schopny do swapu ulozit obsah RAM. Spousta aplikaci rovnou zpusobi modrou smrt kdyz neni k dispozici virtualni pamet.
Zivotnost SSD nema smysl vubec resit, pocitacu s SSD mame v siti tisice, to bysme potrebovali 10 lidi jen na to aby nekde neco nastavovali. Ja bych to vubec neresil a choval se k tomu jako k normalnimu disku.
děkuju za odpověď, měl jsem totiž domnění že před nějakou dobou jsem mel na tom HDD stabilní velikost. Říkal jsem si jestli to není spojený s TEMP a podobnýma věcma. No co se týče toho swapu , jelikož jsem měl 8gb RAM tak to dělalo po vypnutí swapu problémy respektive v nekterejch hrách nebo mozna i aplikacích.. například batman arkham knihgt se bez zaplého swapu nespustil , vyhodil hlášku o pameti. Ve chvíli, kdy jsem pořídil dalších 8GB ram je vše v pořádku. Paměti jsem pořizoval z důvodu abych mohl vypnout SWAP, protože čtení z disku i když SSD je vždy pomalejsí než když bude mit PC uložená data v paměti RAM. Pak je tam sekundární důvod toho opotřebení , protože prostě pokaždé na SSD přepisovat bunky ve velikosti 5GB mi je proste nesympaticke. Takže SWAP klidně vypnout ale až od 16gb ram a vejš... ničemu to nevadí , naopak zmíněná rychlost. Jediná vada je v tom že s vypnutím SWAP přicházím, mám dojem i o vypis z případného BSOD a nedělá mi to body obnovy, což mi při mé stabilitě nevadí.
tak situace je ještě složitější, ono ne že dochází ke snížení volného místa, ono občas i to místo cca o 200 mb přibude. Nemohl by mi prosím někdo poradit čím to je a zda je to tedy normální? Zapnu PC a mam 83.5 gb volneho , pak v průbehu třeba 83.4, a z niceho nic to naroste na 83.6. Bohužel nemam to jak najít protože když si spustim aplikaci pro scanovani disku , tak sice vidim co a jak mi zabira mista ale je tech adresaru takove množství ze není mozne si to zapamatovat a zjistit co ubylo nebo pribylo.
Je to normalni, Windows a dalsi aplikace neustale neco ctou a neustale neco zapisuji. Nema cenu to sledovat.
Vypnuti swapu u 16 GB, 8 GB a jine velikosti ma porad stejny problem: ve chvili, kdy je treba odlozit data do virtualni pameti, tak tam ta pamet neni. Aplikace, ktere natvrdo adresuji virtualni pamet, v tu chvili vetsinou spadnou.
8 GB a vyply swap = 8 GB dostupne pameti
8 GB a swap 1,5 nasobku RAM = 20 GB dostupne pameti
Vypnuti swapu u 16 GB, 8 GB a jine velikosti ma porad stejny problem: ve chvili, kdy je treba odlozit data do virtualni pameti, tak tam ta pamet neni. Aplikace, ktere natvrdo adresuji virtualni pamet, v tu chvili vetsinou spadnou.
8 GB a vyply swap = 8 GB dostupne pameti
8 GB a swap 1,5 nasobku RAM = 20 GB dostupne pameti
no jistě , 100 doktorů, 100 názorů, stejně tak je tomu i tady ohledně swapu, s tím co říkáš máš pravdu, vim ze jsou udajně aplikace které swap vyzadují. Zatím jsem na ně nenarazil. Vše šlape jak hodinky.
Pokud ti to zabere, jak řikáš 5 giga, tak bych to viděl na bod obnovy... ten bobtná a bobtná, až se po nějaké velikosti resetuje (přibude ti místo) a udělá se opět nový čistý bod obnovy... bud si to vypni, nebo neřeš úbytky velikosti, s žvotností ssd bych se netrápil 

Hlavni problem je panika, ze se na SSD zapisuji data a tim se snizuje zivotnost.
SSD disky mame ve stovkach pocitacu, takove ptakoviny jako presmerovani vseho co zapisuje na disk nekam jinam samozrejmne nema smysl resit, pocitace zaple nonstop, SSD z roku 2010/2011 stale funkcni.
SSD disk je normalni disk, neni treba ho trikrat denne hladit a pravidelne krmit.
SSD disky mame ve stovkach pocitacu, takove ptakoviny jako presmerovani vseho co zapisuje na disk nekam jinam samozrejmne nema smysl resit, pocitace zaple nonstop, SSD z roku 2010/2011 stale funkcni.
SSD disk je normalni disk, neni treba ho trikrat denne hladit a pravidelne krmit.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek