mmmartin píše:Tak tímhle sdělením jsi mě dostal . Tím se celej problém dostává do trochu jiné roviny, budu dál hloubat nad možnou příčinou, ale asi to bude běh na delší trať, protože to asi je problém softwaru, což není tak úplně můj záhonek. Ale třeba se někdo kompetentnější přidá se svými radami.
Tak díky za rady a jestli na něco přijdeš, tak uvítám každou, byť sebemenčí pomoc.
P.S.: Jestli je to v softwaru, nepomohlo by třeba přeinstalování Windows? Nebo za tenhle problém Windows nemůžou?
Myslím že na přeinstalaci Windowsů je ještě dost času, to bych bral jako poslední zoufalou možnost. Zkus chvíli počkat, třeba se někdo ještě nachytá a něco ho napadne.
mmmartin píše:Myslím že na přeinstalaci Windowsů je ještě dost času, to bych bral jako poslední zoufalou možnost. Zkus chvíli počkat, třeba se někdo ještě nachytá a něco ho napadne.
Kdyby reinstalace W. pomohla, tak neni co řešit a jdu na to. Ale chtěl bych vědět, jaká je šance, že se to tím podaří vyřešit.
Čekat se mi sice nechce, ale asi nemam na výběr
Záleží na tobě abys posoudil, o co všechno příjdeš reinstalací. Netroufám si hádat, jestli to odstraní problém s mikrofonem nebo ne. Pokud ale říkáš, že zvuková karta mikrofon na svém vstupu "vidí" a přitom ho neumožňuje
zvolit zaškrtnutím v regulátorech záznamu, může se jednat o dvě příčiny: softwarová chyba, nebo je možnost zvolit nějaký zdroj pro záznam zvuku někde zablokovaná -to mi připadá pravděpodobnější, protože píšeš, že najde vybrat žádný zdroj. Kde ale lze (pokud tomu tak je) toto zablokovat netuším. Zrovnatak netuším, zda v případě softvarové chyby tato sídlí ve Wndowsech nebo někde jinde (dirvery, ...).
mmmartin píše:Záleží na tobě abys posoudil, o co všechno příjdeš reinstalací. Netroufám si hádat, jestli to odstraní problém s mikrofonem nebo ne. Pokud ale říkáš, že zvuková karta mikrofon na svém vstupu "vidí" a přitom ho neumožňuje zvolit zaškrtnutím v regulátorech záznamu, může se jednat o dvě příčiny: softwarová chyba, nebo je možnost zvolit nějaký zdroj pro záznam zvuku někde zablokovaná -to mi připadá pravděpodobnější, protože píšeš, že najde vybrat žádný zdroj. Kde ale lze (pokud tomu tak je) toto zablokovat netuším. Zrovnatak netuším, zda v případě softvarové chyby tato sídlí ve Wndowsech nebo někde jinde (dirvery, ...).
Dobře, tak já si to rozmyslim a uvidim, jestli to zkusim.
Já mám úplně ten samej problém.Přeinstalování WinXP skutečně pomůže, ale problém je v tom, že jen na čas.Po určité době mikrofon zase fungovat přestane.Asi to souvisí s instalací nějakého softu, možná dělá problémy některý se service packů, nevím.Každou chvíli novou instalaci WinXP rozhodně provádět nehodlám.Tobě stále mikrofon funguje, nebo už zase ne jako mě?
:thumbup: Oficiální úprava Windows 11 do podoby Windows 7
(příspěvek vytvořen s pomocí webu Microsoft AI)
Postup přizpůsobení Windows 11
do podoby klasických Windows:
## 1️⃣ Instalace Windows 7 téma (oficiální)
1. **Microsoft Store**...
Poslední příspěvek
1) Co je na tom oficiálního?
2) Toto vygenerovat zvládne skoro každý, kdyby ten příspěvek měl mít nějakou hodnotu, bylo by dobré doplnit konkrétní kombinace a třeba screen shoty jak to reálně vypadá.
3) Pokud chceš o něčem diskutovat, tak v prvé...
:thumbup: Windows 7 / neoficiální verze - Windows 7 ve verzi 2025 (xxxxxxxxxxxx.xxx) :thumbup:
Chci jen altruisticky pomoc a NE-porušovat pravidla diskuze, proto neuvádím odkazy.
:idea: Jedná se o upravenou verzi Windows 7 Ultimate / Profesionál...
Poslední příspěvek
Pokud má být diskuze odborná, tak naflákám do prvního příspěvku bambilión smajlíků?
Potrebujem 100% overeny Windows Key na svoj PC.
Windows 11 Klasika na gaming. Netreba mi Office.
Poslední příspěvek
Já jsem nejprve dal prodejci dotaz, zda mohu zaktivovat tímto klíčem pro Win11 starší Win10 Pro. Odpověděl mi, že ano, a jestli chci, pošle mi hned klíč na vyzkoušení s tím, že mu pak zaplatím později. Odepsal jsem, že souhlasím. Během pár minut...
Ahoj dostal jsem Seagate Backup plus hub a nevím jak ho zprovoznit. Stáhnul jsem si Seagate Dashboard a ten ho nenajde. Ani Windows ho nevidí a správce disků taky ne. Ve správě zařízení to napsalo: Neznáme zařízení USB ( nastavení adresy se...
Poslední příspěvek
HDD je napojený přímo do PC. Tak by měl fungovat ne? Pokud nebude kaput. Jinak až přijdu z práce tak to zkusím dát tam jiný.