prosím o pomoc s vyřešením hučícího větráčku u procesoru. Jedná se o pár let starý comp, nedávno se v něm měnila základová deska a před pár dny začal comp velmi hlasitě a po zapnutí nepřetržitě hučet. Zjistila jsem, že se jedná o větráček u chladiče viz fotky dole. Vyčistila jsem ho od prachu, ale hučí to dál. Co s tím? Lze koupit jiný, který by pasoval? Jedná se o starší comp, tak nevím. Předem moc díky za rady
Hučící chladič u procesoru-koupit nový?
Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team
Hučící chladič u procesoru-koupit nový?
Zdravím všechny,
prosím o pomoc s vyřešením hučícího větráčku u procesoru. Jedná se o pár let starý comp, nedávno se v něm měnila základová deska a před pár dny začal comp velmi hlasitě a po zapnutí nepřetržitě hučet. Zjistila jsem, že se jedná o větráček u chladiče viz fotky dole. Vyčistila jsem ho od prachu, ale hučí to dál. Co s tím? Lze koupit jiný, který by pasoval? Jedná se o starší comp, tak nevím. Předem moc díky za rady
Re: Hučící chladič u procesoru-koupit nový?
Zkusil bych větráku v programu Speedfan ubrat, aby tolik nehučel, ale aby PC uchladil...
Jinak taky mě z ničeho nic ze dne na den začal hučit větrák na CPU, zkoušel jsem ho vyčistit a nepomohlo, tak jsem koupil nový a v pohodě, teď ani PC neslyším :)
Jinak mě větrák na CPU i na GPU běží v klidu (když na PC nic nedělám) na cca 1200RPM a Vám běží na cca 4300RPM, to se mi zdá celkem dost, proto hučí.
Jinak taky mě z ničeho nic ze dne na den začal hučit větrák na CPU, zkoušel jsem ho vyčistit a nepomohlo, tak jsem koupil nový a v pohodě, teď ani PC neslyším :)
Jinak mě větrák na CPU i na GPU běží v klidu (když na PC nic nedělám) na cca 1200RPM a Vám běží na cca 4300RPM, to se mi zdá celkem dost, proto hučí.
Děkuji za rady:-), Speedfan zkusím, ale přece jen je to chladič už pár let starý, tak nevím, jestli úprava otáček nějak s hučením pomůže...Máte kdyžtak nějaký tip, který chladič pořídit, aby mi běžel oki i se zbytkem compu? Díky
Na tvém místě bych nepořizovala chaldič, ale jen větrák, s typem Ti určitě poradí někdo z fóra, aby byl co nejtišší. Z hlavy mě napadá vybrat nějakou Noctuu.
Speedfan Ti nemusí pomoci, pokud není tvoje deska mezi podporovanými. Podporované MB najdeš pomocí Googlu.
Speedfan Ti nemusí pomoci, pokud není tvoje deska mezi podporovanými. Podporované MB najdeš pomocí Googlu.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Ano, stačí koupit jenom větrák, chladič je v pohodě.
Stačí větrák změřit a kouknout se na internet na nabídku :)
Stačí větrák změřit a kouknout se na internet na nabídku :)
Od pohledu je to osmdesátka.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Tak stačí koupit tedy nějaký ventilátor s rozměry 80x80mm.
Nějaký od firmy ARCTIC nebo NEXUS by nebyl špatný, stojí pár korun :)
Stačí zašroubovat a zapojit do základní desky :)
Nějaký od firmy ARCTIC nebo NEXUS by nebyl špatný, stojí pár korun :)
Stačí zašroubovat a zapojit do základní desky :)
Tak nějaký bych určitě nekupovala, de především o kravál!
Psal jsem značky ARCTIC nebo NEXUS, záleží kolik chce do toho vložit :)
Do stovky bych bral například ARCTIC F8 80mm a do dvou stovek bych bral ARCTIC F8 PWM CO 80mm.
Do stovky bych bral například ARCTIC F8 80mm a do dvou stovek bych bral ARCTIC F8 PWM CO 80mm.
Naposledy upravil(a) ErionX dne 31 led 2015 17:19, celkem upraveno 1 x.
Díval bych se po http://www.czc.cz/arctics-f8-pwm/70138/produkt, akorát má průtok "jen" 28CFM, původní měl 53.72 CFM...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU
Díky, a co předtím uvedený tento http://www.czc.cz/arctic-fan-f8-pwm-co/107108/produkt , utáhne to ok?
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9 Odpovědi
- 7153 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Martab
-
- 0 Odpovědi