Mám novou grafiku a co dál??
Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team
-
Anonym6665
- nováček
Mám novou grafiku a co dál??
Ahoj,
Chtěl bych se zeptat, jestli mi základní deska utáhne Grafiku Nvidia GTX 960 se 4 GB
základovka je z Acer aspire M1935 a nese název B75, pokud se nepletu, tak se už neprodává... Mám z toho obavy a chci také vyměnit zdroj na 400 watový, ale bojím se, že vyhořím.
Chtěl bych se zeptat, jestli mi základní deska utáhne Grafiku Nvidia GTX 960 se 4 GB
základovka je z Acer aspire M1935 a nese název B75, pokud se nepletu, tak se už neprodává... Mám z toho obavy a chci také vyměnit zdroj na 400 watový, ale bojím se, že vyhořím.
Re: Mám novou grafiku a co dál??
Tak grafika by měla sednout na desku,je jen otazka jestli se ti vleze do case a dále otázka kolik maš ramky jestli maš 4gb ram tak ti tahle grafika je na nic
250W zdroj je hodně na hraně, tuhle grafiku by utáhnout mohl, ale taky nemusel. Ideálně bych koupil jinou desku a lepší CPU, ale jestli řešíš jen grafiku, tak kup silnější zdroj a budeš vpohodě.
Naposledy upravil(a) Eldan dne 04 úno 2016 12:40, celkem upraveno 1 x.
Ten počítač je šrot.. Grafika se ti tam vejde jen ve zmenšený edici, ke grafice ještě dodám, že 4GB ti tam je k ničemu, kup 2GB..
Nejsem si teď jistej jestli v tom pc je klasickej atx zdroj, ale mám za to, že jo. Takže bych vzal něco jako seasonic 350w.
K čemu jinou desku a lepší cpu když tam má poměrně slušnou i3?
Nejsem si teď jistej jestli v tom pc je klasickej atx zdroj, ale mám za to, že jo. Takže bych vzal něco jako seasonic 350w.
-
Anonym6665
- nováček
Já mám to pc minimálně vylepšené, ale mám 12 GB ram to je originální ram 4 GB + kingston 4 GB (2x)FanTyCZ píše:Tak grafika by měla sednout na desku,je jen otazka jestli se ti vleze do case a dále otázka kolik maš ramky jestli maš 4gb ram tak ti tahle grafika je na nic
Dodatečně přidáno po 3 minutách 45 vteřinách:
Já ale asi nemůžu vzít 350w já tam potřebuju 400w ta karta to požaduje, jako minimum. Proto se ptám, jestli to ty ostatní části přežijou. Nepomohly by nějaké kondenzátory??WinDroid píše:Ten počítač je šrot.. Grafika se ti tam vejde jen ve zmenšený edici, ke grafice ještě dodám, že 4GB ti tam je k ničemu, kup 2GB..
Dodatečně přidáno po 4 minutách 52 vteřinách:
Kdyby to ten počítač slyšel o tom šrotu, pukal by vzteky stejně jako já :DDDWinDroid píše:Ten počítač je šrot.. Grafika se ti tam vejde jen ve zmenšený edici, ke grafice ještě dodám, že 4GB ti tam je k ničemu, kup 2GB..
400w pokud by ten zdroj byl totálně nekvalitní. Na tu grafiku bohatě stačí kvalitní 350w
To co je na té grafice napsané je doporučený výkon, s dobrým zdrojem můžeš jít s přehledem níž. Je na tobě jak to vidíš s dalším upgradovanim, jestli pro tebe má smysl koukat do budoucna a vzít 400W nebo i víc..
Hlavní je vybrat kvalitní zdroj!
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU
-
Anonym6665
- nováček
A co by se stalo v nejhorším?? Mám ještě přepěťovou ochranu ale nevím, jestli to bude mít nějaký vliv.Eldan píše:250W zdroj je hodně na hraně, tuhle grafiku by utáhnout mohl, ale taky nemusel. Ideálně bych koupil jinou desku a lepší CPU, ale jestli řešíš jen grafiku, tak kup silnější zdroj a budeš vpohodě.
V nejhorším to to nebude fungovat vůbec, nebo ti to bude v zátěži padat. Přepěťová ochrana tě ochrání před přepětím zvenčí, ale pokud si PSU začne brát víc proudu než samo zvládne, tak je ti nanic. Teda alespoň pokud si nepletu OCP a OVP. Každopádně pořiď si lepší zdroj, definitivně.
-
Anonym6665
- nováček
OK dík,Eldan píše:V nejhorším to to nebude fungovat vůbec, nebo ti to bude v zátěži padat. Přepěťová ochrana tě ochrání před přepětím zvenčí, ale pokud si PSU začne brát víc proudu než samo zvládne, tak je ti nanic. Teda alespoň pokud si nepletu OCP a OVP. Každopádně pořiď si lepší zdroj, definitivně.
takže jsem zjistil, že se mi to do case nevejde, takže ta spodní druhá část je přivařená k pc... to mám vyměnit celý box, nebo by se mi to mohlo podařit nějak odřezat???
Dodatečně přidáno po 1 minutě 1 vteřině:
* ta grafika je na ty dvě řádky... nebo jak se to říká, doufám že mi rozumíte
- Marfy
- Elite Level 10.5

- Kontaktovat uživatele:
Grafika je dvouslotová,takže potřebuješ vyloupnout jednu záslepku pod současnou grafikou.Nový zdroj to bude chtít každopádně. Zdrojem o výkonu 350W bych se vůbec nezabýval.Ty 400W verze jsou jen o málo dražší a je lepší mít rezervu. Pokud GTX 960 tak samozřejmě 2GB a pokud zdroj tak minimálně 400 watový.
Třeba Seasonic : https://www.alza.cz/seasonic-ss-400et-f ... d=18849185
Zdroj můžeš mít i silnější.Ničemu to nevadí.Spíš je to k dobru,protože při nižší zátěži předimenzované součástky déle vydrží.
Třeba Seasonic : https://www.alza.cz/seasonic-ss-400et-f ... d=18849185
Zdroj můžeš mít i silnější.Ničemu to nevadí.Spíš je to k dobru,protože při nižší zátěži předimenzované součástky déle vydrží.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x