Sektory v pevném disku

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Odpovědět
nyrksen
nováček

Sektory v pevném disku

Příspěvek od nyrksen »

Jsem úplný nováček a proto potřebuji pomoc od někoho zkušenějšího. Dal jsem počítač do servisu, protože se mi při spuštění počítače spustí pouze plocha bez ikon a lišty, jenže v nouzovém režimu se to vše spustí v pořádku s ikonama i lištou. Říkal jsem si, že to bude něco se softwarem, ale dnes mi volali a je to prý něčím v sektorech u pevnýho disku. Logicky se mi ale zdá, že pokud se mi něco kvůli pokaženýmu harddisku nespustí normálně, tak by se to nemělo spustit ani v nouzovém režimu. Ještě jednou opakuji, že jsem nováček a pokud teď plácám nějákou pitomost, tak mi prosím někdo vysvětlete jestli to může být harddiskem, trošku se totiž bojím, že mě v tom servisu hlavně chtěj co nejvíce obrat o peníze.
Uziv00

Re: Sektory v pevném disku

Příspěvek od Uziv00 »

Logicky uvažuješ blbě. Nouzový režim totiž nenatahuje ovladače, tudíž jeden z nich může být klidně na vadném sektoru. Jestliže ti tvrdí, že má disk vadné sektory, pak ho zřejmě proskenovali a zjistili to. Ostatně, to klidně můžeš udělat i sám.
Disk zase není taková položka, aby sis ho nemohl nechat vyměnit.
nyrksen
nováček

Příspěvek od nyrksen »

ITCrowd píše:Logicky uvažuješ blbě. Nouzový režim totiž nenatahuje ovladače, tudíž jeden z nich může být klidně na vadném sektoru. Jestliže ti tvrdí, že má disk vadné sektory, pak ho zřejmě proskenovali a zjistili to. Ostatně, to klidně můžeš udělat i sám.
Disk zase není taková položka, aby sis ho nemohl nechat vyměnit.
Dobře a co když se mi prostě nějak pokazil ovladač? Potom mi proskenovali počitač kde zjistili, že mam vadny sektor a řekli si "aha tak nějakej ovladač je na tom sektoru" a třeba tam ani nebyl. Třeba jsem nemusel platit 3000, jen by se reinstaloval windows a stalo by to 800?
Uziv00

Příspěvek od Uziv00 »

Proč jednoduše nevezmeš ten disk a neproskenuješ ho, místo toho, aby ses něco domníval? Prostě proskenuj disk a pokud tam vadný sektor nebude, uplatni reklamaci.
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • oprava sformátovaného disku SSD
    od sabrik » » v Windows 11, 10, 8...
    8 Odpovědi
    5564 Zobrazení
    Poslední příspěvek od sabrik
  • Reorganizace oddílů na SSD disku. *
    od mandes » » v Problémy s hardwarem
    3 Odpovědi
    6436 Zobrazení
    Poslední příspěvek od petr22
  • Velikost souboru a složek na disku
    od L.L » » v Vše ostatní (sw)
    5 Odpovědi
    6500 Zobrazení
    Poslední příspěvek od L.L
  • Jak permanentně smazat data z USB disku?
    od Patrik92 » » v Vše ostatní (bezp)
    16 Odpovědi
    8828 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Minapark
  • Nejde mi nabootovat z flash disku
    od tylda79 » » v Windows 11, 10, 8...
    11 Odpovědi
    7772 Zobrazení
    Poslední příspěvek od mmmartin

Zpět na „Problémy s hardwarem“