Zrychlení Vista

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Magnat
Level 3
Level 3
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Magnat »

Podle toho,co jsem cetl,sice SP1 je prinosem,ale ne takovym,jako SP3 pro XP,veskere operace to prekvapive urychlilo o par % az 10%.Hold XP je zajete a mnohym se nechcteji kupovat Visty,protoze graficke moznosti nevyuziji a jsou zbytecne narocnejsi,jestli to vyresi v dalsich SP,pak neni co resit<ale jinak stale Xp vedou.
"Pro zdravé jsou největším nebezpečím nemocní, silným hrozí zkáza nikoli od silnějších,nýbrž od těch nejslabších"

-Friedrich Nietzsche-
cross
Level 3
Level 3

Příspěvek od cross »

No třeba kliknu na složku a trvá dlouho, než se otevře. Nebo kliknu na minimalizované okno a trvá, než se vykreslí. Dám ve složce "Přehráv vše" a trvá, než se to ve WMP spustí. Apod.
Unholy
Level 3.5
Level 3.5
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Unholy »

Tohle nejlíp řeší další giga ramek... Jedno je na vistu fakt málo pokud chceš dělat nějakou práci krom OS ještě na tom. Samotný systém si vezme tak 600MB a nevím nevím, jestli to nějak valně zoptimalizuješ
Jsi-li bez miny, hoď kamenem...
V nebi je lepší vzduch, ale v pekle lepší společnost :twisted:
maiki
Level 3
Level 3

Příspěvek od maiki »

mám notebook s Vista Basic a paměti v OS je habaděj (1 GB na desce) - občas to hlásí třebas 70 procent obsazeno, ale je to jak jste psali, je to v podstatě prázdné jen obsazené už zavřenými aplikacemi, prostě je to rychlostně něco jak v XP, ale vektorové grafické rozhraní si sežere prostě o něco víc no... a funguje to rychle, možná že je to tím že mám jen tu normální bez těch trojrozměrných blbostí... a taky mám Core 2 Duo T5500 takže možná taky to hraje nějakou roli

každopádně jsem si vybral notebook s podporou 4 GB takže jsem do budoucna v klidu, až na to přijde že to bude jedno kolik (finančně)
Weslo
Level 6
Level 6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Weslo »

X píše: Weslo: O tom dost pochybuji když i recenzenti uznávají, že Vista je na stejném stroji pomalejší než XP. Nebo píšou blbosti?
Musím dát za pravdu Radkovi Hulánovi že je na to potřeba mít HW.Pokud máš starší PC s málo RAM to to tak určitě je.Na mém PC to je rychlejší než XP právě proto že mám hodně RAM.Takže Visty všechno nahrají do RAM a já nemusím čekat až program vyhledají na některém z mách disků a začnou ho spouštět.Třeba u FF je to 5s úspora a u PSH 3.0 20s.Vím že to není mnoho ale potěší to.Zatím jsem žádnou recenzi nečetl a mnou pozorované zrychlení je pouze subjektivní.
Nicméně si myslím že do nového desktopu už XP nepatří(zvláš't když stojí 2GB RAM 1000,-).Zabezpečení a funkce v novejch Woknech rozhodně stojí za to.

Co se týče notebooků tak jsem opatrnější jelikož tam Visty brzdí hlavně ultrapomalé pevné disky.
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS
cross
Level 3
Level 3

Příspěvek od cross »

Jojo, myslel jsem si to ... ale nemám to kdy poslat do servisu ... teda pokud to může dělat jen servis ...
Potřeboval bych ho poslat i na reklamaci .. jenže teď kvůli škole nemůžu a po škole si ho chci brát do Anglie ... takže nevím ..
EDIT: Nevšiml jsem si, že je zde už 2. stránka. Reagoval jsem na to, že mám jen 1GB RAM.
Odpovědět

Zpět na „Windows 11, 10, 8...“