Ale jo, už to nějak funguje?! Výpočty jsou zatím 3 a jsem ve druhým, resp. na začátku. Jestli chytím Marťana tak budu chtít nálezný.Koja píše:Advanced view ti vůbec nefunguje?.. to že se ti tam objevilo 4 hodiny a běží to od znova je možná tím, že ti od SETI přišlo další zadání na výpočet, protože si ten předtím už dokončil
BOINC
Moderátor: Mods_senior
-
guest
Však o tom to je - využívá se procesor tvého PC k výpočtům
Resp. se využívá nevyužitá část procesoru, takže třeba když ti ostatní aplikace berou 30%, tak BOINC si bere 70%, když tvůj PC potřebuje 80%, tak BOINC si vezme 20%, atd = neomezuje ostatní aplikace :)
Teplota se logický zvýší, když je CPU pořád pod zátěží, ale neřekl bych, že je to nějak rapidně .. bývá to +/- o 6˚C, co sme vypozorovali, jak kdy
Třeba já ju mám teď 2˚C nad "normálem" (když je PC bez práce) :)
Teplota se logický zvýší, když je CPU pořád pod zátěží, ale neřekl bych, že je to nějak rapidně .. bývá to +/- o 6˚C, co sme vypozorovali, jak kdy
Everybody lies so don't trust anyone. :)
MNo,ale taky je tam polozka nastaveni,ja mam nastaveno,at pocita neustale s 20 procentnim vyuzitim procesoru,kdyz mam yapnutz pocitac a sem tam zajdu na web[treba protoze se ucim],tak ho nastavim na vic,takze s velkou zatezi/teplotou problemy nemam,vzdy jde jen o to si pohrat s nastavenim,tak aby to vahovovalo prave tobe 
"Pro zdravé jsou největším nebezpečím nemocní, silným hrozí zkáza nikoli od silnějších,nýbrž od těch nejslabších"
-Friedrich Nietzsche-
-Friedrich Nietzsche-
-
guest
Ale ano, já povolil procáku 50% a řekl bych, že je to ještě horší. Když jede naplno, tak jede stabilně na 100%, když jsem dal 50%, tak to v cca 500ms intervalech zapíná a vypíná. On neběží plynule na 50%, ale běží např. na 4% které bere Opera a po 500ms zase na 100% kdy jede Opera i Boinc a takhle to kmitá. To se mi vůbec nezdá dobrý.
Abych pravdu řekl, na widlích sem to ještě nezkoušel, zatím mi to jelo na noťasu na Kubuntu .. ted sem to nainstaloval doma na PC, připojil se do svejch projektů a vyzkoušel snížení využití CPU na 50% .. vážně nevím, čím je to způsobený, že to tak přeskakuje (5% - 74% - 3% - 66% - ...) 
-
guest
To je jasný, on neumí běžet na 100%. Buďto neběží vůbec anebo naplno. Takže aby se dosáhlo 50%, tak se musí zapínat a vypínat a tím dosáhne toho průměru 50%.
Jinak ani spotřeba není zanedbatelná. Podle mého měření zde: http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?p=26922#26922 je rozdíl mezi minimálními (cca) 20% a výkonem CPU na 100% 69W/hod., což za 20 hodin je 1.280W a při 6,-Kč/kWh je to 7,68,-Kč/den. To je 2.803,20,-Kč/rok.
V tomto případě se s BOINCem loučím a penecilín oželím-
P.S. Pokud bych to snad nechal na 10%, tak vědu nejspíš neovlivním, resp. nedožiju se výsledku.
Jinak ani spotřeba není zanedbatelná. Podle mého měření zde: http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?p=26922#26922 je rozdíl mezi minimálními (cca) 20% a výkonem CPU na 100% 69W/hod., což za 20 hodin je 1.280W a při 6,-Kč/kWh je to 7,68,-Kč/den. To je 2.803,20,-Kč/rok.
V tomto případě se s BOINCem loučím a penecilín oželím-
P.S. Pokud bych to snad nechal na 10%, tak vědu nejspíš neovlivním, resp. nedožiju se výsledku.
Tak jak to vidíte s tím týmem?
Intel Celeron G1840, 4GB RAM DDR3, MB Gigabyte H81-S2V, Asus GT610 1GB, SSD Kingston HyperX Fury 120GB, WD 500GB SATAII, Asus DVD-RW LightScribe, Fortron 350W
Jak označit téma za vyřešené
HiJackThis
Návod na údržbu systému pro začátečníky
Jak označit téma za vyřešené
HiJackThis
Návod na údržbu systému pro začátečníky
Nj vidis tem me napada,jak to delas s Bonicem,kdyz mas vice PC/OS a tedy i vice instalaci tohoto SW?Koja píše:Abych pravdu řekl, na widlích sem to ještě nezkoušel, zatím mi to jelo na noťasu na Kubuntu .. ted sem to nainstaloval doma na PC, připojil se do svejch projektů a vyzkoušel snížení využití CPU na 50% .. vážně nevím, čím je to způsobený, že to tak přeskakuje (5% - 74% - 3% - 66% - ...)
"Pro zdravé jsou největším nebezpečím nemocní, silným hrozí zkáza nikoli od silnějších,nýbrž od těch nejslabších"
-Friedrich Nietzsche-
-Friedrich Nietzsche-
Na každým PC/v každým OS nainstaluješ ten software na BOINC .. a pokaždý stejně, vybereš projekt, třeba SETI, ale místo Ne, jsem nový uživatel dáš Ano, mám již účet .. vyplníš svůj E-mail a heslo, který sis tam dal, připojíš se a jedeš s dalšíma výpočtama
Takže třeba na notebooku v Linuxu ti běží 4 výpočty, když najedeš do widlí, tak tam máš rozdělaný 3 a na PC doma třeba taky jenom 3 ..
Takže třeba na notebooku v Linuxu ti běží 4 výpočty, když najedeš do widlí, tak tam máš rozdělaný 3 a na PC doma třeba taky jenom 3 ..
- Weslo
- Level 6

- Kontaktovat uživatele:
tak tým je založen - jmenuje se naprosto neoriginálně PC-HELP TEAM - tak se připojte - až vás bude víc tak to někam dám jako důležité
Koja bude tak laskav a vysvětlí jak se připojit - jsem dnes mírně indisponován

Koja bude tak laskav a vysvětlí jak se připojit - jsem dnes mírně indisponován
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS