už nějakou dobu se snažím rozjet projekt a Minecraft server ve verzi Harryho Pottera.
Jelikož hlavní plugin na kouzla je ve verzi 1.7.9 tak jsem u ní i zůstal a na celé této verzi poběží pluginy i server.
Zatím mám ve složce plugins: PermissionsEx,Essentials, EssentialsSpawn, EssentialsChat, EssentialsAntibuild - tudíž i vytvořené složky k nim: Essentials, PermissionsEx, PluginMetrics, Updater.
Jako první se chci vrhnout na nastavování permisí.
Otevřu si tedy složku permissions.yml (plugins/PermissionsEx/permissions.yml) kde mám prozatím napsané toto:
Kód: Vybrat vše
groups:
default:
default: true
prefix: ''
permissions:
- modifyworld.*
ReditelBradavic:
prefix: 'Reditel Bradavic'
permissions:
- permissions.*
- essentials.*
NebelvirI:
prefix: 'Nebelvir - I.'
permissions:
- modifyworld.*
NebelvirII:
prefix: 'Nebelvir - II.'
permissions:
- modifyworld.*
NebelvirIII:
prefix: 'Nebelvir - III.'
permissions:
- modifyworld.*
users:
Roidoc:
group:
- ReditelBradavic
permissions:
- permissions.*Celkem tam bude 28 groupů, ale nedělal jsem to hned, protože nevím zda to mám správně.
Pod users mám dáno, že Roidoc je Reditel Bradavic a tudíž má neomezené možnosti.
Po připojení by měl mít normální hráč svůj nick a možnosti jako obyčejný hráč. Já bych měl mít po připojení prefix Reditel Bradavic, ale mám jenom červený nick jako OP, nic jiného.
Kde je chyba?
Díky, R.
Dodatečně přidáno po 1 hodině 5 minutách 55 vteřinách:
Takže, místo přes soubor v plugins to dělám celé přes konzoli, kdo by nevěděl jak, tak zde je návod:
Kód: Vybrat vše
pex group Guest create // vytvoří skupinu jménem [i]Guest[/i]
pex set default group Guest true // dá skupině základní nastavení
pex group Guest add modifyworld.* // opět základní nastavení
pex group Guest prefix "Guest " // nastaví skupině prefix (tj. co se bude zobrazovat před jménem)
pex group Guest suffix " the Visitor" // nastaví skupině suffix (tj. co se bude zobrazovat za jménem)
pex group Guest rank 1000 // dá skupině základní hodnotu (místo 1000 můžete použití [i]ladder[/i])