nazdarek,sehnal jsem celé pc,chci ho trochu upgradnout a poslat ho zase dal,ale mam dotaz,na tomhle pc je legální windows od packard bella,to znamena že ma v sobě už ruzny programy,antivir atd. když jsem to zapl chtělo to po mě celej windows vypalit...zalohovat na dvd.Takže jsem to udělal a ted když přeinstaluju windowsi na vistu,pujde tam pak třeba vratit celej windows od packart bella???jde mi o to že je prostě na tom pc legální se vším všudy a nemusel bych u toho shanět nějakej klíč a aktivaci atd,ale bojim se že když ho tam budu chtít vracet,tak to bude dělat problémy a stejně bude nelegalní,že už to nebude jako dřív.
No pokud uděláš image disku, tak pak z toho CD jde klidně nabootovat a tím pádem nahrát původní OS. Dle mého to je legální (když to samo nabízelo, ať obraz disku uděláš, přece by nenabízeli něco ilegálního) .
paul27 píše:No pokud uděláš image disku, tak pak z toho CD jde klidně nabootovat a tím pádem nahrát původní OS. Dle mého to je legální (když to samo nabízelo, ať obraz disku uděláš, přece by nenabízeli něco ilegálního) .
to mě právě taky napadlo ale raději se ptam zkušenějších,protože packart bell tam podle mě má i svoji desku tak aby mě pak nevyfu*kovala
paul27 píše:Dle mého to je legální (když to samo nabízelo, ať obraz disku uděláš, přece by nenabízeli něco ilegálního) .
Velký omyl: na rozdíl od audiovizuálních děl není u software dovoleno vytvářet kopie ani pro vlastní potřebu! Výjimku tvoří situace, kdy je pro užívání programu zapotřebí kromě zakoupeného originálu ještě jeho kopie. Podle toho tedy není legální ani pořízení záložní kopie pro případ poškození originálu.
§ 66
Omezení rozsahu práv autora k počítačovému programu
§66 (1) Do práva autorského nezasahuje oprávněný uživatel rozmnoženiny počítačového programu, jestliže
......
c) zhotoví si záložní rozmnoženinu počítačového programu, je-li nezbytná pro jeho užívání
paul27 píše:Dle mého to je legální (když to samo nabízelo, ať obraz disku uděláš, přece by nenabízeli něco ilegálního) .
Velký omyl: na rozdíl od audiovizuálních děl není u software dovoleno vytvářet kopie ani pro vlastní potřebu! Výjimku tvoří situace, kdy je pro užívání programu zapotřebí kromě zakoupeného originálu ještě jeho kopie. Podle toho tedy není legální ani pořízení záložní kopie pro případ poškození originálu.
§ 66
Omezení rozsahu práv autora k počítačovému programu
§66 (1) Do práva autorského nezasahuje oprávněný uživatel rozmnoženiny počítačového programu, jestliže
......
c) zhotoví si záložní rozmnoženinu počítačového programu, je-li nezbytná pro jeho užívání
Zdroj: Autorský zákon
No tak jsem se ptal byvaleho majitele a ten ten pc kupoval před tydnem uplně novej,jenže potřebuje peníze tak jsem ho vzal ja za polovic kšefty jsou kšefty no no to je ale jedno a říkal že k tomu žadny cd nebylo a rovnou mu v obchodě řekli že si to ma zalohovat,mě je jedno jestli to je nebo není legalní,mě jde o to,aby když tp přeinstaluju na vistu a novému majiteli se to nebude libit abych tam mohl vratit zpět puvodní software tak jak to bylo a nehlasilo to že se stal obětí piratství atd. protože ta deska spada taky pod backart bell a nerad bych aby to měli nějak zajištěny proti takovymhle věcem.je to tahle deska, nebo vlastně tenhle vytvor od packart bell http://support.packardbell.com/de/item/ ... oon_imedia
Velice zajímavé, sama firma, která se zabývá pcčkama doporučuje udělat kopii disku a ono to je ilegální...Co si o tom mám myslet...
čéče mě se neptej taky jsem byl z toho vyšťavenej jak taška,ale opravdu žadny cd ani origo dvd k tomu nedali,jasně,ovladače tam byli,ale žadnej operační software prostě nic,jen si to mam zalohovat na dvd,ted to schvalně zkoušim přeinstalovat z toho zalohovaneho dvd tak uvidim co to uděla,zatim všechno šlape
paul27 píše:Nainstalovat by to mělo jít v každym případě, na to je jedno, jestli máš na DVD nálepku Microsoftu nebo ne.
no a kdybych to chtěl nainstalovat na uplně jinej pc pujde to taky????mam orig lic.štítek....ale to asi ne co???nebo nejspíš to po měsíci hodí....stal jste se obětí piratství...uvidim nejspíš to zkusim hodit na ten druhej pc co se stane
:thumbup: Oficiální úprava Windows 11 do podoby Windows 7
(příspěvek vytvořen s pomocí webu Microsoft AI)
Postup přizpůsobení Windows 11
do podoby klasických Windows:
## 1️⃣ Instalace Windows 7 téma (oficiální)
1. **Microsoft Store**...
Poslední příspěvek
Uzamykam, abychom predesli zbytecnym dohadum. Myslím si, ze autor zpetnou vazbu jiz obdrzel...
:thumbup: Windows 7 / neoficiální verze - Windows 7 ve verzi 2025 (xxxxxxxxxxxx.xxx) :thumbup:
Chci jen altruisticky pomoc a NE-porušovat pravidla diskuze, proto neuvádím odkazy.
:idea: Jedná se o upravenou verzi Windows 7 Ultimate / Profesionál...
Poslední příspěvek
Tema uzamykam jako duplicitni, prosim jiz nevytvarej dalsi na to same.
Potrebujem 100% overeny Windows Key na svoj PC.
Windows 11 Klasika na gaming. Netreba mi Office.
Poslední příspěvek
Já jsem nejprve dal prodejci dotaz, zda mohu zaktivovat tímto klíčem pro Win11 starší Win10 Pro. Odpověděl mi, že ano, a jestli chci, pošle mi hned klíč na vyzkoušení s tím, že mu pak zaplatím později. Odepsal jsem, že souhlasím. Během pár minut...
Ahoj dostal jsem Seagate Backup plus hub a nevím jak ho zprovoznit. Stáhnul jsem si Seagate Dashboard a ten ho nenajde. Ani Windows ho nevidí a správce disků taky ne. Ve správě zařízení to napsalo: Neznáme zařízení USB ( nastavení adresy se...
Poslední příspěvek
HDD je napojený přímo do PC. Tak by měl fungovat ne? Pokud nebude kaput. Jinak až přijdu z práce tak to zkusím dát tam jiný.
Dobrý den, píšu kvůli problému s bráchovým počítačem.Normálně zapnul pc, přihlásil se a šel hrát hru, ale během zapínání hry se počítač zasekl na černé obrazovce a po následném restartování se objevuje tato hláška: reboot and select proper boot...
Poslední příspěvek
Pokud je na disku MBR místo GPT, tak musíš mít povolené CSM v BIOSu. Ve výchozím nastavení BIOSu bývá aktivní většinou jen UEFI. Ale také se přikláním spíš k možnosti, že je disk vadný.